תגובה לסהר

maya11

New member
תגובה לסהר

בתגובה למה שכתבת "אדם יכול,לדעתי, להפוך למגמגם גם בלי הגן הזה, אבל זה יהיה הרבה יותר קשה.". נראה לי שזה לא נכון!! גם לי יש רקע ביולוגי רחב. והדוגמא שנתת לא קולעת לדעתי. אני יכולה לתת דוגמה אחרת למשל נטייה גנטית לפתח סכרת במבוגרים. ידוע שהשמנה יכולה לגרום להופעה של סכרת מבוגרים (מסוג 2) ואם אדם נושא את הגן הזה ישמין קרוב לוודאי שתתפתח סכרת. לעומת זאת אדם שאין לו הנטייה הגנטית גם אם ישמין מאד לא יחלה בסכרת (אולי יהיו לו בעיות אחרות אבל לא סכרת) ויש הרבה מאד דוגמאות לאנשים שמנים שאין להם סכרת. יש עוד הרבה דוגמאות נוספות שלא אפרט כאן שבבסיסן חייבת קודם כל להיות הנטייה הגנטית! אם מה שכתבת" אדם יכול , לדעתי, להפוך למגמגם גם בלי הגן הזה" היה נכון אז אני גם חושבת שהתופעה של גמגום מתמשך הייתה הרבה יותר נפוצה באוכלוסייה (בטוח יותר מ- 1%) כי הרבה אנשים עוברים בחיים מצבים קשים , תאונות, פרדות, חרדות, וכוצב' ובכל זאת לא מתחילים לגמגם.

sahar sh

New member
תגובה למיה:

שלום מיה, אולי אני טועה בקשר להפיכה למגמגם ללא גן, אבל בואי נסתכל על ילדים מפגרים. אחוז מאוד גבוה מהם מגמגם, איך תסבירי את זה? לכל המפגרים המגמגמים יש את הגן הזה? ממש לא נראה לי הגיוני. שלא תביני אותי לא נכון - אני מצדד בדיעה הגנטית, שכן, אני מכיר משפחה שהאב מגמגם והאם לא, ו- 50% מילדיהם יצאו מגמגמים. אז אולי אסביר את עצמי שוב - אני חושב/יודע שזה גנטי...אבל אני גם סבור שאפשר לגמגם גם בלי הגן (או קבוצת הגנים) האלה, כתוצאה מנסיבות אחרות, למשל, מוטוריקה פגומה. בברכה, סהר.

maya11

New member
תשובה נוספת לסהר

אני לא חושבת שאתה יכול לקרוא לדבור הלא ברור והעלג של חלק מהמפגרים (כפי שאתה אומר) כגמגום. גמגום זו תופעה אחרת לגמרי מגמגם יכול לדבר נפלא ורהוט בנסיבות מסויימות ולגמגם באחרות. אז בוא לא נתייחס לזה. דווקא מהדוגמא שלך ניתן לחזק את מה שאמרתי. אתה לא מאמין שלאחוז כל כך גבוה של מפגרים יש את הגן. ואכן תופעת הגמגום היא רק 1% אחד באוכלוסיה דבר ששוב מחזק את התיזה הגנטית. ועוד דבר מהדוגמה של שוקי שהוא מכיר מישהו שבגיל 19 בעקבות הלם קרב התחיל לגמגם אפשר שוב להסיק את העניין הגנטי . הלם קרב זו טראומה עצומה לכל הדעות ועדיין לא כל מי שעבר הלם קרב החל לגמגם, כנראה שנדרשת גם פה הנטייה הראשונית הגנטית

b e ll

New member
כבר הוכח שמקור הגימגום גנטי.

גם אם במשפחה אין מגמגם - אי אפשר לדעת כמה דורות אחורה הגן לא התבטא. יש גם רמות להתבטאות הגן (כן, גם לי יש רקע בביולוגיה), ברמת התבטאות קלה לפעמים לא קוראים לתופעה גימגום אלא חוסר שטף (שזה לא קשור לידע שלי בביולוגיה אלא בידע שלי על גימגום).

Shaharitos

New member
תגובה נוספת למיה:

שלום מיה, אני ציינתי בתגובה הקודמת שאני מצדד בתיזה שהעניין הוא גנטי. סהר.

sahar sh

New member
התגובה הקודמת נרשמה על ידי תחת שם

אחר בטעות... סהר.

stkachov

New member
גם אני חושב שהסיבה היא גנטית

וזאת מכיוון שרבים המקרים שלאדם מגמגם יש בני משפחה מגמגמים. כמובן יש כאלו שאין להם, אבל שוב כאן נכנס העניין של הדורות. בנושא זה אנחנו יכולים רק לחשוב כך, כיוון ששום דבר לא מוכח חד משמעי. ולכל מי שמתרברב בידע אקדמי - ביולוגי או כימי כביכול, אפילו אם תהיו דוקטורים זה לא אומר הרבה. זאת תופעה שצריך לחקור אותה לעומק ולאורך דורות ולא סתם לזרוק דעות. סהר אתה הרי אמרת בכלל שאתה עושה תואר שני במנהל עסקים... אגב, בימים האחרונים לא כתבתי הרבה אבל עכשיו מקווה שאכתוב יותר.

sahar sh

New member
כדאי שגם אתה תחקור קצת לפני שאתה

שופט ידע של אנשים... נכון שאני עושה עכשיו מסטר במנע"ס, אבל את התואר הראשון שלי עשיתי בביולוגיה... אז אולי היית שואל אותי לפני שאתה מחליט שאני איש עסקים ולא ביולוג ! ובכלל, אנשים, אתם עושים רושם קצת תקיף... אני בתור חדש פה מאוד מרגיש את זה...תהיו קצת יותר נחמדים !!! סהר.

stkachov

New member
סהר, לא התכוונתי לתקוף אותך

פשוט תבין שלא כל אחד שיש לו רקע, בהכרח יודע דברים חד משמעיים. הגימגום הוא נושא שנוי במחלוקת ואין דברים ברורים וחד משמעיים לגביהם. אנחנו מאוד מעריכים את הידע שלך ולא שופטים אותך. אבל תדע גם אתה, שיש כאן עוד אנשים משכילים בפורום ולא פחות ממך. אני למשל כרגע במהלך תואר כפול להנדסת חומרים וכימיה. זה לא אומר אבל שאני יודע הכל. ויש כאן עוד הרבה אנשים כאלו. בקשר להרגשה שלך שתוקפים אותך. תראה, אני אישית מאוד לא אהבתי את זה שישר על ההודעות הראשונות התחלת ללמד אנשים אחרים על הגמגום. תבין גם שאנשים רבים נכנסים לכאן בלי כל ידע וחושבים שימצאו כאן תשובות ברורות וודאיות. וברגע שהם רואים הודעות כמו שלך שאתה כותב כל כך בבטחה, ועוד מציין שיש לזה גיבוי אקדמאי, אז הם לוקחים את הדברים האלו כתורה משמיים. אני חוזר שוב שלי לא הייתה כוונה לתקוף אותך, ואם כך הרגשת אז אני מתנצל. זהו, מקווה שהבהרתי את עצמי. יום טוב.

shuky63

New member
מאיה האם את מגמגמת?ואם לא מאיפה

הפחד שאת מבטאת להפוך למגמגמת? נראה לי שאת יכולה בהחלט למצוא את עצמך בשיר "אפרים" שהבאתי בהודעה שלי. ספרי קצת יותר פרטים על הקשר שלך לגימגום.

RobinhooDw

New member
גמגום אצל מפגרים לדעתי הוא

הוא לא גמגום, כפי שאלינו היא משפיעה, אצלהם זהו קושי בחשיבה על מה שהם רוצים לומר, משום שאינם יודעים\מבינים .... לא כך?

stkachov

New member
בוא לא נדבר על מפגרים

תכלס אנחנו לא יודעים בדיוק מה הולך אצלם בראש, ואיך הם חושבים. אבל אני מסכים שזה לא אותו סוג של גמגום.

mico24

New member
גם אני שמתי לב, שהרבה מאוד מפגרים,

וכל מיני נכים (בלי להעליב) סובלים מגמגום. זו עובדה חד משמעית, וזה אותו סוג גמגום, כמו שלנו. מי שלא יודע להבדיל בין מגמגם לאדם, שלא יודע להתבטא, יש לו בעיה..

maya11

New member
תשובה

שוקי, אתה צודק אכן היה לי לפני שנים פחד לגמגם למרות שאני לא מגמגמת כלל וגם אף פעם לא גמגמתי (וגם במשפחה אין גמגום). האמת שבתקופה מסויימת כבר ייחלתי לזה שאתחיל סוף סוף לגמגם ואז גם אוכל להשלים עם זה ולהתמודד עם זה כמו שצריך. אני כנראה דוגמה מוחצת לזה שלא מספיק רק פחד מגמגום כדי להתחיל לגמגם.

למעלה