תגובה למשדר

• פותח הנושא מי
  • פורסם בתאריך

מי

New member
תגובה למשדר

אני אב מאמץ (לא הורה יחיד) לילד מקסים בן שנתיים. ראיתי אתמול את המשדר הכל כך אמריקאי על האימוץ הפתוח.האשה שאיתי כבר ישנה. המשדר נשמע נחמד בהתחלה, אבל אחר כך עלו אצלי המון שאלות. עם מי צריכים ילדי האימוץ הפתוח להזדהות? עם מולידיהם שלא יכלו לגדלם? עם מאמציהם? גם כך בעיה הזהות העצמית והחלל הריק הינה קשה. החלל הכאילו מלא יוצר לדעתי בעיה גדולה עוד יותר. מעבר לזה עיצבנו אותי החיוכים והחיבוקים המאולצים, ההתחנפות לנשים היולדות. הכל היה מרוח במין מרגרינה מגעילה ושמנונית. אחר כך היה לי חלום קשה שהתעוררתי ממנו, שבני ואני עושים טיול שורשים בארץ מולדתו, ומשהו השתבש בטיול, אבל כל כך חזק שהתעוררתי. עכשו זה טרנד ואין לדבר על אימוץ ועל ילדים שמוצאים את מולידיהם ומה קורה להם או לא קורה. אבל לדעתי מה שחשוב כרגע, הוא בניית ההווה הבטוח. עם מתן בטחון שלנו כהורים. לכן מצד אחד המשדר היה קשה לי ומצד שני הרגשתי המון חוסר מקצועיות בהתייחסות לבעיות שתווצרנה,לילד המאומץ בעתיד.

..שיר..

New member
../images/Emo39.gif ברוך הבא מי

אז הנה גם אתה מצטרף למישפחתנו איזה כיף המשפחה מתרחבת , ובקשר למישדר כן הכל כל כך אמריקאי בקשר לאימוץ הפתוח ,אתה כל כך צודק בקשר לשאלות הם כל כך אמיתיות שאלות ההיזדהות עם מי להיזדהות ,אני יכולה לאמר מהצד שלי כמאומצת אומנם לא באימוץ פתוח אך אחרי פתיחת תיק האימוץ כשרואים את הביולוגית ומחפשים זהות זה לא פשוט ועוד אצלי זה אימוץ סגור קשה לי לאתר איך עושים זאת כאשר האימוץ פתוח אבל מה שבטוח זה שמי שמאמץ באימוץ פתוח הוא נראה לי אדם מיוחד מאוד מאוד בעל המון כוחות ושלמות עם האימוץ ,עם המון יכולת פירגון כי ללא תכונות אילו זה נראה לי קשה מאוד גם לי היפריעו החיוכים המאולצים כאשר הבפנים שידר משהו אחר לגמרי משהו כמו יאלה תלדי כבר ותחתמי וניגמור עם הסיפור הזה.. ובקשר לחלום אז טוב שזה רק חלום ולא מציאות
והביטחוןןןןןן כל כך חשוב !! אז ברוך בואך למשפחתנו שולחים לך
חזרה

מיכל@ל

New member
ברוך הבא מי ../images/Emo20.gif

ילד יכול להזדהות [האם הוא צריך ?] עם מספר אנשים,לא בהכרח רק עם אחד. לחלק מהילדים יש יתרון ברור בהכרת ההורים הביולוגים ,בעצם הידיעה שאכפת להורה לדעת מה עם הילד ובעצם העובדה שהילד לא מטריד עצמו בשאלה איך נראים ההורים ,למה מסרו אותי ושאלות נוספות שעולות במהלך השנים. לחלק מהילדים ומהמשפחות אימוץ פתוח לא מתאים,אך כדאי לדעתי לשמור על פתיחות ולבחון את הנושא כל פעם מחדש תוך כדי התחשבות בצרכי של הילד ופחות באמוציות של ההורים המאמצים.

מי

New member
עם מי להזדהות ../images/Emo41.gif

קראתי בעיון את התייחסותך. אולם כמי שאימץ בחו"ל והאימוץ הוא בעצם סגור. אלא אם יום אחד נעשה מסע שורשים. אני לא יודע כרגע מה המשמעות, כי השפה תהיה זרה לכולם. לא תהיה תקשורת. אם בכלל מי שהולידו אותו יהיו מוכנים לפגשו. אם הם בחיים. אני יודע שכאשר הוא יבקש, עוד כמה שנים טובות, אם יבקש, טיול שורשים. לא אנחנו נמנע זאת ממנו.

מיכל@ל

New member
מי

גם אני אימצתי בחו"ל ויש לנו קשר עם האם הביולוגית,קשר יפה. כך שהכל יכול לקרות

edn

New member
תגובה

אני לא ראיתי את המשדר אבל אני גדלתי במשפחה אומנת שזה שיש קשר עם המשפחה הביולוגית ואני לא ישקר היה לי קשה עם זה אתה לא יודע למי אתה שייך, יש שאלת הזהות וכמובן יש לזה יתרון וחיסרון כי אני חושבת שאם לא הייתי מכירה את המשפחה שלי זה היה נופל עלי בבום כזה וכיום אני שמחה שזה היה כך וכן לומדים לחיות עם זה להשלים, ותדע כשהילד יגדל הוא ינסה אתכם

למעלה