תגובת הסביבה למכשיר השמיעה

סקורפי

New member
תגובת הסביבה למכשיר השמיעה

שלום לכולם. אני עוד לפני השלב של ניסוי מכשירי שמיעה, ועדיין מתמודד עם החששות של עצמי מול הצעד הזה. אודה לכם באם תוכלו לשתף אותי בתגובות הסביבה למכשיר השמיעה שלכם. אשמח לקרא גם תגובות של "התחלה" (מי ששם מכשיר בפעם הראשונה בסביבה שמכירה אותו ללא מכשיר) וגם תגובות "יום-יומיות" (האם יש התיחסות שונה בגלל המכשיר). בתודה מראש סקורפי

צלף

New member
משהו דומה אולי...

טוב היות ואני מגיל ארבע לובש/מרכיב מכשיר שמיעה, אינני יכול לספק לך תיאור אותנטי, אבל זה דומה למי שמרכיב משקפיים בפעם ראשונה, או מי שפתאום מגלח זקן שהיה לו, כמה שאלות ואחר כך הכל כרגיל... והיום הרבה מרכיבים מכשירי שמיעה ככה שזה לא מחזה יוצא דופן... טוב פטור מכלום לא אפשר, טילתי באירופה לפני שבועיים, ויצא לי הרבה להסתובב בכיפה ברחובות שמזמן לא מכירים ומין הסתם לא ראו יהודי דתי מזמן, והרבה פעמים התפללתי מנחה ברחובות או מקומות ציבוריים, והאמת הופתעתי מכך שלא ראיתי אף סימן לאיזה תשומת לב, התגובה היתה בדיוק כמו שאני מתפלל מנחה באיזה מקום ברחוב בישראל, אז אני מניח שגם עם מכשיר שמיעה זה לא יהיה שונה...

moran f

New member
אצלי בקושי שמים לב

גם כשהשיער אסוף. בד"כ אנשים שמכירים לקויי שמיעה כן שמים לב, אבל לא אומרים כלום - פשוט מדברים עם הפנים אלי וכו'. גם ביום-יום אין התייחסות מיוחדת. כל האנשים שאני מכירה ביום-יום הכירו אותי לפחות קצת זמן קודם בלי וזה עבר בלי יותר מדי תגובות (חוץ מאנשים ששיתפתי בתהליך ולכן כמובן כן התעניינו לדעת איך זה מתקדם). אני חושבת שזה תלוי בעיקר בהתיחסות שלך לזה - אם לא תתן לזה משקל מיוחד ותראה לאנשים שזה פשוט שם וזה טבעי אני מניחה שרובם יתייחסו לזה כך.

למעלה