תגובות ודיון - על תמונת מצב של יניב

איה@

New member
תגובות ודיון - על תמונת מצב של יניב

הנה הקישור מהפרקים נבחרים תמונת המצב של יניב. בטוח יש לכם מה להגיב בנושא נכון
איה.

נוי נוי

New member
כמו שאני אומרת תמיד...

זה לא חכם לשתף אנשים בעובדה שאתה מנהל יומן אישי ברשת, כמו שלא היית מביא את היומן הפרטי שלך לחבר´ה ושואל "רוצים לדפדף? אה, זה כלום, רק הנימים האפלים ביותר של נשמתי". בבלוגים של ממש, אני מניחה, אפשר לשתף- סה"כ יש שם בעיקר קישורים, ופה ושם קצת חוויות אישיות, מהסוג שלא אכפת לחלוק עם אף אחד. אני לא חושבת שבלוגרים (יומנאי-רשת) כותבים רק מה שהקהל רוצה לקרוא. אם יש מקום שבו אני באמת לא מרגישה צורך למצוא חן בעיני אף אחד ולעמוד בציפיות של מישהו, זה היומן שלי. אני שופכת הכל, בלי לצנזר. אני רואה שזה ככה גם ביומני רשת אחרים שאני משוטטת בהם. בסך הכל, אנחנו לא סוכני מוסד ואין לנו באמת מה להסתיר. לימונדה, למשל (שכחתי את הקישור, מצטערת, אחותי...), כתבה לאחרונה על כך שתפסו אותה בעיצומו של מסע קלפטומניה (!). לא קל להתוודות על כזה דבר. אבל, למרות הכל, יצויין שאני בעד להיות האנדרדוגית המגניבה
.
נוי-נוי

akravit

New member
או איה... תודה

שהתייחסת גם כאן בפורום לקטע שכתבתי בבלוג שלי על יניב. באמת היו המון המון תגובות לקטע הזה אצלי בבלוג
תודה לכולם! אילנה

איה@

New member
אילנה ../images/Emo141.gif ../images/Emo92.gif

אבל את לא צריכה לחכות לי,
אני אשמח מאד אם גם את תעלי נושאים לדיון - כאלו שכתבת אצלך בבלוג או אחרים.
איה.

CZ2

New member
בלוגים? איפה?

כמשתתף פסיבי בסצינה עד לאחרונה, עקבתי בעניין אחרי כמה וכמה מהאתרים המתיימרים להיחשב כבלוגים, ותמונת המצב של יניב מחזירה אותי לשירשור שרץ אצל אוהד באתר בנושא בלוגים ויומנים. לדעתי, האתרים המוגדרים כבלוגים בארץ נפרשים על סקאלה רחבה: בצד אחד של הסקאלה נמצא את היומנים האישיים - האתרים של איה, משה ונוי-נוי עולים לי בראש כדוגמאות טובות. הם מכילים מעט מאוד קישורים (אם בכלל), והכתיבה בהם הרבה יותר חושפנית מבשאר האתרים. אתרים כאלו, מטבעם, חשופים יותר לסכנת "מה אם מישהו ידע שזה אני?". בארה"ב אנשים יכולים לכתוב על חייהם בצורה חושפנית, להגיע ל-20 מיליון קוראים ועדיין להיות אנונימיים. בארצנו הקטנטונת, בה כולם מכירים את כולם, חשיפת יתר עלולה להיות קטלנית לכותבים. לכן באתרים כאלו רצוי שהכותב -לא- יפרסם את שמו האמיתי ובטח שלא יודיע לכל מכריו על האתר המדהים שלו, כי בסופו של דבר תיפגם רמת הכתיבה (אלא אם כן באמת לא שמים זין על אף אחד). בצד השני של הסקאלה נמצא את אתרי הקישורים - בלוגבאסטר של יניב ואיזון פנימי של אילנה לדוגמא. אתרים עם מעט מאוד כתיבה אישית (אם בכלל) אבל המון לינקים. אתרים אלו לא יושפעו לרעה מחשיפה, אלא להיפך - כל הרעיון בלפרסם קישורים הוא להראות את האתרים שמצאת לכמה שיותר אנשים. באופן אישי, האתרים האהובים עלי ביותר הם אלו שיושבים איפשהו באמצע. שיביאו קישורים מעניינם ויפנו אותי לפינות נידחות ברשת, אבל שיכניסו ברשימה גם משהו משלהם בנוסף לקישור - דעה, ביקורת, או סתם איזה הרהור. האתרים של אוהד ורחלי יושבים קרוב לאמצע (אוהד נוטה מעט יותר לכיוון האישי, ורחלי נוטה מעט יותר לכיוון אתרי הלינקים) ומהווים דוגמאות טובות. הדוגמא הידועה ביותר לאתר שכזה הוא כמובן אתרו של אנדרו סאליבן (לצערי עוד לא מצאתי אתר עברי ברמה שלו). מאחר ואתרים כאלו פונים במכוון לקוראים, ברור שנמצא בהם צנזורה עצמית ונסיון לכתוב מה שהקורא ירצה לקרוא, לפחות בטובים שבהם. כקורא של אתר (או של ספר, או צופה של סרט או בכלל צרכן של מדיה) אני רוצה שהיוצר יתאמץ לעניין אותי. הוא יכול לרגש אותי, לשעשע אותי, להרגיז אותי או לספק לי מידע. מה שאסור לשום כותב טוב לעשות, זה לשעמם אותי. ככותב (טרי!) אני מנסה במודע לעניין את קוראי (המועטים
) ולהוסיף מעט נימה אישית לכתיבתי (אפרופו, קניתי סופסוף אוטו
). אם אני מוצא לינק מעניין שלא בדיוק מסתדר לי עם הרשימה הנוכחית, אני לא אדחוף אותו סתם כך, אלא אמתין עד שהוא יהיה רלוונטי לנושא הכתיבה. אז נכון, הכתיבה שלי בהחלט מושפעת מ"מה יעניין אנשים?" אבל לטעמי, זה מה שהופך כותב מוכשר לכותב טוב. בתקווה שיום אחד אהיה גם אני כותב טוב, אור.

איה@

New member
אור ונוי נוי ../images/Emo51.gif על התייחסותכם

הרצינית והמעמיקה לדיון. מענין לדעת מה דעת כולכם לנושא.
איה.

ohad m

New member
דעתי בנושא

תמיד הייתה ברורה וגם הפעם התייחסתי לעניין אצלי בבלוג. יניב צודק. יניב מגזים קצת אבל הוא צודק. לדעתי בכל זאת יש מספר אתרים ראויים בארץ גם בתחום הבלוגים וגם בתחום היומנים, המצב הרבה יותר טוב מאשר היה לפני חודשיים. אני מזהה אגב דמיון בסגנון הכתיבה בין משה לבין יניב. אני לא יודע מה זה אומר אבל אני די אוהב את זה. תמשיכו ככה. אוהד

djyaniv

New member
תשובה

קודם כל אני אוהב את משה, הוא אח שלי, אבל אני עדיין לא מזהה דמיון בכתיבה, הלוואי והייתי כותב בחצי מהרמה שלו, הבן-אדם פשוט עיתונאי/סופר לדעתי (ודווקא מהיום שהכרתי אותו עד שפתח את הבלוג חשבתי שהוא יהיה פוליטקאי, עכשיו אני רואה לו עתיד אחר) לעיניננו על היומנים לא אמרתי מילה רעה, רק הצעתי שלא יספרו ליותר מדי אנשים קרובים שהם אולי ביום מן הימים ירצו ללכלך עליהם על הבלוגים אמרתי שכמעט כולם עושים מן טבעת כזו, כל אחד כותב שהשני פתח בלוג ואני לא חושב שבשביל זה הם פה, אני רוצה לראות לינקים שהם אוהבים או שיכתבו על עצמם, בשביל לראות איזה בלוגים חדשים נפתחו יש את הפורום, האינדקס או הטבעת וכשאני נכנס לרובם מדי יום מה שאני רואה זה או שלא כתבו כלום או "נפתח....." ואני יוצא משם אחרי שנייה, כמו שאני רואה את זה בלוג מטרתו היא להיות אתר תוכן שיהיה מה לקרוא או לאן להמשיך משם... ד"א אני באמת לא התכוונתי לבקר אף אחד (חוץ מאת עצמי) רק כתבתי את חוות דעתי ולגבי העיצוב, אני פותח שרשור חדש כי זה ממש מתחיל להציק לי.... בלוגבאסטר אינדקס הבלוגים והיומנים הישראלים

למעלה