תגובה לשיר; מדעת הבריאה

ynathan

New member
תגובה לשיר; מדעת הבריאה../images/Emo222.gif

ניכר משיר שלך (sleit) מעשה ומחשבה על נושא הבריאה, אולי כיצד מוסתרת המציאות מאיתנו, ואולי we should לשאוף להכיר את החוקים שבונים את המציאות. לפני כחודש ניתקלתי בארכיון של-NRG בכתבה מעניינת, ששותפים לה פיזיקאיים קוואנטיים, המסבירה על אופן בו בעת שהאדם משתחרר ממוגבלות התפיסה שלו מתגלה לו מרחב חדש לחלוטין. אולי באמת כדאי השינוי מצידנו.

sleibtag

New member
i know the bleep.

כן ראיתי את הסרט, והתרשמתי, אך אני לא בתוך שהסרט חסר משוא פנים לעניין גישה מסוימת וכי הסרט מצדד בגישה שהיא בסכ"ה בתיאוריה. בכל מקרה, סרט מדהים ומומלץ!!! אני גם מתעניין בקבלה ובחסידות ולומד מזה הרבה, כתבתי וקראתי איןספור מאמרים על הקבלה והקוונטים, הבעיה היא שיש איןסוף מאמרים גם על הנצרות/הבודהיזם/האיסלם/סניינטולוגיה... והקוונטים. יכול להיות שזה מראה על התפיסה כי הכול הוא ה-"---" רק במעגלים קטנים יותר, ובעצם כן, קיים יוניפקציה של הדברים בכל סדר גודל שרק תרצה. אין לי מספיק ידע כדי להציג ולפתח את העמדה שלי בעניין. רק אל לנו לשכוח. "האדם הוא מידת כל הדברים והכלום (האלוהי...) הוא מידת האדם"

מתן4ל

New member
בעעע...

קבלה וקוונטים זה 2 דברים שאף אחד לא מבין מהם כלום וכל אחד חושב שהוא מבין אותם, אני לא רוצה אפילו להתקרב לשילוב שלהם...

sagima

New member
אף פעם לא הבנתי

למה אנשים אחרי שקראו איזה מאמר או ספר של מדע פופולרי חושבים שהם מבינים קוונטים, ועוד אחרי זה מתחילים לחבר את זה לקבלה ו/או דת בלי באמת להבין מה זה קוונטים. ואז בא מישהו ומוציא את הסרט הזה "בליפ... בלה בלה בלה", אני רק אגיד שאני לא ראיתי אותו (ולא מתכוון), אבל אנשים יודעי דבר (כאלה שבאמת למדו קוונטים ולא ברמה של מדע פופולרי) אומרים שזה גיבוב של שטויות והמקסימום שאשר לקרוא לזה זה פסאדו-מדע.

pieceofmadness

New member
אולי על אותו משקל

אפשר לקרוא פסוואדו-דת לכל הידע של אנשים מתוך מאמרים וראיונות וספרים בודדים ומוזרים, ולא מתוך בדיקה מעמיקה, לא?

sagima

New member
לא אי אפשר

דת זה משהו שמשתנה לפי מה שאנשים מרגישים שנכון ולא מעובדות.

למעלה