תגיבו תגיבו- איך הגבתם?

תגיבו תגיבו- איך הגבתם?

קודם כל ולפני הכל, אני רוצה לשלוח ללירז דדון היקרה את מיטב האיחולים לכבוד גיוסה היום לצה"ל
.
אנו מאחלים לך הצלחה והנאה רבה מהדרך החדשה בה את עושה את צעדייך. אנחנו בטוחים שתתני את כל כולך עם השמחה
המיוחדת שבך ו... גם אם תפסידי כמה הופעות של הפרויקט, זה שווה את זה...

מחר עידן רייכל וויו פארקה טורה יופיעו בקאסל בגרמניה במסגרת סיבוב ההופעות
של The Toure Raichel collective באירופה.
השיר "In Stiller Nacht" הוא שיר מוכר וידוע בגרמניה.
נסו להיזכר בפעם הראשונה ששמעתם אותו באלבום "רבע לשש".
מה הייתה תגובתכם? שוק
? התלהבות
? פרצוף חמוץ
?
האם בעיניכם השיר משתלב יפה באלבום
ובסגנון של הפרויקט של עידן רייכל או שהוא תמיד ישמע לכם נחמד אך גם מוזר ולא שייך?

cMs15

New member

האמת שבפעם הראשונה ששמעתי את הדיסק הייתי קצת בשוק..
לא ציפיתי לשיר בסגנון הזה, וגם השפה הפתיעה אותי...
בהתחלה לא הייתי מסוגלת כמעט לשמוע את השיר, והייתי מדלגת עליו בכל האזנה. עד שהחלטתי לתת לו צ'אנס, ולנסות להקשיב לו בראש פתוח, וגיליתי להפתעתי שאני די נהנית ממנו ..

אבל התחלתי ממש להתחבר אליו רק אחרי שקראתי את התרגום שלו... עכשיו אני בוכה כל פעם שאני שומעת את השיר...

mbauman

New member
בהצלחה ושירות מהנה לירזי !! :)

אני שמעתי את השיר פעם ראשונה בהופעה ודי הייתי בשוק זה היה פשוט מדהים וקסום. המנגינה כל כך קסומה ויפה שהיא עושה את החיבור הגדול לשיר למרות השפה הלא נחמדה.
השיר משתלב באלבום בצורה יפה, אבל יש שירים שאני יותר מתחברת אליהם, אין מה לעשות השפה קצת מרתיעה.

ומה עם שפות אחרות?

האם יש שפות אחרות שמרתיעות אותך? האם השפה הערבית
מרתיעה אותך עקב נניח הסכסוך הישראלי- פלסטיני?

נערה162

New member
בהצלחה ללירז!

אני דווקא מאוד התחברתי לשיר מההתחלה.. אולי כי אני מתחברת לפן הקלאסי וזה קצת בסגנון..

אלה א9

New member
זה נכון ש...

השיר הוא שונה מהאופי הכללי של שירי הפרויקט והוא באמת בולט בנוף מהבחינה הזו. כששמעתי שהולך להיות שיר בגרמנית ב"רבע לשש", עוד לפני ששמעתי את השיר, תהיתי אם הוא ישתלב באלבום ואיך זה עומד להישמע... סקרן אותי מאוד לשמוע איך עידן והחברים בפרויקט עבדו על השיר הזה האם זה היה שונה. כשהאלבום יצא באמת אפשר היה לשמוע שלשיר הזה יש אופי שונה אבל איכשהו תמיד הרגשתי שאפשר לשמוע בו, באופן ברור מאוד, את טביעת האצבע של הפרויקט בכלל ושל עידן בפרט... אני עדיין חושבת שצריך להיות במצב רוח מסוים כדי לשמוע א השיר הזה ולהיפתח אליו אבל האמת היא שכמעט אף פעם לא דילגתי עליו כששמעתי את האלבום. כשמתחילים לשמוע אותו הוא פשוט סוחף ואז כבר אי אפשר להעביר
בעיני יש משמעות מאוד גדולה לאופן שבו מסודרים השירים באלבום. אני חושבת ש "in stiler nacht" נמצא במיקום המדויק באלבום ומוביל באופן מושלם ל"עכשיו קרוב" שמגיע אחריו. וזו עוד סיבה שאני לא מעבירה אותו, גם כשאני לא ב"מוד" הנכון לשמוע אותו..

בעיניי הוא גם ממשיך בשקט שלו את השיר...

"יורד הערב".
כאילו אחרי הערב (ב"יורד הערב") מגיע הלילה
(תרגום שם השיר- "לילה שקט").

בהצלחה ללירז.

השיר בגרמנית בפעם הראשונה ששמעתי אותו, שמעתי אותו קצת.. ואז העברתי לשיר הבא.. בגלל השפה הגרמנית.. אבל אחרי זה שמעתי אותו שוב.. זה שיר יפה ..

מצטערת על האיחור

באמת שהמון המון זמן לא הייתי פה אני מנסה ככה לחזור אחורה פה בפורום אז באמת תודה רבה על הפירגון והאיחולים
מקווה שבאמת אצליח להמשיך ולהגיע לכמה שיותר הופעות במיוחד עם הסבב החדש...
דרך אגב רייכל כבר מככב אצלי בבסיס אל חשש :p

למעלה