תגובה ל: שאלות לפציפיסט הטוטאלי

תגובה ל: שאלות לפציפיסט הטוטאלי

האמת היא שרוב התשובות שקיבלתי היו ממש טובות (אני מגדיר אותן כאיכותיות) ואני מקווה שלא חשבתם/ן כי אני נגדכם/ן פשוט מאוד סיקרן אותי לדעת כיצד אדם שמגדיר עצמו כפציפיסט ינהג , אז קבלו ממני ברכות . שנית - תגובה אחת בקשר ל: איך תנהג אילו תראה מישהו חוטף מכות? הייתה "אזעיק עזרה"- ואז מה ? האם קריאה ל"עזרה" אני מניח משטרה (גוף אלים לכל הדעות) או גוף שירסן את הניצים אינה בעצם מנוגדת לפציפיזם- כי אז מישהו אחר יעשה את מעשה האלימות ב"שליחותכם" ובהסכמתכם... אה, ויש לי עוד שאלה חשובה : אתם מסתובבים בקניון ומבחינים במחבל עם אפוד נפץ עליו, מה תעשו ?

גירץ

New member
אחריות

קריאה לעזרה יכולה לשנות את הסיטואציה, הרי ידוע שאלימות משגשגת הרבה יותר בפינות אפלות והרחק מקהל. חוץ מהנוכחות של קהל, אותו קהל יכול גם להתערב ולרסן את התוקף (או להפריד אם שני הצדדים אלימים). החשיבה כיום היא שיש גוף ציבורי שאחראי על שמירת סדר, המשטרה, וכמובן שטקטיקות הפעולה שלה מאוד אלימות. בעולם הפציפיסטי (עניין של שנה שנתיים, לא יותר) אנשים עוברים הדרכות של מיומנויות במניעת אלימות ולומדים לנטרל מצב אלים בלי לפגוע, עד כמה שאפשר. היתרון בעזרה הוא לא במציאת גורם שיפעיל אלימות במקומי, הרעיון הוא שאלימות פותרים, עד כמה שניתן, כקבוצה, כחברה, ובטח לא כמו כיום שעומדים ומסתכלים ומחכים שיגיעו הרשויות. קוראים לזה לקחת אחריות. מה עושים עם מחבל? משתדלים להזהיר את הסביבה, משתדלים לא להיהרג ושלא יהרגו אנשים, כולל האיש הרע עם הפצצה, משתדלים לדבר איתו. אם לא מצליח, בעסה, לא טענתי שאפשר למחוק את האלימות מהעולם, אלא שצריך להתמודד איתה אחרת ובדרך להפחית אותה משמעותית. אחת הבעיות עם שאלות פילוסופיות מסוג זה היא שהן נטולות קונטקסט, למה הוא רוצה להרוג אנשים, מי הוא ואת מי הוא רוצה להרוג, האם הוא ניסה דרכים אחרות, איך מתייחסת החברה למה שהוא עושה (הסימטריה של הם רעים אנחנו טובים מתקיימת כל עוד יש אלימות מוצדקת ואלימות לא מוצדקת, אם נתנגד לעצם הרעיון של אלימות מוצדקת התקדמנו משמעותית לקראת התמודדות עם הגורמים לאלימות).

levikon

New member
תשמעו: אלימות היא בטבע האדם וזהו!

אם אתם רוצים להתענין עוד קצת באלימות וכ"ו אז אני מציע לכם לראות שתי יצירות גאוניות של סטנלי קובריק: "2001:אודיסאה בחלל" ו"התפוז המכני". לאחר שתראו אותם אני מציע לכם לשקול שוב את הנטיות הפציפיסטיות שלכם והאם הן באמת מתאימות לעולמנו היום. יכול להיות שבעוד 300 שנה נגיד איזה עיוורים היינו שלא ראינו את זה אבל אנחנו הילדים של המאה הכי עקובה מדם שהייתה אי פעם בתולדות האנושות. אז יכול להיות שאנו לא מספיק בוגרים על מנת להבין את השקפת עולמכם. אני מקווה שהעולם יהיה באמת יותר שליו אבל אם לא. גם זה לגיטימי. שלכם, לב

אimר

New member
סרטים ומציאות

הפציפיזם בגרסתו הנוכחית נולד במהלך המאה הכי עקובה מדם שהייה אי פעם בתולדות האנושות - אתה מזהה אולי קשר בין הדברים? סרטים הם, במקרה הטוב, דיון פילוסופי ואז אפשר כמובן לטעון כל מיני טענות לכאן ולכאן, ובמקרה הגרוע, מתיימרים להציג מציאות, אלא שהמציאות של סרטים היא לעולם לא השגרתי, סרטים מתמקדים בתופעות המרתקות כמו סקס, אלימות, כסף, ומציגים עולם שהוא ממש זר לעולם שאנו חיים בו. אז קובריק טוען שבכולנו יש אלמנט של אלימות, ואני מסכים וטוען שצריך להתמודד איתה, לא לעזור לה דרך הנסיון למנוע אלימות באלימות גדולה יותר, או מאורגנת.

למעלה