תגובה לצלילים

אורחת139

New member
תגובה לצלילים

בתי בת 3 חודשים. נולדה בשבוע 37 או 38 (יש מחלוקת בין הרופאים) במשקל 2800. מתפתחת יפה, ממקדת מבט ועוקבת עם המבט אחר הפרצופים שלנו (אם כי לפעמים מסיתה מבט ונראה כי מתעקשת לא להסתכל על אחרים כמו סבא וסבתא) ועוקבת גם אחרי חפצים. נראה שהיא שומעת משום שמתעוררת משינה מכל רעש הכי קטן ונבהלת מרעשים. אבל - לא מסתכלת בכלל בכלל למקור רעש, כאילו בכלל לא קיים, גם אם אני מדברת אליה בלי שהיא רואה אותי או מרשרשת ברעשן ממש ליד האוזן שלה היא לא מסיתה מבט ואפילו לא מראה שזה מזיז לה אלא ממשיכה בשלה. האם יש מקום לדאגה? האם צריך ללכת לאבחון התפתחותי כבר בשלב זה? אנחנו ממש לחוצים. תודה רבה!!

הי

האם נערכה בדיקת שמיעה?
האם התגובה זהה לרעשים שונים ובכיוונים שונים ?
&nbsp

אורחת139

New member
תגובה לצלילים

היי, אני לא בטוחה אם נערכה בדיקת שמיעה.. בבית חולים כבר בודקים לא? בכל אופן אנחנו די בטוחים שאין בעיה בשמיעה כי כשהיא ישנה אנחנו אפילו לא יכולים לפתוח דלת בלי שהיא מתעוררת והיא מגיבה לרעשים ברקע עם העיניים והבעות הפנים (למשל אם אני מצפצפת בצעצוע היא מיד פוקחת עיניים גדולות או מחייכת), רואים די בברור שהיא שומעת. פשוט ניסיתי לעשות את הבדיקה ששמים רעשן בשני צידי הפנים (באופן שווה ימין ושמאל) והיא לא מסתובבת לרעש בכלל. אם היא תראה את הרעשן היא כן תעקוב אחריו ימינה ושמאלה אבל בלי לראות היא לא מסתכלת. את חושבת שזה קשור לשמיעה בכל זאת? נשמע לי מוזר כי זה שווה בשני הצדדים ורואים שהיא כן שומעת... תודה רבה מתנצלת על האורך :)

אני בורה, בת בורה..

אבל נשמע לי שהיא רגישה מדי לקולות..
אולי לעשות עכשיו בדיקת שמיעה?
כל התינוקות שאני מכירה בגילאים האלה הורים שלהם תמיד אמרו לי
ש"הם בגיל הזה שאפשר להרעיש וזה לא מפחיד אותם".
אולי תבדקי קצת רק ליתר בטחון?

אורחת139

New member
:)

תודה לך :) אתייעץ עם הרופא האם ללכת לבדיקה... היא לא מפחדת מרעשים פשוט ציינתי שלפעמים היא ישנה חלש ואז כל רעש יכול להעיר אותה, כדי להדגיש שהיא שומעת.. ילדה ראשונה לכן רגילה לבית שקט (; בינתיים גם קראתי בד״ר גוגל שלהסתובב למקור הרעש אפשר גם בגיל 4 חודשים (ענת האם נכון?) אבל כדי להיות רגועה אראה זאת לרופא.. תודה!

האמת היא שנשמע לי תקין מה שתיארת

שהיא מסובבת ראש לצדדים למראה הרעשן אבל לא לרעש עצמו והתאורים שלך שהיא כן שומעת.
&nbsp
&nbsp

למעלה