תגובת שחלות

קורלו

New member
תגובת שחלות

ברצוני לשמוע מבנות בסביבות גיל ה30 שלהם בעלות בעיה דומה לשלי של תגובת שחלות ירודה בטיפולי הורמונלים האם למישהי ידוע ממה זה נובע ועל מה זה מצביע האם הסיכויים שלנו להרות קטנים יותר מאלו שתגובתם רבה יותר הבדיקות ההורמונליות וציום רחם תקינים ובממוצע יש בין שניים לשלושה הייתי מבקשת לקבל תגובות מבנות שמכירות הבעיה מקרוב והאם ידוע לכם סטטיסטית לאחר כמה טיפולים בממוצע זה הצליח ואיזה פרוטוקולים קיבלתם שולי שיפרו המצב להתיחסותכן אודה

נועם@בת

New member
קורלו, כדאי שתנסחי ברור יותר

את ההודעה, ותסבירי מה זה בדיוק בעיה דומה לשלך- לא הסברת מה המצב שלך, ולכן יהיה קצת קשה לענות לך. יש המון מקום בהודעה, ובכלל לא חייבים לקצר. תכתבי הודעה מפורטת כך יבינו למה את מתכוונת.
נועם

קורלו

New member
תגובת שחלות

תודה על תגובתך כוונתי היתה שבעקבות גירוי השחלות עי פרוטוקולים שונים פעם שימוש בגונל F ופעמים אחרות באיקקלומין משולב עם מנוגון וצטרוטייד מגיעים בין שניים לשלושה זקיקים המגיעים לגודל אפשרי לשאיבה מתוך 4 או 5 זקיקים שבכלל קיימים מלבד זו לא קיימת שום בעיה שידועה מלבד אולי גילי הגבולי מתקרבת ממש ל35 לטיפולים הגעתי בכלל בגלל בעיות בזרע שהסתדו בינתיים והבעיה העיקרים שאין כמות מספיקה של עוברים להחזרה רציתי לשמוע מעוד בנות ולא מכאלו שמאוד מבוגרות ולכן התגובה שלהן חלשה אלא לשמוע מבנות בסביבות ה30 35 שלהן בעיה דומה איזה פרוטוקולים הוצעו להן והאם ישנן שזהו להם כבר ניסיון שני לאחר הריון אחד שהצליח ולאחר כמה הפריות יוצא לי לשוחח במרפאה וגם קישרו אותי חברות עם חברותיהן שעברו טיפולי פוריות אך לא מצאתי מבניהן משהיא עם בעיה שכזו אשמח להתעדכן

ענבל40

New member
קרלו שלום

בעקבות שיחה שהיתה לי לאחרונה עם הרופא שלי אני חושבת שאוכל לענות לך. גם אני הגעתי לטיפולים בגלל בעיות זרע, בIVF הבעיה לכאורה נפתרה, יש לי תגובה דומה לשלך להורמונים, אין לי בעיה ידועה אחרת ואני בת 40. יש כאילו שיש להן תגובה כזו והן בשנות ה 20 שלהן, יש בנות 40 עם תגובות מצויינות - לכל אחת תגובה אישית, התבגרות אישית של הגוף והתאמת גיל לא בהכרח תעזור להבין את הבעיה או לפתור אותה. לא כתבת מהי כמות ההורמונים שאת מקבלת ליום, כי יש חשיבות גם למספר האמפולות שמקבלים ביום, אני מקבלת 7 אמפולות ביום (גונל + מנוגון). במקרים רבים יתכן והגדלת מספר הביציות תביא לפגיעה באיכותן. שאלה נוספת הנשאלת כאן היא מהי כמות העוברים המספיקה להחזרה? עד כמה שידוע לי עובר אחד מוחזר יכול להביא תינוק אחד, 2 עוברים 2 תינוקות וכד´. שוב, מספר העוברים המוחזר משפיע אמנם סטטיסטית על הכניסה להריון, אך בסטטיסטיקה האישית שלך שלא בטוח שזה הגורם שישפיע על הכניסה להריון. הלא ידוע בנושאי פוריות גדול מהידוע ורופאים רבים עובדים בשיטת הניסוי והטעיה. לדעתי העיקר הוא למצוא רופא טוב שאת מאמינה בו, שעונה על שאלות ולתת לו להוביל את הטיפול. אני מקווה שתמצאי את הדרך ותצליחי... הרבה הרבה הצלחה...

קורלו

New member
תפקוד שחלות

ענבל שלום רק לפי התגובות המעטות אני מסיקה שמעט הבנות בעלות בעיה שכזו כפי שכתבתי קודם הפרוטוקול שקיבלתי הינו משולב 3 אמפולות של מנוגון עם איקקלומין חמישה ימים 3 כדורים ביום וצטרוטייד לדיכוי האם את מקבלת רק הורמונים בלי שילוב עם דיכוי כל שהוא מה מספא האמפולות של המנוגון ומה מספרן של הגונל ואיזה שילובים נוספים של הורמונים קיבלת עד שהגעת לשילוב הטוב ביותר עבורך האם כבר הרית בעבר סליחה על החקירה מחפשת תשובות לעצמי

נועם@בת

New member
קורלו, ביקשת תגובות מצעירות

ולכן לא עניתי, למרות שרציתי להגיד בדיוק מה שאמרה מימי. עד גיל 45 ואף יותר ההורמונים תוקפים את השחלות חזק, והתגובה אליהם לא תלוית גיל. כדי להתמודד עם תגובה חלשה, נותנים לך את האיקקלומין בתחילת הטיפול. האיקקלומין עובד על ההיפופיזה שמפרישה את הורמוני הביוץ. פרוטוקול אחר, הוא מתן דיכוי (דקפפטיל קצר, בורלין, סינרל) החל מהיות השני לוסת. הרעיון דומה. המדכא- כמו האיקקלומין מגרה את ההיפופיזה. בימים הראשונים הוא גורם להגברת פעילות ההיפופיזה ולהפרשת FSH, ורק אחרי כמה ימים הגירוי החזק מידי משתק את ההיפופיזה ומונע ממנה להמשיך להפריש הורמוני ביוץ, ובכך מונע הפרשת LH שגורמת לביוץ מוקדם. אני קיבלתי את הפרוטוקול הזה ב5 הטיפולים, והגעתי ל1-7 ביציות ו1-3 עוברים מעולים מוחזרים. מטיפול לטיפול עלה מינון ההורמונים שקיבלתי, עד שבטיפול האחרון הזרקתי 10 אמפולות ליום- מה שלא ממש עזר. בכל מקרה, ממילא לא מומלץ להחזיר יותר מ3 עוברים. בנות אחרות שמגיבות מצויין ומייצרות 15 ביציות, הרבה פעמים מגיעות למצב שבו יש פחות הפריות. מחזירים 3 עוברים ולא תמיד היתר ראויים להקפאה, כך שבשורה האחרונה אני והן הגענו לאותו יבול בעצם. היה לי הרבה יותר נחמד אם אצלי היו כמה עוברים להקפאה, אבל אני נאלצת לותר על החלום הזה. בשנה האחרונה עשיתי הפסקה ארוכה לצורך טיפול הומאופתי, ואני נורא מקווה שהתוצאות שלו יבואו לידי ביטוי גם בתגובה טובה יותר של השחלות. נועם

קורלו

New member
לנועם@בת

תודה על תגובתך ממנה ומאחרות אני מסיקה שלמרות שחוזרים ואומרים שלמקרה של תגובה חלשה עובדים בשיטת ניסוי וטעיה בסך הכל השינויים מטיפול לטיפול לא משמעותיים כל כך הדבר שהכי מדאיג אותי היא העובדה שתגובה חלשה יכולה להצביע גם על איכות הביציות ואחר כך איכותם של העוברים נשמעות רמיזות שאחת הסיבות להפסקת טיפולים ומעבר לתרומת ביצית היא גם במקרה של מיעוט ביציות שיוצאות רציתי לשאול מה ידוע לך על הקשר .אם בכלל בין תגובה שחלתית ירודה .גיל ותרומת ביצית והאם ידוע לך אם במעבדה נבדקת גם יכותן של היציות אורק של הזרעים ושאלת השאלות מהי מבחינה סטטיסטית סיוכי הצלחה שלנו לעומת של אחרות והאם שמעת בפורום זה או אחר על סיפורים עם סוף טוב לאחר בעיות מהסוג הזה מצטערת על כל כך הרבה שאלות שלא נענות עי הרופא שלי שנזהר מלתתן אותן ואולי את מניסיונך מאתר זה שמעת על הדברים ממקורות קרובים

קורלו

New member
הומופאתיה

רציתי לשאול גם לגבי הטיפולים ההומופטים התחלתי היום דיקור סיני במכון באיכילוב נאמר לי שבהיותינו בלחץ ומתח הגוף מתכווץ וכך גם הרחם והומלץ לי לשלב זאת עם הטיפולים אשמח לשמוע על הטיפולים האלו אך מדוע אינך משלבת בינהם

נועם@בת

New member
תגובה חלשה והומאופתיה

ממה שידוע לי אין קשר בין תגובה חלשה לבין איכות ביציות. בכלל, המושג איכות ביציות הוא די קלוש. במעבדת IVF אין הרבה מדדים לאיכות ביציות. מדובר על גודל, או מידת בשלות, ועל עובי קליפה. ממה שידוע לי אין מדדים שמנבאים הפריה או איכות עוברים. בנשים מבוגרות, או כאלו בעלי הפרעה הורמונלית, מתגלית רמת FSH גבוהה, שמעידה על מאגר ביציות נמוך, תגובה חלשה להורמונים וביציות "זקנות". במקרה כזה ידוע שהסיכוי להפריה נמוך. אבל בנשים בעלות פרופיל הורמונלי תקין, כל "ההפרעה" היא בעצם תגובה חלשה למצב לא טבעי של עודף הורמוני ביוץ. הרי מטרת השריית הביוץ, היא להשיג יותר ביציות- בסביבות 15 במצב תקין, ולהשיג כמה שיותר עוברים תקינים. מיעוט ביציות, פירושו מיעוט עוברים, שהרי אם יש לי 3 ביציות ראויות להפריה, כמה עוברים כבר יכולים לצאת מזה?
. הנחיתות שלנו היא נחיתות סטטיסטית. אין לנו עוברים מוקפאים, ויש לנו מעט עוברים להחזרה. (למרות שיותר ויותר גוברת היום הנטיה לא להחזיר יותר מ2-3 עוברים.) לשאלתך על הטיפול ההומאופתי. לפני 8 חודשים עברתי את הIVF האחרון. בסיומו הייתי מותשת פיזית ונפשית, עם פגיעה קשה בזכרון ובריכוז בגלל ההורמונים ובעיקר בגלל המדכאים. הייתי חייבת הפסקה של כמה חודשים בכל מקרה, וניצלתי אותה כדי לפנות להומאופתית. ההומאופתיה הקלאסית מאתרת בעיות- חסימות נוצרו כתוצאה מחוויות שליליות בעבר. והתרופה ההומאופתית אמורה לגעת בשורש הבעיה, בנקודה הכי בסיסית שגרמה לחסר ולחסימה (לדוגמא טראומת הלידה, או מקרה טראומטי בילדות). ההומאופתית שלי דוגלת בטיפול חד פעמי. לוקחים את התרופה פעם אחת, או כמה פעמים בכמה ימים רצופים, ונותנים לה כמה חודשים לפעול. לא היה שום טעם לחזור לטיפולים ולהכניס שוב את הגוף למצב סטרס אם אני רוצה לנקות אותו ולתקן אותו. הטיפול לא נועד לעבוד על בעית הפוריות שלי, אלא על המחסומים שהגוף שלי יוצר ומקשה עלי להכנס להריון, כמו שהוא מקשה עלי בעוד הרבה דברים אחרים. בחודשים האחרונים הרגשתי שינויים מאוד משמעותיים בתגובות רגשיות והתנהגותיות אצלי, ולכן אני בונה על זה שאולי גם השחלות שלי הפנימו את הרעיון ויגיבו טוב יותר. שלא נדבר על הרחם שצריכה לקלוט פעם אחת ולתמיד את העוברים המושלמים שתמיד טורחים לציין כמה הם יפים (ת´אמת? ראיתי אותם על המסך לפני ההחזרה והם באמת נראו כמו תצלום מספר). נועם

קורלו

New member
תגובה חלשה-בקיאות רבה

מתשובותייך המנומקות מתקבל הרושם שתגובת השחלות הירודה היא פועל יוצא של טיפולי הפוריות ולא להפך. להערכתך הצירוף של בעיה זו במקרה של בדיקות תקינות [במקרה שלי הן אכן כך כולל FSH תקין] אינו מצביע על בעיית פוריות אלא כנראה על עיכוב בפתרונה בביקורי אצל הרופא למרות שהיו 3 בציות שהגיעו לגודל סביר לשאיבה והפכו ל3 עוברים אך לא השתרשו.חוזר ואומר לי שאני לא מייצרת לו מספיק זקיקים וכאילו מתעלם בעצם מהבדיקות התקינות שהרי לדעתו התגובה בפועל היא הקובעת ובדיה של FSH תקינה[4.4] לא בהכרח מצביעה בוודאות על מאגר גדול ומכל ביקור שכזה חוזרת ומעצמת תחושת הדכדוך אם היית רופאה אני מוכרחה לציים שהייתי יותר אופטימית ומקבל הרושם שאת כזאת מטבעך והלוואי שיכותי להפוך לכזאת בעלי די מיואש ממני והיה מעדיף שאחור לעצי ואשלב הטיפולים במקביל לחיי השגרה ולא על חשבונם הלוואי והייתי מוצאת הדרך לעשות זאת במקום זאת אני כל היום תרה אחרי תשובות ועושה השוואות ובעצם מסתובבת סביב הזנב של עצמי הדבר הכי כואב שאנשים אומרים מה יכול להיות מקסימום מאמצים ונותנים לך לחשוב שאת כזאת פרימיטיבית בדעותייך ושבעצם הדרך להשיגם אינה חשובה כמו התוצאה המוגמרת מצטערת על ההשתפכות לי יש תחושה שרופאים לא יודעים כל כך מה לענות ואין להם תשובות חד משמעותיות וכשלא יודעם מה מתחולל בתוכך זה מ ת ס כ ל

נועם@בת

New member
אנשים אומרים לך את זה, ובאותה נשימה

משוויצים בחוכמות של הילדים ושל הנכדים שלהם. אלוהים לא חילק רגשיות לאנשים בצורה שווה- זאת לא אשמתך. סבלנות יש לי כי אין לי ברירה. אני בת 42 ואם אתייאש אפול כל כך נמוך שלא אצליח לקום בכלל
אז אימצתי לי גישה אופטימית, כי אני שונאת להיות פסימית. כל מה שאנחנו עושות נבחן במבחן התוצאה. הרי במחזור חודשי רגיל, מבשיל רק זקיק אחד, ומבייץ. הטיפולים מנסים לכופף את הטבע, ולייצר כמות גדולה יותר של זקיקים וביציות, כדי להגיע להריון בכל זאת. בכל מחזור הזרעה שעברתי ללא הורמונים היה תמיד זקיק מוביל שהתפתח בקצב יפה. גם במחזורי הזרעה עם הורמונים היו 2-4 זקיקים. רק כשניסינו להעלות את הרף- נתקענו. הרופא צודק, את לא "מייצרת לו" מספיק זקיקים
. אבל עד כמה שאני יודעת (וזאת דעה מאוד לא מקצועית) 3 העוברים שלך לא נופלים מ3 עוברים של אשה שייצרה "לרופא שלה"
17 זקיקים ו9 עוברים. הרופא שלך, אפעס, לא נשמע מעודד במיוחד. בשאיבה האחרונה שלי נשאבה ביצית אחת, שהפכה לעובר יפיפה אחד. המעבדה והרופא חגגו סביבי על שהגעתי למאה אחוז הצלחה
לא נתנו לי לרגע אחד להיות צינית שזה הישג עלוב. הם חזרו ואמרו שזה ממש יופי של הצלחה. הרופא שלי מאידך, הפציץ אותי בהורמונים (עשר אמפולות ליום) כדי לנסות להגיע ליותר. זה לא עזר לנו, רק הקפיץ את הרופא הראשי של קופת חולים לאומית שכמעט קיבל התקף לב כשראה את המרשמים. מידע וידע זה כוח. אבל גם כוח יכול להועיל ויכול להכאיב ולהזיק. תלוי איך משתמשים בו. החרדות והבלבול הם פועל יוצא של מה שאנחנו עוברות. כל אחת עוברת את זה בשלב כלשהו. זה תלוי רק בך לאיזה עומק פחד תגיעי וכמה זמן תהיי שם. זה תלוי בך- איך תשיגי את התמיכה מבעלך. שכן בטוח שגם הוא כרגע חרד וחסר ישע. לך לפחות יש יתרון (מפוקפק) שאת עוברת את הטיפולים. את עושה משהו, את מתאמצת. הוא רק עומד מהצד, רואה אותך סובלת, רואה אותך שוקעת ולא יכול לעזור. את תצטרכי ללמוד איך לקבל ממנו תמיכה וללמד אותו לתת- אם הוא לא יודע לעשות את זה. רופאים הם לא אלוהים, הם באמת לא יודעים הכל, לפעמים יודעים הרבה ולפעמים מעט מאוד. אבל רופא טוב יודע גם לעודד. לתת לך לצאת מהחדר שלו עם מרשם בתיק אבל עם תקווה בלב.
נועם (ובקשה קטנה, כמה פסיקים ונקודות ממש יעזרו לי
)

ענבל40

New member
אני מקבלת 2 מנוגון ו5 גונל F ליום

וגם דיכוי - הסנפה של בוסרלין. בעבר קיבלתי פרגונל + דקפפטיל, גונל F במספר אמפולות משתנה + דקפפטיל, גם איקקלומין.לפרגונל היו לי תגובות פחות טובות ולא קבועות. בסופו של דבר מסקנותי הם שהתגובות שלי לא תמיד תלויות בסוג ההורמונים או במינון ותמיד מספר העוברים היה בין 1 ל4 (רוב הפעמים 3 עוברים) - ואסור לשכוח שאנחנו בIVF בגלל בעיות זרע בעיקר, אנחנו הלכנו לתהליך ברירת זרע אצל ברטוב והזרע תחת המיקרוסקופ של ברטוב נראה לא טוב באופן מיוחד - רק 1% של תאי זרע נראו תקינים. בגיל 34 נכנסתי להריון לא רצוי ועשיתי הפלה. מההפריות עלתה לי הבטא פעם אחת אבל לאחר יומיים ראיתי ירידה וקיבלתי מחזור.

למעלה