תגובה של פרופ' דור

המאמינה

New member
תגובה של פרופ' דור

פרופ' דור הגיב על כתבה שהתפרסמה ב YNET (זוג שהרה לאחר 27 שנות עקרות), כתבתי לו את הדברים הבאים : גם אני הגעתי אלייך לאסותא וזכיתי ליחס אנושי ומקצועי שלא זכיתי לו בטיפול פרטי. אני פונה אלייך בבקשה להרתם למאבק נגד הגזירות הכלכליות, הרי רק אדם כמוך יודע עם מה מתמודדים הזוגות והחד הוריות הנמצאים בתהליך ההפריה. בימים אלו כולנו חשופים לדה-לגיטימציה הנשמעת בציבור מול הצורך הבסיסי ביותר של כל אדם. שנה טובה. והוא ענה: שמחתי לקבל את פנייתך, אינני יודע אם את האזנת לחדשות בשבועות האחרונים אבל פניתי בנידון לראש הממשלה שאף הציג את מכתבי בפני חברי הממשלה בדיון על התקציב. בערב החג בראיון שראש הממשלה העניק לקול ישראל, הוא התייחס לנושא באהדה רבה, ואמר שבעקבות פנייתי אליו והכרתו בחשיבות העליונה של טיפולי הפוריות, הבטיח למצוא דרכים לבטל את הגזירה הכלכלית הבלתי צודקת. אני ממשיך במאמץ יחד עם חברי לבטל את דרישת האוצר לשינוי בחוק הבריאות בטיפולי ההפריה החוץ הגופית.

tglus

New member
אמן כן יהי רצון. יום כיפור מתקרב

ואני חושבת שלהרבה אנשים בממשלה ובכנסת יש הרבה סליחות לומר בבתי הכנסת, על חטאים שחטאו כלפינו וכלפי אנשים רבים רבים במדינה.

venus13

New member
עדין מטרידה ההגבלה לילד שני ../images/Emo2.gif

גם אם זה נכון - ואני שמיחה שסוף סוף ניכנסה קצת בינה ואמפטיות למקבלי ההחלטות - אני עדין מודאגת גם מהמצב החדש לכאורה לגבי הילד השני - גם אם ההנחה היא שלא צריך הרבה טיפולים - כי כבר הצליחו עם הילד הראשון- נכונה - הרי שדווקא אז - אין טעם להגביל את הטיפולים - כי לרוב - זה ילך בקלות ולמי שלא - יש לתת הזדמנות למצות את הטיפולים שהוא מסוגל לעבור . ואם ההנחה לא נכונה - כלומר - מה שטוב לילד הראשון לא טוב גם לילד השני - גם מאחר ולא תמיד הגוף מגיב באותה צורה לאותו גירוי - וגם אם בחלוף הזמן - נוצרו בעיות חדשות - אם לגבר ואם לאשה - המצריכים להתחיל הכל מההתחלה - אם לא למעלה מזה - אזי חזרנו לנקודה א' - שצריך להיאבק לתת את כל האפשרות להרות - גם לגבי ילד שני וניזכרתי במשפט מסרט אשה עם מספר ילדים - מסבירה לאשה אחרת למה יש לה הרבה ילדים - בשאלתה: היית אופה רק עוגיה אחת? אז לחברי - בעלי העוגייה האחת - או סתם כאלה שמתחשק להם עוד ביס- כל הכבוד על המאבק עד כה - אבל אני סבורה שלא זו בלבד שאסור להיכנס לשאננות - אם אכן ירדו מחלק מהקיצוצים - יש להילחם עד הסוף - גם לגבי הילד השני ושוב המון תודה לכם ונוס

venus13

New member
../images/Emo41.gifהתגובה היא כמובן לכתבה

בטעות יצא לי במענה להודעה בענין דור

תופס טרמפ על הנקודה שהעלית

האוכלוסיה שנדרשת להפריות היא גדולה ומגוונת לפעמים גם אנחנו לא שמים לב למורכבות של הנושא יש לא מעט זוגות שהילד הראשון הגיע בקלות וללא טיפולים אפילו (או שמא טיפולים קלים כמו איקקלומין) בעקבות ההריון והלידה חלה החמרה או אפילו צצה בעיה שלא הייתה לפני בעיות מכניות, שיבוש במערכת ההורמונלית ועוד זוגות כאלו לרוב (לאור ההריון הראשון שהושג בדומה לזוג ללא בעיות פוריות) יתכננו פער בין הילדים במסגרת תכנון משפחה ולכן הם יגלו את הבעיה מאוחר יותר אני מכיר לא מעט סיפורים על כך שזוג התחיל לנסות להכנס להריון נוסף כשהילד בן 3 ואז נכנסו למסכת טיפולים שלא שיערו שיגיעו אליה היום הילד כבר בן 8 והקושי הוא רב, שלא לדבר שמכסת הטיפולים שמאחוריהם היא גדולה לכן לא בהכרח בניסיון להרות ילד שני יש ידע רפואי קודם

ריקי בש

New member
תגובה לדברי ליאור

הנסיבות שתארת מתארות במדויק את מצבי וזה של בעלי. בני נולד לפני 7 שנים בעזרת איקקלומין בלבד (חודשיים בלבד) ועשינו הפסקה יזומה היות ולא היה לי שום מושג שנתקל בקשיים כאלה ובמשך כ- 5 שנים אנו מנסים וכבר אחרי 2 הפריות שהתחילו לפני פחות משנתיים. אז שוב, לך תדע...מה גם שזה גם מקרה של בלתי מוסברת אז בכלל.. בהחלט לא תכננו פער של 8 שנים או יותר אבל נקווה ונתפלל שאצליח לצמצם את הפער בהקדם וכמה שיותר מהר- גם בגלל שאנו לא מליונרים כך שלא נוכל לממן באופן פרטי את כל הטיפול והתרופות. אז בהצלחה לכולכם ושנשמע כולנו בשורות טובות ומשמחות גם בקשר לגזירות. אמן ! גמר חתימה טובה לכולם ותמשיכו לקוות. ריקי

ליאור זה נכון מי כמוני יודעת

והפער אצלי הוא 12 שנה ולא 8. ובכל זאת אני מאמינה שאיפה שהוא צריך להתפשר. באיזה שהוא מקום צריכה להיות פשרה . כך ששבעה טיפולים לילד שני נראה לי סביר. כמה שהייתי אובססיבית להריון נוסף, הרי שאני מאמינה שלאישה שיש כבר ילד אחד והיא עברה את מסכת הייסורים של שבעה טיפולים, באיזה שהוא מקום יותר קל לוותר.

kasa

New member
את אומנם מאוד צודקת, ויחד עם זאת

אין ספק שתתקבל פה פשרה. ההחלטה שתתקבל, בסופו של דבר, לא תהיה דומה למה שקורה היום. ההחלטה שתתקבל תהיה בבחינת הרע במיעוטו עבורנו. למרות הקושי בפשרות - נדמה לי שהפשרה שהוצעה כפי שהובאה בידיעה הנ"ל(נכון למצב הכלכלי כיום) היא הוגנת ביותר, והיא לגמרי בבחינת הרע במיעוטו. אין ספק שהיא לא אופטימלית עבורנו. אבל גם אין לי ספק שלא תתקבל כאן החלטה אופטימלית עבורנו. תתקבל החלטה שהיא בבחינת הרע במיעוטו עבור כלל מטופלי הפריון. אני יודעת שלגבי ילד ראשון - קיים קונצנזוס לגבי הצורך במימון ממשלתי, גם בקרב רוב הרופאים, וגם בקרב הציבור, ומרבית הפוליטיקאים. לגבי ילד שני, וגם לגבי גיל מקסימלי למימון טיפולים - אין קונצנזוס. ואין לי ספק שתתקיים פשרה. צריך להילחם בכדי שהפגיעה תהיה מינימלית, ושהתוצאה אכן תהיה רק "הרע במיעוטו" ולא יותר מכך.

ריקי בש

New member
אמן ואמן!!

אוי, זה כואב מרוב שאת צודקת. ממש כך. כלפי חלקים כל כך נרחבים מהציבור הישראלי שלנו נעשה ממש עוול ושוב לוקחים ומקצצים מהשכבות החלשות והתחתונות ביותר ולא מעזים להעלות על דעתם לנגוע במישהו מהשכבות העליונות יותר כמובן, וזה עצוב מאוד !! גמר חתימה טובה, ריקי

venus13

New member
ילד שני עדין הוא מינימום לדעתי ../images/Emo70.gif

וכמו שכתבתי לאו דווקא קל יותר להשגה חושבת שצריך להיאבק במלוא המרץ גם למען השני - גם אם זה ניראה למי מן האנשים כמותרות ונוס

קינמוני

New member
מסכימה בהחלט! ילד שני אינו בקשה

מוגמת בעיני, למרות שכרגע אני עדיין חולמת על הראשון.

למעלה