תגובת קרב...?

• פותח הנושא Venf
  • פורסם בתאריך

Venf

New member
תגובת קרב...?

שלום, אני מקווה שזה הפורום הנכון לבעיה הזאת, אני קצת לא סגור על עצמי אז אני מצטער מראש אם ההודעה קצת קאוטית. אני אתחיל עם המקור של הבעיה.. גוייסתי בצו 8 למבצע עופרת יצוקה תקופה מאוד מאוד קצרה אחרי שחרורי מסדיר. במהלך המבצע אני ומספר מחבריי ליחידה בילינו קצת פחות מ-24 שעות בנקודה מסויימת על הגבול של הרצועה. מלבד האיום של ירי פצמרים על מיקומינו ללא זמן מספיק לאזעקה עקב המרחק הקצר ממקומות השיגור, היו ממש לידינו מספר סוללות של חיל התותחנים שירו לעיתים מאוד קרובות ובהפתעה מוחלטת ללא שום התרעה לחיילים שמסביב. כשהתותח יורה, קודם כל יש הבזק של אור ואחרי שבריר שניה מגיע ההדף והרעש מחריש האוזניים שפשוט הפחיד\הפתיע אותי ברמות קשות לתיאור כמעט כל פעם.. אני יושב וחושב על זה, וה.. מנטל ימאג' הזה פשוט עולה לי בכזאת בהירות. של ההבזק אור הארור הזה.. ככה הבזק אור כזה באמצע שמוקף בשחור, קשה לתאר אבל בראש שלי הוא כל-כך ברור ומוחשי כשאני חושב עליו, למרות שעבר כביכול הרבה זמן מאז שראיתי אותו לאחרונה. ההבזק אור הזה מודיע לך שעוד שניה אתה הולך לקבל שוק מטורף מהרעש, ואין לך הרבה מה לעשות לגבי זה או להתכונן לזה למרות כביכול ההודעה המוקדמת. עם הזמן שם, כל פעם שראיתי הבזק אור כזה, ישר הייתי מכסה את האוזניים, ומתכופף קצת לפנים, ולמרות שמבחינה הגיונית אין לי מספיק זמן להגיב ולכסות את האוזניים עד שמגיע הקול אחרי האור, היו מספר פעמים שבאמת הרגשתי שזה עזר קצת. טוב בכל מקרה, כשבוע לאחר ששוחררתי מהמילואים שכבתי במיטה, ובזווית העין קלטתי את ההבזק אור הזה, ומיד אחריו רעש חזק מחריש אוזניים, ובלי ששמתי לב בכלל מצאתי את עצמי ככה קצת מקופל במיטה, ידיים על האוזניים, התחלתי להרגיש... משהו שהמילה הכי טובה לו זה חרדה אולי, מתפשטת לי בכל הגוף... הנשימות שלי היו מאוד שטחיות, דופק מואץ. לא זכור לי פעם אחרונה שהרגשתי ככה. בסוף התברר שזה היה ברק.. הייתי חובש בצבא, ורק עכשיו, כשבוע וחצי בערך אחרי שקרה המקרה הזה עם הברק נפל לי האסימון, עד עכשיו לא האמנתי בכל הקטע הזה של תגובות קרב. כשלמדנו על זה בקורס חובשים, על אנשים שמתפרעים כשהם שומעים בכי של התינוקות שלהם בגלל אסוציאציה שעולה להם ממלחמת לבנון, אנשים שמשתטחים על הרצפה כל פעם שהם שומעים דלת נטרקת, אנשים כאלה שמפחדים לצאת מהבית או לנסוע באוטובוס כדי שאף אחד לא יראה אותם מאבדים שליטה ככה. אני זוכר שחשבתי לעצמי, זה בטח אנשים שכבר היו להם בעיות נפשיות, או אנשים חלשים מנטלית, ממש לא חשבתי שזה משהו ריאלי שיכול לקרות לי. בנוסף אני זוכר שהרבה אנשים ממעטים לפנות לגורמי ברה"ן עם החרדות שלהם עד שזה לא מגיע אצלהם לרמה בלתי נסבלת שלפעמים גם הינה בלתי הפיכה, ולכן, אמרו לנו, מאוד חשוב שנפגע תגובת קרב יקבל טיפול כמה שיותר מוקדם לפני שהבעייה מחמירה. מצד שני, מה שתיארתי עם הברק קרה רק פעם אחת, וגם אני מרגיש קצת מטומטם, כלומר, אני נכנסתי לכזה סרט סתם מאיזה פגזים שאנחנו ירינו עליהם, לא ראיתי חברים נפגעים, לא ראיתי שם גופות מרוטשות, לא ראיתי משהו שהגיוני שישאיר אצלי איזו צלקת חמורה כמו אצל אנשים אחרים, כלומר, הבעיה שלי מחווירה לצד חוויות של אנשים אחרים. בנוסף, אני מפחד לפנות לגורמים רפואיים כיוון שאני לא רוצה שתיווצר לי איזה סטיגמה של "מקבל טיפול נפשי" שימנע ממני או יקשה עליי לקבל לדוגמא רשיון נשק, להמשיך לעשות שירות מילואים קרבי, או כל דבר שישנו בו איזה סעיף ששואל "האם קבלת אי פעם טיפול נפשי? אם כן , איפה, למה, פרט נמק והסבר" ברור שכל הבעיות האלה מחווירות לצד פגיעה נפשית שיכולה או לא יכולה לקרות בהמשך, אבל מלבד המקרה של הברק לא שמתי לב לשינויים בהתנהגות שלי.. אז אני אודה לכם אם תוכלי לייעץ לי בנושא. לפנות? לא לפנות? לחכות שיקרה עוד פעם? למי אני פונה? וכו'

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
כשהתמונות חוזרות אליך

venf נשמע שאתה מרגיש שפתאום נתפסת לא מוכן, כאילו הכוננות הגבוהה נכנסה לך לעצמות... אנחנו שומעים כמה זה מטריד אותך, מרגיש שאולי זה מעיד משהו על החוסן הנפשי שלך, לפעמים אנשים מגיבים בתגובות קיצוניות כאשר הם עוברים אירועים מאיימים, כאלו שלא קורים ביומיום, לפעמים קשה לשפוט במצב כזה מה נורמלי ונכון... ואולי כדי לדעת מה קורה, אפשר לנסות להתייעץ עם אנשי מקצוע, אפשר לנסות להתחיל במענה של נטל (נפגעי טראומה לאומית). לפעמים עזרה ברגע הנכון יכולה לתת תשובה מתאימה . מקווים שתמצא את השקט שאתה מחפש...

Venf

New member
תגובה

תודה על התגובה, אני אנסה לפנות לנטל.

אחי, ממני אליך... :)

קראתי בעיון את דבריך אחרי שהדפסתי אותם מכיוון שקשה לי נורא לקרוא קטעים ארוכים וזה פוגע לי בריכוז... בכל מקרה, מאוד התחברתי למה שכתבת ורציתי לומר לך שכדאי לך לפנות לטיפול ואין בזה שום פסול... שום פסול בכלל... בן אדם שמקבל טיפול נפשי הוא לא בן אדם פסול או משהו כזה ואני כותב לך את זה מנקודת מבטו של נכה צה"ל והלום קרב ואינני חושב שאתה צריך להתבייש בזה... אחי, ברוך הבא למועדון שלנו ואין לך במה להתבייש... בכל מקרה, בכל שאלה שיש לך אל תתבייש לשאול ואני כאן בשבילך... חברך לנשק ולדם, אברהם :)

פנינה 21

New member
קצת הסברים (מהניסיון שלי)

היי, אני לא כותבת כאן הרבה בזמן האחרון אבל החלטתי להגיב לך כי זה מזכיר לי את אחת ההודעות שלי מלפני כמה שנים.. בחצי התנצלות הסברתי אז שבסך הכל הייתי קרובה לאיזה אירוע וזה ממש לא הגיוני איך שאני מרגישה .. היום אני יודעת שלא היה לי ממש על מה להתנצל היו לי את כל הסיבות בעולם להרגיש ככה -פשוט היו דברים שהודחקו אז.. אני לא יודעת אם גם אצלך זה ככה אבל אל תמהר לזלזל במה שאתה מרגיש .. תנסה לפגוש מישהו נט"ל או מקופת חולים רק לשיחת ייעוץ תבדוק את עצמך בכנות האם יש עוד סימנים שמשהו לא בסדר?? ואז תקבל החלטה מה לעשות עם זה.. אתה יכול אפילו לדבר איתי או פשוט לגלוש באינטרנט ולקרוא מידע על זה יש המון.. (ואגב יש אנשים שהיו הרבה יותר רחוקים מהחזית במבצע הזה ולא מוסגלים להזיז את מה שעבר עליהם אז מהראש רק כי היה להם למי לדאוג או כי הקפיצו אותם באותו יום )

לא קראתי את הכל

כי אין לי אנרגיות..... אבל על המשפט שבסוף אני צריכה וחייבת להגיב....... לפנות....... ושוב לפנות.... אסור להשאר לבד עם פחד חרדה וחוסר ידיעה.... זה קשה מידי זה אכזרי וזה לא פייר כלפי עצמך לנטוש אותך עם כל העומס הזה עלייך...... מקווה שתהיה חזק

למעלה