תגובה לראיון עם חייל מג"ב שהתעלל

אסף545

New member
תגובה לראיון עם חייל מג"ב שהתעלל

בפלסטינים.ההודעה לא תקפוץ אז אני אפתח טופיק חדש. זה הלינק להודעה המקורית. ואני גם רוצה להביא עדות ששמעתי ברדיו היום,על אנשים שבילו בקניון בעפולה,ולפתע הגיע אישה עם חומר נפץ,פוצצה אותו הרגה שלושה אנשים ופצעה עשרות. בנוסף אביא מקרה נוסף שבו אדם פלסטיני עלה לאוטובוס ביום ראשון,התפוצץ,והרג 7 אנשים. בקיצור-אולי יש עשבים שוטים כמו חיילי מג"ב בודדים שמתעללים בפלסטינים ואכן אותם צריך להעניש בכל חומרת הדין. אבל מה לעשות שיותר מ250 פלסטינים שהתפוצצו פה ב10 שנים האחרונות+ אלפי פיגועי ירי זאת ממש לא תופעה של פלסטינים בודדים...

orlyt

New member
אני לא אוהבת לעשות תחרות של מתים

זה מקאברי מדי בשבילי. אבל כמה דברים: כמה פלסטינים יש? 250 מתוכם... כמה זה באחוזים? לפני הדבר הבא, אני רוצה לציין שמוות של כל אדם הוא נורא, לא משנה איזו שפה הוא מדבר ומה הוא אוכל לארוחת בוקר. מאז תחילת האינתיפדה נהרגו כ-700 ישראלים ולמעלה מ2000 פלסטינים. לא אוהבת תחרויות של מתים, אבל אלו הנתונים. בנוסף הפלסטינים נתונים לדיכוי, בתים נהרסים, טנקים ברחובות, לא בדיוק פיקניק. האם זה מצדיק פיגועים? לא. הייתי שמחה הרבה יותר אם המוות המיותר הזה היה נפסק בשני הצדדים. האם ברמה האנושית אפשר להבין מה מניע את האנשים הללו להתפוצץ בתוך אוכלוסיה? אני יכולה.. אני מניחה שאחרים לא.

אסף545

New member
תגובה לשתיכם

אל תהיו ראש קטן ותגידו שה700 ישראלים שמתו הם לא כמו ה2000 הפלסטינים. 500 מהישראלים הם אזרחים חפים מפשע שסה"כ ישנו בביתם,עשו קניות,בילו בדיסקוטק. לעומת זאת אצל הפלסטינים יש אחוז גבוה בהרבה של הרוגים שנהרגו מניסיון לפגוע בישראלים וחיילי צה"ל.כמובן שיש גם הרבה הרוגים פלסטינים חפים מפשע אבל האחוז מתוך ה2000 שחף מפשע,קטן בהרבה מאחוז החיילים שנלחמו בפלסטינים. בנוסף השאלה היא מדוע הפלסטינים ניתנים לדיכוי? אין למדינת ישראל שום אינטרס להחזיק אותם בכליאה,נכון לקח 30 שנה עד שהמדינה הבינה שצריך לתת לפלסטינים מדינה,אבל באמצע תהליך השלום, שלפלסטינים הוצעה מדינה משלהם כמעט כמו ב67' הם העדיפו להתחיל את האינתיפאדה,לא אנחנו. לכן,כאשר הם יורים עלינו מבתים שלהם,משתמשים בהם כדי להכין מטעני חבלה,הורסים להם את הבתים שלהם. ודרך אגב,איך את מסבירה שאת מבינה את המתאבדים? האם לדעתך זה בגלל ייאוש,שנאה או כל דבר אחר

טל קר

New member
250 בעשר שנים,

באוכלוסיה של שני מליון, זה יחס של 1:10,000 כלומר 0.0001 מאוכלוסיה בהחלט עונה לדעתי על תופעה של בודדים ולא תופעה גורפת. אני חוששת שפעולות צה"ל לא ניתנות לתימצות כ"עשבים שוטים" כי באופן עקבי נהרגים ונפצעים חפים מפשע, נהרסים בתים, ואוכלוסיה אזרחית נמצאת תחת דיכוי זכויות. א. גם בכמויות הרבה יותר גדולות מאשר בצד שלנו (גם בערך מוחלט, וגם ביחס לגודל האוכלוסיה) ב. יש הבדל מהותי אם זה נעשה על ידי אדם או קבוצה, או על ידי גוף של מדינה. כמו שיש הבדל אם הרביץ לך השכן או הרביץ לך שוטר.

אסף545

New member
ועוד משהו ששכחתי

יכול להיות שבאופן עקבי נהרגים חפים מפשע,אבל זה קורה בטעות ולא בכוונה כמו מחבל שמתפוצץ בכוונה כדי לרצוח חפים מפשע.וכמו שאמרתי בהודעה הקודמת, צה"ל לא סתם הורס בתים אלא בשביל למנוע טרור בתוך ישראל. יש הבדל מהותי אם אדם עושה פיגוע באופן בודד או מדינה. אבל מה לעשות שיאסר ערפאת ומוחמד דאחלאן מראשי הרשות הפלסטינית,הם אלו ששלחו מתאבדים לתוך ישראל(שלא לדבר על פיגועים בתוך השטחים שזה לא נחשב לנורא בעיני הרבה אנשים)

אסף את חי בסרט

אני משרת בשטחים כמעט שנתיים ואתה לא יודע כמה שאתה טועה. התעללות המגוניקים בחברון שנחשפה היא קצה הקרחון. תאמין לי אני יודע.

למעלה