תגובה לשרשור "איזה ביזיון"

• פותח הנושא lp9
  • פורסם בתאריך

lp9

New member
תגובה לשרשור "איזה ביזיון"

תרגעו! אף אחד לא מעוניין לפגוע בזכויותיכם או בזכר יקיריכם אך אני לא רואה סיבה (וזה בעיני אפילו ביזיון) שחייל בשם עדן נתן זאדה (להזכירכם המחבל היהודי) יקבר בחלקה הצבאית לצד הרוגי מלחמת לבנון ושהוריו יקבלו תגמולים וזוהי רק דוגמה אחת. באותה מידה אני לא רואה למה חייל שרצח את חברתו בעזרת נשקו האישי והתאבד יקבל את הכבוד השמור לחללי צה"ל ויש עוד אינספור דוגמאות... אתם לא מבינים שההבדלה בין חללי צה"ל שנהרגו בסיבות שונות רק תוביל לכך שאותם אנשים שבאמת ראויים לכבוד (ולא משנה אם הם נהרגו במהלך פעילות מבצעית או בתאונת דרכים בדרך לפעילות המבצעית) יקבלו אותו (ולא כל אדם שסרח ולבש מדים באותו זמן...). תסתכלו על תגובתי כנקודה למחשבה!

No name for now

New member
תודה שאתה משתף אותנו בדעתך

עם זאת יש משפחות שיטענו שיש קשר בין השירות הצבאי לבין הפשע שנגרם אמו של נתן זאדה התחננה לצבא שיקחו ממנו את הנשק ולא נעשה כלום, הוא ללא ספק פושע השאלה אם לעוד מישהו היתה אחריות היא קשה הרבה יותר. נשאלת השאלה: האם עכשיו אתה תעמיד כל משפחה שכולה למבחן מול ועדה האם החלל שלה היה מספיק קרבי בשביל להחשב כחלל צה"ל? גם אם עושים זאת צריך למצוא את הדרך הרגישה לעשות זאת, לצערינו פה לא תמיד יודעים איך. אבי נפגע בפעילות מבצעית ונפטר אחרי מספר שבועות, אנחנו נלחמנו במשך חודשים במשרד הבטחון כדי שיוכר כחלל צה"ל כיוון שפרופסור היס קבע שהיה מום בלב, אחרי שכל הזמן בין הפציעה לפטירה הוא התקשה לתפקד, ישב בבית בחושך כי האור מפריע לו, הלך למרפאות והתלונן (נתנו לו טיפות עיניים), אם היו עושים לו CT לא הייתי מנהלת את הפורום הזה. לא לכולם יש את הכוח והכסף להילחם במערכת. גם נקודה למחשבה

lp9

New member
המשך

זה בכלל לא משנה האם משקו של עדן נתן זאדה היה צריך להלקח ממנו או לא. האדם הוא רוצח והוא לא ראוי להקבר לצד אביך! בכך שרוצח יקבר לצד אביך כבודו של אביך הוא זה הנפגע... אין בכלל ספק שאביך "ראוי" להקרא חלל צה"ל ועל סיפורים כמו שלך אין בכלל דיון.... לצה"ל אין שום כוונה לפגוע במשפחות כמו שלך והבעיה שהייתה לך נבעה מאטימות של משרד הביטחון ולא של שלטונות הצבא...

lp9

New member
ועוד דבר קטן...

תהיה בטוחה שגם אם נשקו של עדן נתן זאדה היה נלקח ממנו הוא היה מוצא דרך אחרת לבצע את זממו כי פרט שולי כמו נשק לא ימנע ממשוגע לצאת למסע הרג

No name for now

New member
הדיון הוא לא על נתן זאדה

רוצח הוא רוצח הוא רוצח הנקודות שרציתי להעלות הן שחוק כזה ידרוש ממשפחות רבות לצאת למלחמות נגד משרד הבטחון גם על סיבות מוצדקות, לא לכולן יש את האמצעים לכך אתה רוצה לחיות במקום בו צדק יש רק למי שיש כסף? אנחנו זכינו להכרה כי היו לנו עורכי דין טובים במשפחה שניהלו את המאבק, לכמה משפחות יש את האפשרות הזו?

בואי ילדה, אני אסביר לך משהו

אין מצב אף פעם שחוק יוכל לכסות את כל מקרי הקצה. בשביל זה יש בג"ץ (בית דין גבוה לצדק), שאמור להגיד שבמקרה ספציפי זה או אחר החוק לא מכסה (מה שקוראים בשפת המשפטנים "לאקוּנה"). מה שהאלוף שטרן התכוון הוא חד וחלק להפלות בין דם לדם, במקרים המאד קונבנציונלים של תאונות ואסונות ומיניהן. זה יתחיל ב"תאונת דרכים בדרך לבילוי" (באמת חוצפה שחיילים בחופשה יוצאים לבלות), ימשיך בתאונות בדרך לבסיס, ויגמר במעמד שונה לחייל שנהרג בתאונת אימונים, בקרב סטנדרטי, או בפעולה עתירת תהילה, ובזכויות דיפרנציאליות לחללים מחיילות שונים. זה מה שאמר וזה מה שהתכוון אליו האלוף שטרן. הוא רוצה בפירוש לדרג את בן כיתתי שנהרג בתאונה כחלל סוג ב', את אבא שלי שנפל במלחמה כחלל סוג א', ואת אחיו של ראש האופוזיציה המיועד כחלל סוג א' פלוס. זה מה שהוא אמר, זה מה שהוא חושב, וכל ההתחכמנות אח"כ היא רק כדי להקטין את הביקורת שנמתחה עליו בעקבות דבריו הבזויים. זה מגיע בהמשך לקביעה שלא מתקנים את האפליה לטובה שממנה נהנו משפחות הטייסים לאורך שנים כי "זה יעלה הרבה כסף", וזאת מדיניות שמתאימה למדינה המתנערת מאחריותה הכי בסיסית כלפי האזרחים, בכל התחומים. ולזה אנחנו לא נסכים. כל חללי צה"ל שווים - בלי שום ויכוח ושום התחכמות.

lp9

New member
הדיון אמנם הוא לא על עדן נתן זאדה

אבל אני מאמינה שכל חייל שנהרג בנסיבות שיש עימן קלון לא צריך לזכות לכבוד המגיע לחללי צה"ל ולא חסרים מקרים של חללים שנהרגו בנסיבות כאלה... כמו הדוגמה שכבר נתתי קודם- לא מזמן היה חייל שחברתו רצתה להפרד ממנו ולכן הוא רצח אותה והתאבד- ודרך אגב הוא נקבר בחלקה צבאית וזוכה לכל הכבוד השמור לחללי צה"ל. ולגבי כל אותם חללים שנהרגו בתאונות דרכים.... יש תאונת דרכים ויש תאונת דרכים.... מבחינתי שחייל שיצא, שתה, עשה תאונה והרג יחד איתו אישה עם שני ילדים- לא! לא מגיע לו להחשב לחלל צה"ל. אם הוא היה מספיק טיפש כדי לשתות ולנהוג- שישא באחריות ובתוצאות

את מתעקשת לא להבין, נכון?

השירות בצה"ל הוא שירות חובה לכולם!! מה כל כך מסובך להבין פה? צה"ל לא נותן פתור על טיפשות, ולכן חייל שהיה מספיק טיפש כדי לשתות ולנהוג (שזה בערך 95% מהאנשים בגילאי 18-21) הוא חייל לכל דבר. בדיוק בגלל אנשים מרושעים כמוך, שמתחילים עם נתן-זאדה, עוברים למישהו בקריז וממשיכים עם הפליה של הרוגי תאונות אנחנו מתנגדים מראש לכל אפליה. עדיפים לי 100 נתןזאדות שישכבו בבית קברות צבאי, ולא משפחה אחת שזכויותיה ישללו כי הם לא עמדו בקריטריון האייקיו המעודן של אנשים "אינטיליגנטים" כמו LP9. הנסיון שלך לקבוע במה יש קלון ובמה אין הוא חוצפה, ואני מציע שתחזרי לטוקבקים של ווינט ותעזבי אותנו בשקט. למה מי את בכלל שתקבעי כאלו דברים?

lp9

New member
"מר כוכב"

אני מציעה לך לא להתחיל לדבר על אייקיו כי לפי האופן שבו אתה כותב לא עברת את כיתה ג'.... העובדה ששירות בצבא הוא חובה לא הופחת כל אידיוט שמת בנסיבות שונות ומשונות בזמן שרותו הצבאי לחלל צה"ל... זאת דעתי ואם יש לך בעיה עם זה חבל.. תתמודד...

No name for now

New member
יש פה עניין של אחריות צה"ל

אפילו חייל שפוגע בעצמו יכול להישפט על פגיעה ברכוש צה"ל (היה לי מפקד שנשפט אחרי שנשרף בשמש במשחק כדורגל) אם חייל הוא רכוש צה"ל גם כשהוא פוגע באחרים, לצה"ל יש אחריות כלשהי

כמובן שלא עברתי את כיתה ג'.

לרגע לא התיימרתי. חוץ מהזכות להקרא חלל צה"ל (שאני כבר לא אממש, כנראה) איזה עוד זכויות אזרחיות זה אמור לשלול ממני לפי דעתך? השתתפות בבחירות? ביטוח לאומי? לבחור את מקום מגורי? הזכות ללכת לים? אישפוז במקרה הצורך? להחליט אם לאכול שווארמה או פלאפל? מה עוד לא מגיע לי רק בגלל שאני טיפש? יו, נוניים, אולי תעלי את זה בתור סקר?

למעלה