תגובה לתוכנית שתולים מוצאי שבת 3 באפריל

תגובה לתוכנית שתולים מוצאי שבת 3 באפריל

כל הכבוד על התוכנית!!! חשוב שידעו איך עובדי מדינה מתיחסים לאנשים בארצנו ...פשוט בושה וחרפה!! עובדת ערייה ועובדת סוציאלית שאמורות לעזור לאדם שנימצא ברחוב פשוט זורקות אותו חזרה לרחוב ועוד לא מתביישים לשקר למצלמה!! לצערי ישנם הרבה מקרים והרבה סיטואציות ומצבים בהם המדינה פשוט מפנה את העורף לאדם הפשוט אשר אמור לקבל עזרה ממנה ורק גורמת לו להידרדר יותר ממש עצוב. אבל....לידרוש מאיתנו כסף ..גורמים כמו ביטוח לאומי אף אחד לא מתבייש...נכון? אני מתביישת ליראות דברים כאלו ...ולדעת שאני גרה במדינה שאמורה להיות "נאורה" נהנת ליראות את התוכניות שלכם בכבוד רב ליאת

חשוב לקרוא

התייתמנו מהורינו שהיינו ילדים, לאט ובקושי גדלנו לבד, אח אחד נשלח למשפחות אומנות ,לא הסתדר באף מקום, לאט לאט התחיל לעשות שטויות עד שהגיע לסמים ובתי סוהר, אנחנו במשך הזמן הכרנו בני זוג וכל אחד התחתן ועזב את בית ההורים,בעמיגור קבעו שהבית גדול מידי בשביל אחי שהוא אדם יחידי, העבירו אותו לבית קטן יותר, ואת הבית שהיה לנו נתנו למשפחה ברוכת ילדים,לפני שנתיים הוא נשלח לכלא לשנתיים, הם פשוט לקחו לו את הבית,הוציאו את הריהוט שהיה לו ואת מוצרי החשמל,לא יודעים איפה זה בכלל, לפי שבועיים הוא השתחרר, ומאז הוא ברחובות ישן או בחדרי מדרגות, אני ואחותי מציעים לבוא אלינו הוא לא רוצה,הלך מספר פעמים לעמיגור וכל פעם דוחים אותו בכל מיני סיפורים,איך אדם כזה יכול להשתקם אם אין לו קורת גג לשים בה את הראש

עוד תגובה שפורסמה בקומונה שלי

(אני נותן לאלון050 קרדיט על פרסום התגובה, אני אישית לא ראיתי את הפרק ואין לי חוות דעת:) הודעת גינוי על תגובתו המופקרת של השר בוז'י הרצוג - בתכנית "שתולים" בהפקת אורלי וילנאי, נשלח "השתול" יובל אזולאי, להיות מטפל בפנימיה של משרד הרווחה בשם "מעון השלושה". http://www.viddler.com/explore/familythoughts/videos/16/ זהו מוסד סגור של נערים אוטיסטים הסובלים מפיגור קל - בינוני בקיבוץ עין השלושה. כבר בתחילת עבודתו מגלה יובל כי הילדים סובלים מיחס משפיל, מבזה ואלים מצידם של המדריכים בפנימיה. למרות שהתעללות במוסד זה נחשפה ופורסמה בעבר באמצעי התקשורת, (כאן בקישור הזה) משרד הסעד לא עשה דבר בנדון. בהמשך מגלים אנשי צוות שעבדו בעבר בפנימיה שגם מנהל הפנימיה, הפסיכולוג אליאס בייסרמן, ידע על האלימות והתעלל בעצמו בחוסים. הנוף הפסטורלי בקיבוץ מטעה את הצופה מבחוץ. שר הרווחה בוז'י הרצוג (עוד בעברו כחבר כנסת שמר על זכות השתיקה בפרשת עמותות ברק, כבר אז היה צריך לפטר אותו) מנמק את התנהגות המדריכים המתעללים במילים: "זה לא בא מרוע". על פי ההבנה של השר בוז'י הרצוג: במקום שהשר בוז'י הרצוג, יתגונן על הפגיעה האנושה בגופם ובנפשם של הילדים תחת חסות המדינה, הוא שואל את המדריך "השתול" – "איך אתה מסביר את ההתנהגות של המדריכים? זה לא מרוע". כשהמדריך בנא, שובר מטאטא על הילד חסר הישע - זה לא מרוע. כשהמדריך בנא, מסרב לתת מים לילד צמא, דוחף את הילד בפראות על מנת לפגוע בו - זה לא מרוע. כשהמדריכה רינת, צורחת בהתקף מניה פסיכוטי על ילד אומלל, ומכה אותו מכות רצח - זה לא מרוע. כשמדריך שובר את הכתף ואת הזרוע של ילדה בת 13, ולא מדווח לאמא שלה - זה לא מרוע. כשילד עשה פיפי במכנסיים בלי כוונה, והמדריך אומר לו "אני אחתוך לך את הבולבול, תוריד את המכנסיים אני חותך לך אותו" - זה לא מרוע. כשהמדריך יוסי גילח 13 ראשים של ילדים באותו סכין גילוח - זה לא מרוע, ולא מרשלנות. אז מה אם ילד אחד חולה בהפטיטיס B. עכשיו כל ה- 13 חולים. על פי דברי בוז'י הרצוג, ההתעללות לא נובעת מרוע, כי אם מרצון להיטיב עם הילדים . . . זו טובת הילדים על פי תורת משרד הרווחה. בשביל זה משלמים למדריכים משכורת. זה יוצא מכיסי משלמי המיסים! לדברי נחום עידו, מנהל האגף לטיפול באדם המפגר: "אנחנו לא יכולים לדעת כל דבר. פעם בשבועיים - שלושה יש ביקור של נציג ממשרד הרווחה שמבקר והכל בסדר." נראה את בוז'י הרצוג, כלוא 24 שעות בחדר, בלי שמתאפשר לו ללכת ממקום למקום, לחלץ אבריו, נראה אותו לא זז ממקומו. הילדים הללו, לא נותנים להם לזוז מהכסא עליו הם יושבים, ברגע שהם קמים, צועקים ומכים אותם באכזריות. "תשב אני אמרתי לך!" ומיד הם נדחפים באלימות חזרה לכיוון הכסא. התיוג "חוסר שקט" מתיר את דמם של החוסים. העובדה כי המנהל אליאס בייסרמן, ידע על ההתעללות של המדריכים בפנימיה בניהולו, ולא דיווח על כך למשטרה ולממונים עליו, הינה בניגוד לחוק – מדוע לא פוטר המנהל אליאס בייסרמן? מדוע לא נפתחה חקירה משטרתית נגד המנהל אליאס בייסרמן? מדוע לא מוקמת ועדת חקירה ממלכתית? למה פיטרו את המדריכים, ולא פיטרו את מי שאחראי ומנהל את החרפה הזו – המנהל אליאס בייסרמן? כשילד קורא: "אבא בוא". הוא רוצה את אבא שלו. זו טובת הילד! כשילד מחכה שעות על גבי שעות ליד שער המוסד ואומר: "אני מחכה שאמא תבוא". הוא רוצה את אמא שלו. זו טובת הילד! ילדים צריכים לגדול עם הוריהם. אני פונה לחברי הכנסת, נבחרי הציבור, עזרו להורים להשיב את ילדיהם הביתה. מקומם של הילדים עם הוריהם, עם האמא שילדה את בנה ובתה, עם האבא שהחזיק את בנו פעוטו ביום היוולדו, שלקח את בנו ביום הראשון לבית-הספר, עם האמא והאבא שמכינים סנדויץ' עם חביתה ועגבניה לבנם לכתה א'. בית המשפט בישבו על כס השיפוט, כך נראה, שם לו למטרה להיות הצד של משרד הרווחה ולא הגורם האובייקטיבי העושה משפט. כך מופקעים ילדים ממשמורת הוריהם לטובת משרד הרווחה שסוחר בילדים – כמו חבילת סוכריות מנטוס. תסקיר פקידת הסעד מתקבל "כתורה מסיני" על ידי השופטים, בלא שפקידים אלו מביאים ראיות תומכות לשקרים שהם כותבים בתסקירים הבדויים שלהם, שנכתבים ממוחם החולני הקודח. מתי לאחרונה עברה פקידת סעד מבדק פסיכיאטרי, מבדק יושר, מבדק אישיות, על מנת לוודא שהיא מתאימה לתפקידה? בית המשפט מנצל את כס השיפוט לחיסול ממוקד של הורים עניים, הענשתם ולקיחת ילדיהם למוסדות הרווחה, תוך השתת הוצאות כספיות אדירות להורים, שממילא לא יכולים לעמוד בשכירות עורכת-דין לייצוגם, וכך הילדים הללו שוהים בכפיה במוסדות הרווחה, לאחר שפקידת הסעד אשר הלכה ולמעשה היא זו השופטת והמוציאה לפועל את גזר דינה. השופט שם רק את הפלומבה. http://www.viddler.com/explore/familythoughts/videos/16/ הסרטון באדיבות: הרהורים על משפחה וילדים לורי שם טוב, אמא http://lory1969.wordpress.com 050-8846712

למעלה