תגובות רעות - תגובות מחוקות

פגעסוס

Well-known member
תגובות רעות - תגובות מחוקות

וולווט פרסמה פוסט שבו היא מסכמת הרצאה שלה שהיתה אמורה להתקיים בכנס דה-מארקר אך התבטלה. על רוב הנושאים שהיא מדברת שם כבר דנו ולכן הייתי רוצה להתייחס דווקא לדבר אחר. באחת התגובות שלה יש מישהו שכתב בעילום שם טקסט שלטעמי הוא מאוד פוגע ביאיר רווה (מבקר הקולנוע של פנאי פלוס ובעל בלוג כשלעצמו). השאלה שלי היא: כאשר מישהו כותב בבלוג שלנו תגובה שפוגעת בנו, אנחנו יכולים להחליט אם למחוק או לא. אנחנו יכולים לצאת גדולים מהחיים ולהשאיר אותה כסימן שאנחנו לא חוששים מתגובות כאלה, ואנחנו יכולים פשוט למחוק אותה כי אנחנו לא רוצים שמישהו יקלל אותנו בשטח שלנו. כאשר מישהו כותב כתגובה בבלוג שלנו משהו רע על מישהו אחר, ואותו בן אדם מבקש למחוק אותה, הייתם מוחקים? ואם הצד הנפגע לא היה מבקש למחוק? ומה אם הייתם מסכימים עם אותו דבר רע שנכתב על הצד הנפגע? איפה עובר הגבול בין מה שהייתם מוחקים לבין מה שלא הייתם מוחקים? אני אשמח אם תתנו דוגמאות לדילמות שאני לא חשבתי עליהן.

דם דם

New member
אותו דבר אפשר לאמר

שאם נניח לא תמחק איזה תגובה שפגעה במישהו אחר אז אותו דבר גם מישהו אחר לא ימחק תגובה שעלולה לפגוע בך אני בעיקרון הייתי מוחק,אם זאת תגובה בוגרת ובצורה יפה היא תשרוד אצלי אבל אם זה התנצחויות וקללות אני לא חושב פעמיים ולא מעניין אותי על מי או על מה כותבים, מי שרוצה להתנצח עם קורא אחר אז לא על חשבון הבלוג שלי למרות זאת אני חושב שאם מישהו היה כותב משהו עוקצני לגביי באחת התגובות הייתי משאיר אותה,אבל שוב אם זה היה מתפתח למשהו קיצוני ולדיון של השמצות הייתי מוחק.

דנטל

New member
לא קרה לי דבר כזה

אבל בטח הייתי מוחקת. אני די מתנהלת בניהול הבלוג על פי אותם עקרונות של תפוז שמנחים אותי כמנהלת פורומים. כמו שבפורומים אני מוחקת הודעות פוגעניות, בטח ובטח כשגולש מבקש ממני, סביר להניח שכך אעשה גם בבלוג.

TheWhiteTigris

New member
אם אותו אדם

מבקשש למחוק כי הוא הבין שהגזים וטעה - אני כנראה אמחק, אתחשב בבקשתו.

ayala26

New member
לי כבר יצא למחוק

תגובה של מישהו שגידף וקילל מגיבה אחרת. תגובות כמו "את חולת נפש" כמו שאם הייתי מנהלת פורום הייתי מוחקת לא רואה סיבה להשאיר בבלוג שלי. מוחקת בלי להניד עפעף. יש הבדל בין להגיב על דברים שמישהו כתב לבין להגיב על הכותב באופן אישי. זה לא נעים לי לקרוא את זה כאילו שזה נכתב עלי.

ayala26

New member
דילמה שהיתה לי

כתבתי רשומה שהתייחסה למשהו שהיה כתוב בעיתון. הרשומה שלי לא עסקה בעובדות היא עסקה באסוציאציות שהמקרה שהופיע בעיתון עורר אצלי כלומר פיתחתי את הנושא מעבר למה שהיה כתוב בעיתון. הרשומה הופיעה בעמוד השער של תפוז. פנה אלי בן משפחה שקשור לאירוע שהיה כתוב עליו בעיתון (שאותו כאמור "הוצאתי מהקשרו" בלי להסתיר ממש שאני מוציאה אותו מהקשרו כך שהרשומה שלי ממש לא היתה על המשפחה הספציפית הזו באופן אישי) וביקש ממני למחוק את הרשומה. התלבטתי מאוד. אפילו התייעצתי עם אנשים ובסוף כתבתי לו מסר מתנצל אך לא מצטדק שאינני מתכוונת למחוק את הרשומה מהבלוג שלי. הוא כמובן כעס ופנה במסרים מאוד לא יפים אז מפאת כבודו חסמתי אותו במסרים

כי ביקשו ממך במפורש

וזה פגע בבן אדם באופן אישי. אומנם הסיפור שלו היה רק הטריגר, וכתבת משהו עליך, אבל הוא מקור הסיפור וזכותו לקבוע שהוא לא רוצה שתכתבי עליו. מבחינה חוקית הוא יכול לתבוע אותך על הוצאת דיבה, אבל זה לא העיקר. העיקר זה להשתדל לא לפגוע במישהו אחר.

ע ל ו מ ה

New member
איך הוא יכול לתבוע על הוצאת דיבה

אם הוא היה רק הטריגר? וגם כשמשתדלים לא לפגוע באדם אחר (ויש לי תחושה חזקה שאילה שייכת לאנשים שמשתדלים כך), יש גבול לכמה אנחנו מוכנים להכיל את תחושת הפגיעה שאדם בוחר לקחת בעצמו. היא לא כתבה כדי לפגוע בו. גם כשביקש והיא שקלה היא הרגישה שלמחוק את הסיפור האישי שלה יהיה פגיעה בה יותר מאי פגיעה בו. זה תמיד האיזון, ואדם רגיש מתמודד איתו באופן קבוע. זה שבחרה בפגיעה שלה עפ"נ הפגיעה שהוא בחר להיפגע, לא הופך אותה לאדם לא רגיש.

ayala26

New member
אז יש לי שאלה אליך

את מבקשת רשות כשאת מקשרת לבלוג אחר או לרשומה אחרת או אפילו לכתבה מהעיתון? תארי לך שאני מגלה בסטטיסטיקות שהגיעו אלי מרשומה שלך ואני מגלה שם שכתבת רשומה שבה את מביעה דעה הפוכה לדעה שאני הבעתי ברשומה שלי שאליה קישרת כדי להמחיש לקוראיך מה עורר אצלך את התגובה. אני מבקשת ממך למחוק את הרשומה שלך כי זה מפריע לי שאת כותבת ביקורת לדברים שאני כתבתי. מה תעשי? אני צרפתי את הקישור לכתבה מהעיתון (אני חושבת שמי שסיפורו מופיע בעיתון זכותו של כל אדם לכתוב עליו מה שהוא רוצה. הכתבה בעיתון היא נחלת הכלל כבר ולא רכוש משפחתי) שעוררה אצלי את הרגשות. האדם הזה ביקש, נכון זכותו. וגם שקלתי את בקשתו אבל אינני מחוייבת להעתר לבקשתו. אני לא אכנס לכל הסיפור אבל בעצם בקשת המחיקה היתה בקשה לטאטא דברים שחשובים לי מתחת לשטיח כמו שהתקשורת עשתה. התגובה שלו לכך שלא רציתי למחוק וגם הסברתי לו למה היתה מאוד לא נעימה בלשון המעטה. דווקא אם כבר מי שנפגע זה אני. בכל מקרה, אין לי נקיפות מצפון. זו היתה רק דוגמה בלי להכנס לפרטים ונראה לי מאוד לא הוגן לשפוט כה לחומרה בלי לדעת את הפרטים המלאים והנסיבות.

TaxiMedia

New member
אף פעם לא הייתה לי תגובה מגדפת

כך שקשה לי להתייחס לתגובות שמדברים עליהן כאן, קללות, השמצות, גידופים וכו'. היו תגובות שסתרו את הרעיונות שלי, עם חלקן הסכמתי ועל חלקן התבאסתי כי הן היו תגובות ראויות ונכונות. לעולם לא מחקתי תגובה של מישהו. הייתה תגובה שביעסה לי פוסט "דאווין" והשארתי את הפוסט הזה. לדעתי, כשאתה לא מוחק תגובות ציניות שמערערות את בסיס הפוסט שלך אתה יותר גדול מזה שלא מוחק קללות, כי קללה זו בעצם סוג של "נביחה", אין לי מה לומר אז אני נובח כמו כלב, מקלל מגדף ומשמיץ. בכל מקרה, אם בעיני הבלוגר הקללות מפריעות לעיצוב... אני בהחלט ממליץ להוריד תגובות - קללות. אופי הטוקבקיסט, לחם חוקו של הטוקבקיסט המצוי הוא "אי ההסכמה"(מישהו הביא את זה בבלוג של שלמור אני רק מצרף בכדי להמחיש). קשה לו לטוקבקיסט, לטקבק על משהו שהוא מסכים איתו. הוא צריך ל"המציא" ופחות להעתיק. לדוגמא אני אתן את עצמי, אני מוצא את עצמי מגיב ב 90% מהמקרים לפוסטים שאני חולק עליהם ורק ב -10% מהמקרים אני מרגיש צורך עז לפרגן לכותב ככה סתם כי מגיע לו. במבט יותר כוללני, עם הסתכלות לאחור, אף פעם לא מחקו לי תגובה, למרות שכנראה הייתי בוטא מדי או מערער מדי. מבחינתי, הוספתי נופך לדיון. איך אנהג בעתיד ? אני אמשיך כנראה עם האמת שלי כשאני מגיב לפוסטים, אבל אשתדל להיות הרבה יותר מעודן ואשקיע יותר בבחירת המילים המקרבות. איכשהו, גיליתי שאנשים זקוקים תמיד לעידוד. לגבי עצמי, אני נהנה כשוחלקים עליי, אני נהנה כשאני מפסיד במשחק שחמט. ז"א, כשאני מפסיד בויכוח אני נהנה יותר מלנצח בו. כי במקרה כזה אני זה שלומד, אני זה שנהנתי מבר פלוגתא. איך זה קשור לשאלותיך ? מהטיול שלי ברשת האינטרנט, הסתבר לי, כי הבלוגרים עושים עבודה ממש טובה בקטע הזה. לא מוחקים תגובות, לא מתרגשים מנאצות, לא מתרגשים ממישהו שמאשים רק כי הוא לא בדק את התאריך... ומשתדלים ללמוד וללמד, לקחת ולקבל.

../images/Emo45.gif

אם הייתי צריכה לבחור בין תגובה כמו: בלוג יפה כנס לשלי לתגובה בסגנון אני לא מסכים איתך כי א', ב', ג'. הייתי בוחרת מבלי לחשוב באי הסכמה לעומת הסכמה. יכול להיות שאתה לא מסכים עם מישהו וכותב לו תגובה בוטה מאוד, אבל מכיון שלא קיללת אותו, אז הוא מוכן לקבל את דעתך. מעט מאוד אנשים אוהבים ומעריכים חנפנים, רוב האנשים מחפשים אתגרים וגירויים אינטלאקטואליים.

קרה לי שמישהי שהגיבה לי

שפכה את ליבה בתגובה, כנראה הפוסט לחץ אצלה על כפתורים מאד אישיים, ומישהו לגלג עליה. העפתי את התגובה שלו מייד. מחקתי גם תגובה של מישהו על פי בקשתו.

כבר מחקתי תגובות כאלה

של שניים שהתנצחו בבלוג שלי. יש גבול לדעתי ובמיוחד מבחינתי, תרבות דיבור היא ערך עליון בבלוגים, באינטרנט ובחיים בכלל.

עדיין...

עדיין לא יצא לי למחוק תגובות בבלוג שלי, כי פשוט לא היה צורך בכך. לא נתקלתי בבלוג שלי בתגובות בעלות תוכן פוגע או מעליב, לא בי ולא בגולשים אחרים בבלוגי. אבל בכל אופן, אם אני אגלה בבלוג שלי, ביום מן הימים, איזו שהיא תגובה בסגנון כזה, עם קללות וגידופים, או תגובה שיש בה תוכן שיכול לפגוע או להעליב מישהו מהגולשים בבלוג, זה מובן שאני אמחק אותה לאלתר.

siv30

New member
מוחקת חופשי בנושאים אישיים

כשזה נוגע לעיניינים האישיים שלי אני מוחקת חופשי כל תגובה של נראית לי. הדמוקרטיה וחופש הביטוי בבלוג שלי הוא שאנשים יכולים לקרוא את הדברים האישיים שלי ולהשתתף בצערי או בשימחתי. מאחר ואני לא דמות עלומה בעולם הוירטואלי ודי הרבה אנשים מכירים אותי ברמה אישית, ומאחר וישנם כמה גולשים שמתנכלים לי על רקע אישי, אני לא מוכנה בשום צורה שיזהמו לי את הבלוג. במיוחד אנשים שלא אמיצים מספיק לפתוח בלוג ולספר על השריטות שלהם. כשזה נוגע לצד אחר אני אמחק אם תהיה פניה ואם התגובה תעבור קווים אדומים שלי.

למעלה