תגובת נוער מרצ לאירועים האחרונים...

תגובת נוער מרצ לאירועים האחרונים...

מצורף מסמך עמדה הנשלח לכל מערכות העיתונים והרדיו כתגובת נוער מרצ על האירועים האחרונים, הוא מצורף לעיונכם. נוער מרצ בנוסף קורא, לאיחוד מחנה השמאל הישראלי - זאת שעת המבחן שלנו! לתגובות ולהצטרפות נא לפנות אל הפורום שלנו

הודעה שהפריעה לי מאוד מאוד

אויש באמת אתם טוענים רק נגד ההסלמה ונגד התגובה של ישראל, ונגד הכל, אז מה לדעתכם כדאי לעשות? לשבת בבית ולחכות שמעשי הרצח הפלשתינים יגיעו גם אלינו?! ברור שכל אלה שנמצאים בנוער מרצ לא חוו אובדן אדם קרוב או משהו דומה עקב פיגוע של פלשתינאים, אבל בכל זאת - במקום להגיד רק נגד, אולי תגידו מה לדעתכם כן כדאי לעשות??!! ויותר כדאי שתגידו את זה בפורום של מולדת או ליכוד או שינוי או משהו חוץ מהפורום של הצופים, כי הצופים היא לגמרי תנועה א-פוליטית, והיא לא תומכת בשום צד. אני נמצא גם בפורום מולדת אם באמת בא לך להתווכח על זה. תומר וזו תגובתי: מה זה הקטע הזה שתנועת הצופים היא תנועה א-פוליטית והיא לא תומכת בשום צד?!?!?! אתה בתור אדם לא תומך בשום צד?? מה אתה חסר מחשבות?? לפני שאתה צופיפניק אתה אינדבידואל ולכן מותר שיהיו לך מחשבות, והכי חשוב אתה חייב להביע אותן!!!! חוץ מזה, אני חולקת על זה שזה נכון מצד תנועת הצופים לא לקחת שום צד! (ולתמוך בממשלה לא משנה מי במנהיגותה-שמאל או ימין) כי אם הממשלה מבצעת פשעי מלחמה למשל ושוללת זכויות בסיסיות עדיין צריך לתמוך בה???? רק בגלל שהיא שולטת?... לפי דעתי לא... ליהי, הנוער העובד והלומד, גרעין רועה

אויש באמת

אתם טוענים רק נגד ההסלמה ונגד התגובה של ישראל, ונגד הכל, אז מה לדעתכם כדאי לעשות? לשבת בבית ולחכות שמעשי הרצח הפלשתינים יגיעו גם אלינו?! ברור שכל אלה שנמצאים בנוער מרצ לא חוו אובדן אדם קרוב או משהו דומה עקב פיגוע של פלשתינאים, אבל בכל זאת - במקום להגיד רק נגד, אולי תגידו מה לדעתכם כן כדאי לעשות??!! ויותר כדאי שתגידו את זה בפורום של מולדת או ליכוד או שינוי או משהו חוץ מהפורום של הצופים, כי הצופים היא לגמרי תנועה א-פוליטית, והיא לא תומכת בשום צד. אני נמצא גם בפורום מולדת אם באמת בא לך להתווכח על זה.
תומר

לפי דעתי צריך לבנות גדר חשמלית סביב

הקו הירוק. וככה לא יהיו יותר פיגועים. נ.ב. תנועת הצופים תומכת בשלום ובאחוות עמים (נדמה לי)

בתור חבר נוער מרצ, אגיב...

דבר ראשון, ההודעה לפי מיטב ידעתי פורסמה גם בפורומים של הליכוד ומולדת. דבר שני, על מה לעזאזל (!!!) אתה מבסס את הטענה שאף אדם קרוב לאף חבר בנוער מרצ לא נפגע בפיגוע? לי אישית (ותודה לאל על כך) לא נהרג או נפצע קשה אף חבר בפיגוע, אבל יש לי חברים ומכרים שנכחו בפיגועים, יש לי חברים טובים שגרים על קו התפר וסובלים יום יום מפיגועים ויריות... ויש גם לצערי, אנשים בנוער מרצ שאיבדו חברים קרובים אליהם, חברי נוער מרצ לשעבר אשר היום משרתים במחסומים ורואים את המצב מעיניים של חיילים (ודעתם רק התחזקה!). דבר שלישי, הפתרון הוצע ומוצע, מדינת ישראל לא עשתה כל מה שיכלה למען הפסקת האש (ואני כרגע מתייחס למדינת ישראל אך באותה מידה אני מאשים גם את הרשות הפלשתינאית והדבר מצויין במסמך העמדה), אם באמת רצתה המדינה בהפסקת האש היא הייתה עובדת על בניית אמון עם ההנהגה הפלשתינאית, היא הייתה פותחת במו"מ מדיני, אמיתי, מעמדה של שווים - לא כמו שנעשה בטאבה וקמפ דיוויד. אם ממשלת ישראל ובראשה שרון היו באמת עושים ככל שביכולתם הם היו מתחילים דיון רציני על היוזמה הסעודית, האם לא לכך שאפה הציונות? נורמליזציה מלאה עם כל מדינות ערב!? ממשלת ישראל הייתה צריכה לקבל בחיוב את בסיס היוזמה הסעודית ולהזמין את יורש העצר הסעודי לשיחה אישית אשר הייתה מתחילה מו"מ עם כל מדינות ערב למימוש בסיס היוזמה. אבל כפי שנאמר במסמך, המדינה שלנו מונהגת ע"י פוליטקאים ולא ע"י מדינאים, ע"י אנשים שרואים רק את סיום הקדנצייה לפניהם, ולא אנשים שרואים את סבל עמיהם.

m y s e l f

New member
אז ככה:

קודם כל, אם בן דוד שלך היה נהרג בפיגוע לפני שנה היית מדבר אחרת לגמרי. דבר שני - ואם ישראל הייתה מקבלת את היוזמה הסעודית ופועלת בהתאם, אתה חושב שזה היה מונע את הפיגוע ביום רביעי שהיו בו 21 הרוגים? לא!! הם פשוט לא רוצים שלום!!! ישראל קיבלה את כל ההצעות של זיני, מי לא קיבל אף אחת מהן? הרשות הפלשתינאית! למה הם הביאו את הספינה קארין איי לארץ? למטרות שלום?!למה הם לא היו מוכנים להסגיר את רוצחי גנדי למדינת ישראל? כי הם רוצים שלום?! אלו רק הוכחות שמה שמדינת ישראל לא תעשה בשביל השלום, היא לא תצליח, כי אין לה את השיתוף פעולה מצד הרשות הפלשתינאית! אז אולי כמו כל השמאלנים במקום לשבת בבית ולחשוב כמה חארות הפוליטיקאים שלנו וכמה מסכנים הפלשתינים, תתחיל לחשוב כמה מסכנות אימהות שהילדים שלהם נהרגו בפיגועים, בגלל שאיזה פלשתיני רצה להוכיח כמה הוא "מעוניין בשלום"...

Neta558

New member
האם האידיאולוגיה שלך כ"כ לא מבוססת?

"אם בן דוד שלך היה נהרג בפיגוע לפני שנה היית מדבר אחרת לגמרי". אתה טוען כאן משהו חמור ביותר בעיני, שאידיאולוגיה היא דבר כה זמני ולא יציב עד אשר כל אירוע קיצוני יכול להפוך אותה מצד לצד. כמו שצויין, ישנם חברי נוער מרצ, ושמאלנים בכלל, אשר איבדו אדם קרוב להם בפיגוע. הם עדיין מאמינים בדרכם, ועדיין פועלים למען מימושה. ההערה שלך מביעה זילזול מזוויע בכל אותם אנשים אשר אינם חושבים כמוך. אתה טוען כי הם עושים זאת רק מאחר שלא חוו את אירועי הסכסוך באופן אישי, ואני לא מוצאת לכך מקום. (ושוב, עובדה זו גם אינה נכונה כלל) גם הטענה שכל המשאלנים יושבים בבית וחושבים "כמה חארות הפוליטיקאים שלנו וכמה מסכנים הפלסתינים", לא במקומה. לא יודעת מה איתך, אני לא יושבת בבית. אני יוצאת ופועלת למען מה שאני מאמינה בו. וכן, אני גם חושבת על זה, אני לא רואה סיבה להתנצל על כך. אני בודקת את העובדות, חוקרת את המצב על מנת לגבש דיעה בעניני היום. אתה מוצא בחשיבה משהו רע? או שמא רק בחשיבה שמובילה לדעות אחרות משלך? אני מכבדת את דעתך, על אף שאיני מסכימה איתה. האם אתה לא יכול לעשות את אותו הדבר?

m y s e l f

New member
התייחסת יפה להערות השוליים

אבל חוץ מלשורה הראשונה ולשורה האחרונה, לא התייחסת כלל. אין לך דעה לגבי מה שכתבתי?? בטח שיש לך, את שמאלנית, לכן סביר להניח שאת לא מסכימה עם מה שכתבתי בתוכן עצמו של ההודעה. אין לי מושג למה, אבל כנראה שאת לא מסוגלת לענות על זה, כי השקעת המון זמן ומחשבה באיך לענות לי על הפרטים הפחות רלוונטים בהודעה. וכן, אני כן מכבד את דעתך, ואני חבר נוער מרצ לשעבר. לאור המציאות הקיימת, יש להדגיש לשעבר.

אויש באמת גם לך...

מה זה הקטע הזה שתנועת הצופים היא תנועה א-פוליטית והיא לא תומכת בשום צד?!?!?! אתה בתור אדם לא תומך בשום צד?? מה אתה חסר מחשבות?? לפני שאתה צופיפניק אתה אינדבידואל ולכן מותר שיהיו לך מחשבות, והכי חשוב אתה חייב להביע אותן!!!! חוץ מזה, אני חולקת על זה שזה נכון מצד תנועת הצופים לא לקחת שום צד! (ולתמוך בממשלה לא משנה מי במנהיגותה-שמאל או ימין) כי אם הממשלה מבצעת פשעי מלחמה למשל ושוללת זכויות בסיסיות עדיין צריך לתמוך בה???? רק בגלל שהיא שולטת?... לפי דעתי לא... ליהי, הנוער העובד והלומד, גרעין רועה

למעלה