תגיבו

תגיבו

פעם דיברתי עם אלוהים, על שמיים, על אויר ומים, על כאב ועל הלב. ואלוהים שותק. האם יש עוד מישהו כמוני, שמדבר איתו עכשיו, אולי תפוס הקו? וכששתק כשדברתי איתו על ים, נשבר לי! הוא בכלל קיים?

שיחות על אללוהים

הי שנטי כן, גם אני, פעם שוחחתי עם אלוהים המון! כמה פעמים ביום. הייתי מבקשת שיעזור לי, הייתי מודה לי כשהרגשתי שעשה כן, הייתי מתפללת אליו כל לילה, אפילו מדליקה נרות בערב שישי....במובן מסויים אפילו סגדתי לו. בפנים עמוק בלבד. כשדברים לא הסתדרו או כשהרגשתי שאני לא בסדר, בקשתי סליחה, על מה שעשיתי ועל מה שלא....בקיצור הייתה אהבה, היה חיבור. היה ונגמר. יום אחד החלטתי שדי. שאני לא רוצה יותר קשר איתו. זה בא מתוך משבר. התחושה שהינה הוא כבר לא שומע אותי, ולא עוזר אז למה אני צריכה אותו? הרגשתי כבולה. הגזמתי בכל מה שקשור לקשר האלוהי הזה. זה בא מתוך משבר, אבל זה גם הביא לצמיחה. רציתי חופש. לעשיה. בלי לחוש אשמה, בלי להתפלל כל יום שאני אצליח שהכל תלוי בו ורק בו. אז סיימתי את הקשר. בקשתי סליחה וכתבתי שיר. התחלתי מחדש. עם אמונה בעצמי. עם הטוב ועם הפחות טוב. כשהצלחתי טפחתי לעצמי על השכם, וכשלא - אשמתי בלבד. לא צריך להודות לא צריך להאשים. לא היה קל אבל היה נכון מאד מבחינתי. הוא לא קיים בשבילי. (הוא קיים לאחרים - למי שמאמין וזה בסדר מצידי, כל אחד ואמונתו). מבחינתי הוא עוד ישות שהאדם המציא כדי שתהיה לו סיבה להצדיק את חייו וכי האמונה נוטעת בך כוח ותקווה. מצידי שתאמין בשרוך של נעל, אם זה מה שעושה לך טוב ונותן לך כוח אזי אשריך וטוב לך. לך עם ליבך. עם מה שאתה באמת מאמין עמוק בפנים. איתו או בלעדיו, העיקר שתהיה שלם עם עצמך!!

לקשמי

New member
אמונה בעצמך ואמונה באלוהים

בעצם שניהם אותו דבר. האמונה שאת מתארת כאן שבה הלכת ושממנה התאכזבת, אני מבינה שהתבססה על כך שאלוהים הוא איזשהו יישות נפרדת ממך. הוא משהו שיושב שם למעלה בשמים ועושה טוב למי שטוב אליו ומעניש את מי שרע כלפיו (לכן את מציינת שביקשת סליחה וכו'). השאלה היא באמת איך מאמינים. אני אישית מאמינה באלוהים אבל לא חושבת שאלוהים נפרד ממני, אלוהים הוא חלק ממני, הוא חלק מכל אחד ואחד ומכל מה שקיים. הרעיון הוא להודות לאלוהים תמיד, לא רק כשאנחנו חושבים שהוא היטיב עמנו. כי הוא תמיד מיטיב. עצם הכרת התודה נוטעת בך את המחשבה שמה שאת רוצה להשיג כבר יש לך, ומחשבה היא זאת שבוראת את המציאות. אם את מאמינה שכבר יש לך את אותו הדבר, זה מה שיהיה. מכיוון שהאדם לא נפרד מאלוהים, יש לאדם יכולת לברוא בדיוק כמו אלוהים! לכן אין הבדל בין להאמין בעצמך לבין להאמין באלוהים. זה בדיוק אותו הדבר כי אין דבר שאינו אלוהים.

playtrip

New member
אבל הוא באמת קיים!

הוא התגלה לי בשמיים בענן! והוא עדיין מחייך אלי לפעמים!

jessyca

New member
בטח שהוא קיים!

אבל עליך להאזין לתשובות שלו... לאלוהים דרכים רבות לענות, לא רק במילים אלא בדרכים רבות ומשונות... האזיני בקפידות, כל דבר, שיר שמתנגן ברדיו, פרסומת בטלוויזיה, קול קטן בתוכך שאולי את קוראת לו היגיון... אלוהים מקשיב ותמיד יש לו מענה. צריך רק לדעת להאזין לכל הסימנים, הקולות, הבריאות... בהצלחה!

avital24

New member
מהניסיון שלך

את חושבת ורואה שאלוהים עונה לך אם יש לך דוגמאות אני אשמח לי פעם גם היה קשר חזק אבל כל פעם זה נגמר באישפוז אז אני כבר לא יודעת...

אלוהים-אמונה

אים את מאמינה באלוהים את לא שואלת שאלות זה ששאלת מראה על הספק ואים יש לך ספק אז: את לא יכולה להאמין...

למעלה