תגידו אוכל זה העצמה?

תגידו אוכל זה העצמה?

כי מה זה טעיייייים
לא כי אם התשובה כן אז אני אוסיף עוד חחחחחחחח בידור לבקר בפורום שקטטטטט ששששששששששששש לא להפריע

spectacular

New member
באמת שאלתי את עצמי מה זאת העצמה

זה בטח משהו שנותן כוח, ואפשר לקבל את זה גם מפת במלח תלוי מה מרגישים. מה מצחיק אותך?ספרי לי,גם אני רוצה להצטרף לצחוק הזה.

יש יותר טובים ממני בהגדרות.....

אז קבלי הגדרה של רוח שכתב לי לאחרונה "מרווח התבוננות ולמידה (וזוהי מהותה של העצמה - מבחינתי)" אני חושבת שזו הגדרה טובה. לי העצמה נותנת כוח. וכן, אפשר לקבל את זה מאוכל. לגבי הצחוק שאני נכנסת לפורום....אני מדמיינת את עצמי נכנסת לחדר....ששם יושבים כל הדמויות שכותבים בפורום...יש רעש של דיונים ושיחות....ואני כאילו מדברת איתם. שאני נכנסת לפורום הזה ורואה שלא כתבו כבר הרבה זמן...אני שומעת שקט שששששששששש ארוךךךךך....ולא נעים לי להרעיש
לפעמים זה עצוב... לפעמים זה מצחיק אותי....אתמול זה הצחיק אותי

אני אסביר.....

כתבתי את ההודעה הזו בדיוק אחרי שסיימתי לאכול ארוחה ששידרגה לי את ההרגשה. היה שם טעם ריח יופי צבע ואיכות נהניתי מאוד....ההרגשה הטובה לקחה אותי למחשבות טובות....מילאה אותי באנרגיה חיובית....נתנה לי כוח.....היצירתיות פרחה...ופתאום מצאתי את עצמי אומרת לי....וואלה! הארוחה הזו הייתה אחלה העצמה....מין צחוק כזה שלי עם עצמי. ומכיוון שאתם החברים החדשים שלי אז באתי לשתף אתכם
ועכשיו אני אפנה למומחה של ההגדרות
מיקי אתה שומע?????? חחחחח יכול להיות שאוכל מאפשר לי מרווח התבוננות ולמידה

Deerest

New member
מעניין

...אוכל מאפשר מרווח התבוננות ולמידה... את רוצה לפתח את זה?

ישבת בחדר

ולא הרגשתי
אני אסביר.... אוכל בשבילי זה לא רק אוכל שמזין אותי. אני אוכלת לאט אני אוכלת רק אוכל שטעים לי אני מבשלת רק אוכל שטעים לי/לנו אני חייבת להנות מתהליך ההכנה אוכל זה גם יצירה בשבילי אני אוכלת מעט וואי איזו חשיפה!! חחחחחחחחחחח ההתעסקות עם אוכל/אכילה לא עובר לי ככה סתם....אני משתדלת להנות בו. אני חושבת שהנאה/עניין מאפשר מרווח התבוננות ולמידה. אני חושבת כל דבר שאני מתעקבת בו....משקיעה בו.....מרוצה ממנו....גאה בו....נהנית ממנו מאפשר לי מרווח התבוננות ולמידה....ככה אני מרגישה...לא נעולה על המילים....אבל ההרגשה כן.

Deerest

New member
אז אולי

בואי ותנסי לראות מה לא מאפשר לך את אותו מרווח, שהאוכל, או מה שהוא גורם לך, כן מאפשר לך. בואי ונתמקד רק במרווח התבוננות. את הלמידה נשאיר כרגע בצד. ושוב, זה לא שיש לי שפינם בכובע, זה נושא שמעניין אותי ונראה לי שאיתך זה יכול ללכת לכוונים מעניינים. או לא.

שאלת אותי שאלה טובה

מעניינת אני רוצה לחשוב על זה.... וגם נגמר לי זמן איכות בפורום חחחחחח

סמסרה1

New member
לאורחת ../images/Emo116.gif

אצלי למשל זה קצת אחרת, אני אוהבת מאוד לאכול אך לא לבשל. אני כן מבשלת והרבה פעמים גם מדי יום ביומו כשי שיהיה אוכל בבית, אך לא ממש נהניית מהבישול. נכון, אני מכירה כאלה שהבישול שלהם הוא ממש יצירת אומנות.

לא ממש יצירת אומנות

הבישול אצלי כמו כל יתר הדברים שאני עושה מושקע בו הרבה חשיבה ואהבה ולא מתוך אהבה יש לי רשימה ארוכה של דברים שחייבים לעשות.ברגע שסימנתי אותם ב
וקיבלתי עליי לעשות אותם.אני משקיעה חשיבה, איך לעשות אותם הכי טוב עם הכי פחות סבל, ועצם התהליך הזה הוא יצירה בפני עצמו....שגורם לי הנאה גדולה....מתוך ההכרח אני מיצרת מרווח לנשמה....האוכל הוא הכרח אבל כל היתר(התהליך) הוא לגמרי שלי....שם אני יכולה להתפרע ולהנות...ככה אני מתמודדת עם כל דבר שהוא לא הבחירה הראשונה שלי.

ברגע הראשון שקראתי את השאלה

לא ידעתי את התשובה אחרי כמה דקות היה לי ברור מה מה לא מאפשר לי את אותו מרווח הכי לא מאפשר לי מצבים שנכפים עליי.מצבים שאני לא מתכננת,לא תלויים בי,הייתי מעדיפה לא להיות שם ולא לעשות אותם. מאפשר לי אבל לא מספיק מצבים עם פשרות.רוצה ועושה עם פשרות. הכי מאפשר לי מצבים/עשייה שאני מתכננת/תלויים בי.שם אני פורחת. מה זה זה "שפינם בכובע" חחחחחחחחחחח

Deerest

New member
מרווח... הזמן

איני יודע איך את "מבינה" מרווח, אבל כשקראתי מה שכתבת, פתאום זה נהיה לי ברור. מרווח התבוננות זהו חלון הזדמנויות, וככזה זמנו מוגבל. המרווח הוא בהקשר לזמן ולא למרחק. הוא נוצר בעקבות מצב מסויים. ולי נראה, בנגוד למה שאת מתארת בתגובתך, שדוקא המצבים שתארת, הם הם אלו שפותחים בפנייך הזדמנות להתבונן. להתבונן פנימה לתוכך כי מתחולל שם משהו... שלא מתחולל כאשר את פורחת.

בשבילי מרווח התבוננות

מין פריצה במחשבה.....התחדשות....רגעים שאתה קולט משהו שאתה לא מכיר...והמשהו הזה עשוי להוביל לעוד פריצה...תחושה אדירה של סיפוק....זה קורה לי יותר כשאני פורחת. במצבים הלא טובים מתחולל מעט מאוד....אני רק מחכה לזמן שיעבור....נדיר שמתחולל משהו מעניין.

למעלה