תגובות משכנים

משהמשה2

New member
תגובות משכנים

שלום אני גר בבנין ומידי יום אני ואימי חולת האלצהיימר יורדים למטה להסתובב ,אני הבחנתי בכך שחלק מהשכנים מתעלמים מאימי או בורחים בלי לומר שלום(דבר שלפני שבועות היו עושים).לאחרונה אימי התחילה להרגיש בכך והחלה לשאול אותי שאלות "למה הם עושים ככה",הרגשתי שהיא נפגעת אך אני ניסיתי להסביר לה לא לשים לב לכל אחד. תוכלו לייעץ לי בנושא זה. תודה

ענתי44

New member
משה משה2 ערב טוב../images/Emo140.gif

אני לא מאמינה שיש מישהו בפורום הזה שלא עבר חוויה דומה למה שאתה מתאר. זה מעליב ופוגע ולא מוצדק.הדבר נובע הן מבורות לגבי המחלה והן מכך שאנשים נבוכים ולא יודעים מה לעשות ולכן מעדיפים לעבור מדרכה. הכאב כפול ומכופל כשמדובר באדם קרוב יותר, שדווקא שאתה זקוק לו נעלם כלא היה. יש לך שתי אפשרויות. להתעלם מהתופעה ולהתעלם מאותם אנשים. ולהמציע לאמא תירוצים שיניחו את דעתה, לשאלתה למה " הם ניפנפו לך לשלום. הם ממהרים לעבודה, לקניות, להביא את הילד מהחוג..." או שאתה יכול\ לגשת לועד הבית, ליזום פגישת שכנים על כוס קפה ועוגה. להסביר, ואולי גם להביא חומר על המחלה. בקצרה ובשפה פשוטה. לומר להם שאמא עדין בשלב שהיא מודעת לנעשה ומאוד כואבת ונפגעת מההתעלמות שלהם. לומר עם חצי חיוך שאתם לא מצפים מהם לחבק את אמא או לבוא לשמור עליה אלא בסך הכל שיעצרו רגע, יחייכו וישאלו מה נשמע? חיוך או ברכה הם בחינם, והם כל כך משמחים את האחר אז למה לא? דבר באופן רגוע, לא בטון נוזף או שופט, ענה לשאלות אם יתעוררו, והדגש שאלצהיימר זה לא מחלה מדבקת שעובר ע"י חיוך או ברכת שלום.אני מאמינה, ואולי אני נאיבית, שלפחות חלקם אם לא רובם, ישנו את יחסם. שווה לנסות לא?????????

משהמשה2

New member
תגובה לשכנים

שלום חלק מהשכנים ניסו לשכנע אותי לשים את אמי בבית אבות לטענתם הבניין הוא מקון לצעירים ולא לזקנים,לפי זה ראיתי שאין עם מי לדבר ואני משתדל לחמוק מאנשים אילו. תודה

ענתי44

New member
הנאים השכנים בעיניך?../images/Emo31.gif

פשוט קראתי את דבריך כמה פעמים והתקשתי להאמין. אתה צודק אין עם מי לדבר. תמשיך אתה למלא באהבה את מצוות הקודש ולטפל באמא. ואם היא תשאל למה הם מתעלמים ממנה, פשוט, תמציא לה סיפורי סבתא, למה הם מיהרו ולא אמרו שלום. הנחמה שלי,,,, שאומנם העולם שייך לצעירים, אבל גם הם משילים לבסוף את נשל הנעורים ומזדקנים.

למעלה