תגובה מאוחרת

ferdinand

New member
תגובה מאוחרת ../images/Emo3.gif

אחרי היעדרות. פותח שירשור נפרד, כי נראה לי שזה לא יקפיץ ת'שירשור הישן. קודם כל, רק עכשיו קראתי וראיתי על היעלמותה של ביתו של סתיו ומציאתה - אז ברכות לך, יקירי! מגיב פה לעניין הטיפול ה-הומאופטי, ותחליף האנטיביוטיקה הטבעית שסתיו הציע. ראשית אומר שהניסיון והידע שלי בכל מה שקשור הם הדיוטיים לחלוטין, בתור מטופל ובתור "מאמין" בגישה הזו. מנקודת מבט הומאופטית, אין שום הבדל בין התחליף הזה, ה-GSE לבין אנטיביוטיקה. יכול להיות שהוא מזיק פחות ו-"טבעי" יותר מהעיבודים התעשייתיים של האנטיביוטיקה, אבל לא זה העניין. בעיקרון גם הפניצילין במקורו בסופו של דבר הוא חומר "טבעי" שמופק מעובש. כמו ש- יוסף בא ציין: "ישנן שתי אפשריות לחיסול זיהום חיידקי בגוף 1. ע"י השמדה ישירה שזה מה שאנטיביוטיקה עושה 2. ע"י חיזוק המערכות הטבעיות בגוף והקלה עליים לשם חיסול הזיהום בעזרת המערכת החיסונית בגוף" אז ככה בגדול, בכללי, "הרפואה הקונבנציונלית" דוגלת בגישה הראשונה. והרפואה ה-הומאופטית, בשנייה. הרפואה הקונבנציונלית (וכמובן שזה נאמר מתוך "תפיסת עולם" הומאופטית) מטפלת ב-סימפטומים של המחלה, מקלה עליהם ונוגדת אותם. לצורך העניין הזה – גם הדלקת עצמה, היא סימפטום, ולא "המחלה עצמה". הטיפול ה-הומאופטי, פועל ומתייחס אל האדם עצמו, ומצבו הנוכחי, ולא (רק) אל המחלה. ככה שגם אם שני אנשים שונים סובלים כביכול מאותה מחלה, מאותם סימפטומים – נגיד דלקת גרון. הם יקבלו טיפול שונה לחלוטין. אפילו אותו אדם, שחולה באותה המחלה, בתקופות או במצבים שונים, יקבל בכל פעם טיפול שונה. גם טיפול בכל מני "תרופות הומאופטיות", רמדי'ס שניתנות "פר-מחלה" או פר-סימפטום, כל מני כאלו "תרופה-הומאופטית-נגד-שיעול...." איננו כלל טיפול הומאופטי!, בכולופן לא "הומאופטי קלאסי". וזהו! הוצאתי את זה!
(הייתי חייב!
) ו-האג, אשמח אם תעדכן, איך נגמר בסוף.

hag70

New member
זה בערך תמצית הטיפול ההומאופטי../images/Emo45.gif

קיים תחום של הומאופטיה מודרנית שבעצם משתמש בתרופות המואופטיות שעברו תהליך של proving הומאופטי קלאסי שמתייחסות לסימפטום עצמו בדומה לרפואה האלופטית (השם של הרפואה המודרנית בפי ההומאופטית
). ואצלנו? אצלנו זה עדיין לא נגמר ולא ברור מתי זה יגמר
. התחלנו מדלקת גרון שדרשה אנטיביוטיקה אבל לא נתנו. תוך 3 ימים זה עברנו לכאב אוזניים שבהתחלה לא היה ברור מה מקורו (האוזניים היו נקיות וכנראה זאת היתה "הקרנה" מהגרון). אחרי כמה ימים של כאבי אוזניים שהלכו והתגברו הסתבר שאנחנו מתחילים משהו באוזניים אבכל חיצוני כלומר אי אפשר לתת אטיביוטיקה. עברנו ימים ולילות בלי שינה עם כאבי אוזניים מטורפים. טיפול של 24/7 של ההומאופט ה
, 4-5 תרופות הומאופטיות שניסינו ולא עזרו (או לפחות לא כמו שציפינו מהן) עד שהגענו לתרופה הסופית. היא אומנם עזרה מאד מבחינת המחלה, אבל כנראה היא הפכה את ילדה ל"טיפוס" של התרופה (כמו שאמר פרדיננד נותנים תרופות לפי בני אדם ולכל תרופה מוגדר טיפוס שמתאים לה). מה שאומר שעכשיו אנחנו מתחילים סיוט חדש. נראה איך זה יתפתח. ומה שראינו במחלה הזאת (ידענו את זה כבר לפני כן, אבל עכשיו זה תתפח לנו בפנים) שטיפול הומאופטי הוא הרבה יותר מסובך מטיפול קונבנציונלי: חשוב לדעת מתי איך ואיך היא הרגישה (יש הבדל בין תחושת קור בצד ימין בבוקר לבין אותה תחושה אחה"צ), לזהות שינויים קטנים שברפואה המערבית לא נחשבים בכלל ופה הם ממש קריטים להמשך טיפול (התשאול היומיומי הוא ממש מתיש ודורש שימת לב לדקויות שבדרך כלל לא שמים לב אליהם) ובעיקר הרבה הרבה סבלנות (אנחנו כבר 17 יום עם המקרה הזה וכנראה ממש עוד לא סיימנו אותו למרות שהילדה פחות או יותר בריאה). היה לנו כבר דיון על זה כאן, אבל השבועיים האחרונים הוכיחו לשנינו (אבל בעיקר לי) שכל הגישה ושיטת הטיפול ממש ממש שונה מהרפואה המערבית. למזלנו ההומאופט שלנו ממש לא פנאט ומוכן לקבל טיפות אוזניים ונורופן להקלה ושאר "תרופות סבתא" נראה לי שהתרפוה שסתיו הציע היא לא הומאופטית ולא מערבית. אלא משהו להקלה ולחיזוק. בהחלט לא מפריע אבל יכול להועיל. זו משתנתו מהתקופה האחרונה

hag70

New member
ועוד משהו בתגובה ל"יוסף בא"

לא כל תרופה שהיא טבעית היא הומאופטית. כדי שתרופה תהיה הואמאופטית היא צריכה לעבור תהליך של proving שהוא תהליך מאד ארוך ומחמיר ועם הרבה בקרה. וגם אז שכדי שהיא תהיה הומאופטית צריך לתת אותה באותם מינונים שעליהם היא עברה proving (יש בסופר פארם ארניקה הומאופטית וארניקה "רגילה". זה ממש לא אותו דבר). כיום יש בערך 3000 תרופות הומאופטיות וכל הזמן עושים proving לחדשות. ואכן כולן הן תמצית של חומרים שמופקים מהטבע (צמחים, חיות ומינרלים).

יוסף בא

New member
החכמתי

רמת ההכרה שלי את תחום האומאופטיה הוא ממה שמלמדים ברפואה הקובנציונלית ולרגע לא אמרתי שהיא בעיתית להיפך אמרתי שהיכולת טיפול שלה באופן מערכתי הינה תכונה שעדיין אין לרפואה המערבית מה שכן הערתי על התכשיר שאנטיביוטיקה זה אנטיביוטיקה ולא משנה מה מקורה ומכאן שהיחס איליה צריך להיות בהתאם (דרך הגב סביר להניח שבגרעין צמח יהיו חומרים אנטיביוטיים שימנעו מחיידקים לגדול על הגרעין שמלא חומרי הזנה) ואני שמח על הדיון כי אני כן מאמין שיש עוד דרכים לטפל במחלות מלבד הרעיונות הקובנציונליים

postdoc

New member
אז מה בעצם ההגיון פה?

יכולתם לחסל את הדלקת בגרון עם אנטיביוטיקה. יום עד להקלה בסימפטומים, עוד ששה ימים של טיפול, ועוד יומים שלושה עד שתופעות הלוואי הקלות (אם יש) יעברו. כלומר בתוך יום או יומיים הילדה היתה חוזרת לעצמה. איפה פה היתרון של רפואה הומאופטית? הרי אף אחד לא יכול לטעון שרמדי הומאופטי פחות מסוכן מפניצילין.

hag70

New member
ההגיון הוא (על רגל אחת ברשותך)

שהאנטיביוטיקה מחסלת את הסימפטום בלבד ומתישהו הבעיה העמוקה, הבסיסית יותר , זאת שגרמה לדלקת הגרון (כלומר זגרמה לגוף להיות רגיש לחיידקים שנמצאים בגרון שלנו כל הזמן) תעלה שוב דרך דלקת גרון נוספת או בדרך אחרת (ואף פעם אי אפשר לדעת איך הסימפטום הבא יצוץ). התרופות ההומאופטיות לא מטפלות בסימפוטמים, אלא נותנות לגוף אנרגיה לטפל בבעיה (ולא בסימפטומים שלה) בעצמו ובכך מחזקות אותו. ודרך אגב, מבחינה מדעית בתרופות הומאופטיות אין כלום. אלה פשוט מים (או גלובולים) עם הרבה "כלום". ככל שתרופה הומאופטית יותר מדוללת (ויש בה יותר "כלום" אם את רוצה) ככה היא יותר חזקה.

postdoc

New member
אבל החיידקים הם הגורם למחלה

הם לא הסימפטום והם נמצאים בגרון (בהשאלה מהתשובה של אדמונד הילארי לשאלה "למה לטפס על האוורסט?") כי "הוא שם". האנטיביוטיקה מחסלת את הגורם למחלה ביעילות ועל הדרך גם משפרת את ההרגשה של הילד. אם הדלקת חוזרת יש אולי בעיה אבל אם צריך אנטיביוטיקה פעם בכמה שנים בשביל לחסל דלקת גרון מקרית אז בשביל מה בכלל להתעסק עם "הגורמים למחלה" ועל הדרך להסתכן בסיבוכים קשים? להזכירך סטרפטוקוקס לא מטופל יכול לתקוף איברים אחרים (הכליות והלב הם יעדים פופולריים) ובמקרים נדירים (אבל קיימים) להפוך לחיידק טורף. יש כל כך הרבה קלישאות בענינים האלה וכל כך מעט עובדות. הרבה כסף נשפך (בניגוד למיתוס של "אף אחד לא חוקר את זה כי אין אינטרס כלכלי") על הנסיון להוכיח שלמים יש זכרון, והתוצאה היתה תמיד "גורנישט מיט גורנישט". אנשים מרוויחים הרבה כסף מלמכור לך מים כשיכולת לקנות הרבה יותר בריאות עם מנה מוקסיפן שעולה עשרים שקל.

hag70

New member
החיידקים נמצאים שם כל הזמן

רק כשהגוף "מעורער" מבחינה אנרגטית הוא מותקף על ידי החיידקים. הערעור הזה מגיע מבעיה הרבה יותר בסיסית. זאת הגישה של ההומאופטים. כשנמצאם בטיפול הומאופטיצריך להיות עם יד על הדופק ולדעת שיש לטיפול הזה מגבלות וצריך לדעת מתי להפסיק (ושהוא לא פותר את כ-ל הבעיות בעולם). זה נכון דרך אגב גם לטיפול הקונבנציונלי. גם פה צריך להיות עם יד הדופק ולהקשיב לרופאים באופן מושכל (למשל לא מעט דיברו על "הפצצת" הגוף באנטיביוטיקה שרק מחלישה אותו בסופו של דבר) כמו שאמרתי כבר הרבה פעמים, הגישות בין שתי הרפואות הוא כל כך שונה שלא מעט פעמים קשה לצד אחד להבין איך הצד השני עובד.לפי הרפואה ההומאופטית מוקסיפן ב 20ש"ח לא נותן לך הרבה בריאות. נהפוכו. אנחנו למשל לא הוצאנו הרבה כסף על טיפולים הומופאטים. ובטווח הארוך אני חושב שהטיפול ההומאופטי יותר זול מזה המערבי (במקרה שלנו לפחות). ונניח שאנחנו מקבלים מים בלי כלום (אנחנו מקבלים גלובולים, אבל זה לא משנה). אם זה מה שגרם לנו לזרוק את כל המשאפים שלנו מהבית אחרי 4 אשפוזים וריצה למיון בגלל התקפים היסטרים, והצלחנו להפטר מכל ה"התקפים" של אטופיק דרמטיטיס אין לי בעיה עם זה
. בסופו של דבר כל אחד נוהג לפי אומנותו.

postdoc

New member
החיידקים לא נמצאים שם כל הזמן

אם תעשה תרבית אצל אנשים שאין להם דלקת בגרון לא תמצא חיידקים (לפחות לא סטרפ. או אחרים שגורמים לדלקת בגרון). החיידקים מגיעים (בד"כ) בעקבות מגע עם אדם חולה, מתיישבים בגרון וגורמים למחלה. אם היה מדובר בדלקת שחוזרת שוב ושוב הייתי אומר שצריך לחפש מה הופך אדם לרגיש במיוחד אבל אם אדם נדבק פעם בכמה שנים אז זאת פשוט דרכו של העולם ואנחנו צריכים להיות מאושרים מזה שאנחנו חיים בעולם שבו (מאז גילוי הפניצילין) דלקת גרון אינה מחלה מסוכנת. מוקסיפן נותן המון בריאות כמו שיודע כל הורה שנתן לילד שלו אנטיביוטיקה. תוך יום החום יורד והילד חוזר לעצמו וגם אלה שסובלים מקצת תופעות לוואי מתגברים עליהן מהר. אף אחד לא "מפציץ" באנטיביוטיקה, אפילו לא במוקסיפן שהיא אנטיביוטיקה עם מעט מאוד תופעות לוואי (וכולן קלות מאוד). הטענה ש"אצלי זה עבד ולכן זה עובד" היא לא יותר מ"קורלציה על בסיס נקודה אחת". איך אתה יודע שמה שהעביר את הבעיות לא היה פשוט הזמן או הגיל? נראה לי שהתכוונת לכתוב שכל אחד נוהג לפי אמונתו (ולא אומנותו), אז כדאי לזכור שיש רפואה מבוססת מדע (מה שאתה שטעות קורא לו רפואה מערבית) ויש רפואה מבוססת אמונה. אמונה זה בסדר (אחרת צה אס קא לא היתה אוכלת אותה) אבל אסור לבלבל בין אמונה לבין עובדות. הבעיה בהומאופטיה היא שלא מדובר על גישה שונה (עוד טענה שאני לא מבין, האם הגוף של הפצינט ההומאופטי שונה משלי ועובד אחרת?) אלה על תיאוריות שמעולם לא הוכחו (למרות תקציבי ענק למחקר).

ferdinand

New member
הם כן!

בבדיקות מקריות שערכו לילדים בריאים בבתי ספר, באחוז מאוד גבוה תרבית גרון יצאה חיובית! רובנו "נשאים" של סטרפ, הרפס, ועוד כהנה וכהנה מרעין ובישין. וחוצמיזה, בעיקר בחורף כשהכול סגור, אנחנו כל הזמן נמצאים ב-"מגע עם אדם חולה"! אנחנו מוקפים ומותקפים בידיי מיקרובים כאלו ואחרים כל הזמן! יש אנשים שרק שומעים מישהו מתעטש ממרחק קילומטר, ונעשים חולים, ויש אחרים שיכולים להיות במגע צמוד עם אדם משופע, וישארו בריאים כמו שור! (שור מפוצץ באנטיביוטיקה וחיסונים?!
) גם הרפואה המודרנית, מכירה בחוסן של המערכת החיסונית, כתנאי לבריאות. נכון, במקרים קיצוניים ומסוכנים, יש לתת טיפול אנטיביוטי. אבל הצורך הזה, מאוד נדיר! האמת היא שהיום גם רופאים כבר לא ממהרים לרשום אנטיביוטיקה, אבל בילדותי למשל, אני מניח שהיתה איזו סוג של התלהבות מתרופת הפלא הזאתי, היו נותנים אנטיביוטיקה על כל אפצ'יק! שלא לדבר על זה שהרבה פעמים למען הכסת"ח רופאים נותנים סתם אנטי' בלי לבדוק אפילו אם הזיהום הוא ממקור חיידקי או ויראלי! (לא מזמן "ננזפתי" על ידי מומחה אף אוזן גרון (לא הומאופט או מכשף אחר, אלא דוקטור! מומחה אף אוזן גרון!) על כך שבעצת רופא המשפחה "מיהרתי" לתת אנטי'!!! - ותאמין לי, שלא מיהרתי!) "הגוף של הפציינט ההומאופטי אינו שונה" ואינו מתפקד אחרת מהגוף שלך! אבל הגוף שלי, שונה ומתפקד אחרת מהגוף שלך. כל אדם על גופו ונפשו, מתפקד קצת אחרת, ונמצא בסיטואציות חיים קצת שונה! לעניין ה-"אצלי זה עבד", אמונה, מדע, גישה שונה, תיאוריות שלא הוכחו ו... על איזה תקציבי ענק אתה מדבר?! בתקופה האחרונה, הרפואה ההומאופטית הופכת פופולארית ומוכרת יותר ויותר, אבל היא עדיין לא תעשייה שמגלגלת תקציבי ענק, ויכולה לממן ולהפיק מחקרים, ובוודאי שלא כמו תעשיית התרופות! גם ברפואה המודרנית, קיימות גישות ודרכי טיפול שונות ומגוונות לאותה הבעיה. ואם כבר מדברים על "תקציבי ענק" – תעשיית התרופות היא כן תעשייה שמגלגלת תקציב ענק, היא אחת התעשיות הגדולות בעולם. חברות התרופות מעוניינות לקדם את המוצרים שלהן, לפעמים גם על חשבון האמת, ובריאות האנשים! למעשה "בריאות הציבור" כלל לא מעניינת את תעשיית התרופות, אלא להיפך – ככל שאנשים יהיו חולים יותר, כך ייטב להן! לעניין מדע ואמונה – כמות הידע הקיים (כמובן בכל תחום לא רק הרפואה) הוא כל כך עצום, שעל מנת להכריע בעניינים האלו, באופן מלומד, מושכל, מדעי.... כנראה שאצטרך מעתה ועד סוף ימיי לשבת וללמוד רפואה, ואני מניח שגם בסוף ימיי, לא תהיינה לי תשובות ברורות! אבל כשאני עומד מול ילד, הילד שלי, כשהוא חולה, נגיד אחרי דלקת אוזניים חוזרת ונשנית, אני צריך להכריע כאן ועכשיו! פוסט-דוק יקירי, לא נעים להגיד, אבל רוב ההחלטות החשובות בחיים שלנו, נובעות מתוך אמונה!!! מתוך איזשהו שקלול אינטואיטיבי של שלל המידע שמציף את המוח המסכן שלנו! אם הכול היה כל כך "מדעי" ו-רציונאלי, היינו יכולים פשוט להריץ תוכנות מחשב, שייקחו החלטות במקומנו! ועם כמה שזה לא מדעי ולא סטטיסטי – אחד השיקולים הכי מכריעים בקבלת החלטות היא ה-"אצלי זה עבד" או "בפעם הקודמת, זה עבד"! אבל לא רק על ניסיוני האישי והפעוט אני נשען. אלא על הניסיון העשיר והמלומד של ההומאופטית שלי, שראתה כמה וכמה מקרים שבהם "אצלי זה עבד". אז כן, יקירי – "איש באמונתו יחיה" (מה ל'שות, לפעמים גם אמונה לא מספיקה, והשנה צה אס קא לא אכלה אותה! אבל מכבי כן!!!!
) ו-המדע והרציונאליזם, גם הם – סוג של אמונה! ולסיכום: YYY איזה ויכוח סוער! ואפילו לא דיברנו על.... חיסונים!!!!

postdoc

New member
כמה קלישאות

איפה התוצאות של הבדיקות המקריות? מישהו פירסם אותן? יש הבדל משמעותי בין חידקים לוירוסים (שבהחלט יכולים להיות רדומים לאורך זמן בגוף). ואלה שלא נדבקים זה כי קודם כל בגלל הגיינה טובה (לכן בגני ילדים ההדבקה יעילה יותר) וגם בגלל רמה טובה יותר של נוגדנים (שנוצרו בחשיפה קודמת). אין שום בדל של הוכחה שהומאופטיה יכולה להקטין את סכנת ההדבקות או לזרז את משך ההבראה. אני בטוח שאתה רץ לספר לכולם על כאלה או אחרים שההומאופטית שלך ריפאה באורך פלא (סליחה בעבודה קשה ואחרי הרבה פגישות ותישאולים, גם הומאופט צריך להתפרנס) ובאורח פלא "שוכח" לספר סיפורים כמו זה של hag על ילדה שלא לקחה אנטיביוטיקה וסבלה שבועיים וחצי במקום יומיים.השאלה אינה כמה אנשים ריפאת אלה כמה מתוך אלה שפנו אליך ריפאת. המחקר לא נערך לא בגלל ש"לתעשיית התרופות יש הרבה יותר כסף" הרפואה האלטרנטיווית מגלגלת מספיק כספים ויש גם מקורות ציבוריים (אפילו בישראל מושקע הרבה כסף ציבורי במחקר). המחקר לא נעשה משום שלה ולחבריה אין ענין לערוך אותו ולכרות את הענף עליו הם יושבים. לכאורה תוצאות המחקרים הקליניים נמצאות כבר היום אצל המטפלים ההומאופטיים. מה מפריע להם לפרסם את הנתונים? השאלות פשוטות, כמה זמן לוקח לרפא ילד מדלקת גרון/אוזניים או ממחלות אחרות? מה אחוז הסיבוכים? מה תופעות הלוואי? בכמה אחוזים יש התפרצות חוזרת ותוך כמה זמן? אלה שאלות פשוטות. אף אחד לא ביקש עוד שתוכיחו את העקרונות "המדעיים" של "לרפא בדומה" או של "הזכרון של המים" (אם כי עד היום כל הנסיונות להוכיח את השני התגלו כשרלטנות במקרה הטוב), אלה רק שזה עובד ולא גורם לנזק. קצת טבלאות עם מספרים וקצת סטטיסטיקה לא יותר. רק תחשוב על מסע היסורים שעוברת חברת תרופות בדרך לאישור תרופה לעומת המצב שבו "שיטה רפואית" לא מאוד ותיקה (מאה שנה פלוס מינוס) מיושמת בלי שום פיקוח. ורק למען הסר ספק, יש בעיתיות מסוימת בשיטה, אבל העלות של ניסויים קליניים מוטלת כולה על חברות התרופות. אתה מכיר הומאופטים שמוכנים לשלם את העלויות של ניסויים קליניים בשביל להוכיח שמה שהם מוכרים באמת עובד? ההבדל בין הידע שאתה מספק לבין זה שמספקים הרופאים הוא שרופא מציג גם את השלילה, כל ההחלטות הרפואיות שקיבלתי עד היום היו אחרי שהרופא אמר ש"בשיטה א' סיכויי ההצלחה הם A והסכנות הן B ובשיטה ב' הסיכויים הם C והסכנות D" לעומת שרלטנים אלרנטיווים שישר מזיינים את המוח על "כל האנשים שריפאתי" ועל "הדרך הארוכה" בלי שום מילה על הסיכוי לכשלון או על תופעות הלוואי. ואכן כמות הידע עצומה ולכן אני מעדיף לסמוך על רופא הילדים שלמד שבע שנים והתמחה עוד חמש ולא על האינטרנט או על מישהו שלמד הומאופטיה בקורס ערב במכללה מסחרית ושאין עליו שום בקרה אתית או מקצועית. המדע והרציונליזם אינם אמונה. הם שיטה לפענח את העולם סביבנו, שיטה עם מגבלות מסוימות אבל עדיין השיטה הטובה ביותר. עם כל הכבוד לשיטות רפואה עתיקות (וההומאופטיה בפירוש אינה אחת מהן) העליה בתוחלת החיים במאתיים השנה האחרונות היא תוצאה של שיפורים מדעיים שהקטינו את סכנת ההידבקות במחלות זיהומיות וששיפרו את יכולת הרופא לרפא מחלות זיהומיות לאחר ההדבקה. מחלות שעד לפני מאה שנה קטלו הרבה בני אדם (בעיקר ילדים) הן היום לא יותר ממטרד. ירידה בתמותת תינוקות וילדים ועליה בתוחלת החיים נרשמות גם היום המקביל לחדירת הרפואה המודרנית (כולל אנטיביוטיקה וחיסונים) ולא ה"אלטרנטיווית".

hag70

New member
ברשותך, בו נסגור את הדיון בזה שאנחנו לא

מסכימים וכל אחד יפעל לפי דעתו ולפי אמונתו. וזה לגיטימי לגמרי. ונראה לי שכולנו נסכים שמה שחשוב זאת הבריאות

חנול

New member
אם כבר אמרת אטופיק....

אתה יכול לספר בכמה משפטים את "הרעיון ההומאופטי" שמאחורי הטיפול באטופיק, וקצת על הטיפול עצמו? האם האטופיק אובן אצל הומאופט או שהאבחון התחיל קונבנציונלי, ורק הטיפול הומאופטי? אתה מבים מזה שלהילי יש כנראה אטופיק...אצלה זה מתחיל בסנטר ובקרסולים.

ferdinand

New member
תשובה כללית ../images/Emo163.gif

וסליחה שאני נדחף
להומאופטיה אין טיפול ספציפי ל-אטופיק, או לכל מחלה אחרת!!! מה ש-"עבד" אצל הבת של האג, לא יעבוד על הילי! הטיפול הוא ספציפי לבן אדם מסויים וברגע נתון! בעיקרון הטיפול מורכב מאיבחון מקיף (שיחה בת כמה שעות!) שבסופה ההומאופט נותן "תרופה" - רמדי הומאופטי. לאחר לקיחת הרמדי מעכב וקשר צמוד עם ההומאופט....

גם לבן שלי יש אטופיק. מגיל 0. כשבררנו על

הומאופטיה הבנו שכדי להתאים טיפול לבן שלנו, יש צורך בפגישה אישית ובחינה של הרבה דברים ולא רק מצב הגרד והדלקת ומה שיתנו לבן דלנו מורכב אישית עבורו ולא מתאים לאף אחד אחר שיש לו אטפויק. לוקחים בחשבון גורמים נוספים מלבד המחלה ותופעותיה לפני שמרכיבים את ה"תרופה" ההומאופטית.

hag70

New member
ענו לך מאד יפה ידידיי המלומדים

בכל מקרה חשבו לדעת שהומאופט לא מאבחן את הבעיה (אלא אם כן הוא רופא), אלא שולח את המטופלים לאבחון אצל רופא ורק אחר כך מתחיל את תהליך הטיפול ההומאופטי.

למעלה