תגובה ל-guyon לגבי נחשים נושפים

echis

New member
תגובה ל-guyon לגבי נחשים נושפים

א. לפי מיטב ידיעתי שפיפון אינו משמיע קול שיפה כי אם נושף. המשמיעים קול שיפה הם רק בני הסוג אפעה (Echis) ובני הסוג עכן (Cerastes) ב. אינני מבין מדוע אתה מכנה את העכנים "אפריקני, ערבי וקטן" בעוד שהשמות שנקבעו להם הם חרטומים, גדול וקטן? אשמח לתגובה.

guyon

New member
עכן ערבי ועכן אפריקני

אכן השמות הרשמיים אינם ערבי ואפריקני אלא חרטומים וגדול. יפה שמישהו טורח לשמור על הסדר...
אבל אין מדובר בשגיאה גסה כמו זו המקובלת: "שחור ראש שלווני" שהיא מוטעית ומטעה (שמו שחור ראש והוא אינו שלוון) אלא כינויים המרמזים על מוצאם: חצי האי ערב ואפריקה. אני קורא להם כך משום ש: א. בשם זה הם הוצגו לפני (ללא לחיצת יד) ב. לדעתי אלו שמות מוצלחים יותר. לגבי השפיפון, מאחר ואתה מגלה בקיאות שכזו בשמות, אני מניח שאתה צודק גם בעניין זה... אולי נשביתי בקונספציה שכל המדבריים חוסכים מים ומעדיפים שיפה על נשיפה. גם השם ממז על כך. אבל אני מבטיח לבדוק ולחזו לכאן עם תשובה.

echis

New member
לגבי שיפה ושמות

א. לא בעיה לבדוק לגבי שפיפון, זה נדון ב"החי והצומח". ב. התוספת "שלווני" לשחור הראש באה לציין דמיון ואולי קרבה אבולוציונית לבני הסוג שלוון. אכן הוא איננו שלוון ולכן אינו נקרא "שלוון שחור ראש" דווקא כאן מתרגמי השמות עשו עבודה טובה ונכונה. לעומת זאת במקרים רבים אחרים אין עקביות בקביעת שם לסוג. למשל: הסוג Aquila מתורגם לעברית כ-עיט ובינהם נמנים עיט זהוב, עיט ערבות וכו' על כן לא ברור לי מדוע Hieraaetus fasciatus מתורגם גם הוא לעיט ניצי. הבעיה הזאת קשה במיוחד בשמות לא רשמיים של מגדלים ולכך אין ספור דוגמאות כמו הבואה קשת שאינה בואה כלל כמו הבואה קונסטריקטור. לא רבים מתענינים בזוטות כמוני... אני שמח שיש לי מקום לתת לזה ביטוי... סיפור מעניין על עכנים בהודעה הבאה.

אתה קצת טועה

הבואה קשת Epicrates cenchria היא בואה והיא שייכת למשפחת הBOIDAE כמו שהבואה קונסטריקטור Boa Constrictor שייך לאותה המשפחה. בתוך הBOIDAE יש חלוקה לתתי משפחות או משהו כזה ושם ישנם עוד עוד מיני בואות שלא לכולן השם הראשון הוא בואה. גם החנק משריץ Eryx jaculus שייך למשפחת החנקים. כך שהשם BOA לא תמיד מופיע בתחילת שמו של הנחש אבל הנחש עדיין יכול להיות BOA, ואין לי מושג לגבי העיט ניצי אבל יתכן שגם שם המקרה דומה אז כדאי שתבדוק זאת שוב. אני מצרף רשימה של נחשים שנכללים באותה התת משפחה עם הבואה קונסטריקטור והבואה קשת. REPTILIA/SQUAMATA SERPENTES/BOIDAE BOINAE Acrantophis Boa Candoia Corallus Epicrates Eunectes Sanzinia אני מקווה שזה עוזר אתה מוזמן להיכנס לאתר הזה אומנם הוא בעיקר נותן נתונים שלא ממש קשורים לנושא אבל הוא עושה זאת בצורה מסודרת ומראה לך את החלוקה לתתי משפחות וכדומה. להתראות יונתן

למעלה