בתור חבר נוער מרצ, אגיב...
דבר ראשון, ההודעה לפי מיטב ידעתי פורסמה גם בפורומים של הליכוד ומולדת. דבר שני, על מה לעזאזל (!!!) אתה מבסס את הטענה שאף אדם קרוב לאף חבר בנוער מרצ לא נפגע בפיגוע? לי אישית (ותודה לאל על כך) לא נהרג או נפצע קשה אף חבר בפיגוע, אבל יש לי חברים ומכרים שנכחו בפיגועים, יש לי חברים טובים שגרים על קו התפר וסובלים יום יום מפיגועים ויריות... ויש גם לצערי, אנשים בנוער מרצ שאיבדו חברים קרובים אליהם, חברי נוער מרצ לשעבר אשר היום משרתים במחסומים ורואים את המצב מעיניים של חיילים (ודעתם רק התחזקה!). דבר שלישי, הפתרון הוצע ומוצע, מדינת ישראל לא עשתה כל מה שיכלה למען הפסקת האש (ואני כרגע מתייחס למדינת ישראל אך באותה מידה אני מאשים גם את הרשות הפלשתינאית והדבר מצויין במסמך העמדה), אם באמת רצתה המדינה בהפסקת האש היא הייתה עובדת על בניית אמון עם ההנהגה הפלשתינאית, היא הייתה פותחת במו"מ מדיני, אמיתי, מעמדה של שווים - לא כמו שנעשה בטאבה וקמפ דיוויד. אם ממשלת ישראל ובראשה שרון היו באמת עושים ככל שביכולתם הם היו מתחילים דיון רציני על היוזמה הסעודית, האם לא לכך שאפה הציונות? נורמליזציה מלאה עם כל מדינות ערב!? ממשלת ישראל הייתה צריכה לקבל בחיוב את בסיס היוזמה הסעודית ולהזמין את יורש העצר הסעודי לשיחה אישית אשר הייתה מתחילה מו"מ עם כל מדינות ערב למימוש בסיס היוזמה. אבל כפי שנאמר במסמך, המדינה שלנו מונהגת ע"י פוליטקאים ולא ע"י מדינאים, ע"י אנשים שרואים רק את סיום הקדנצייה לפניהם, ולא אנשים שרואים את סבל עמיהם.