תגידו, איך אתן עושות את זה???

oshra11

New member
תגידו, איך אתן עושות את זה???

כל יומיים שיר? אני לא מספיקה לקרוא, לא מספיקה להבין, להגיב... מאיפה הזמן? והפניות? אני בקושי עוקבת אחרי הפורום ובוודאי לא מגיעה לכתיבה משלי. פעם קסנדרה דיברה בערגה על משוררים שדיברו עם המילים חודשים עד שיצא שיר. אני מודה שגם אני לא כותבת שיר במשך חודשים אלה במשך כשעה או שעתיים (ובד"כ לא בבת אחת) אבל אני מתבשלת איתו קודם איזה שבוע שבועיים. ברור לי לגמרי שחלק מהשירים שעולים בפורום (או לפחות התכנים שלהם) מתבשלים לכם בחיים במשך שנים ובכל זאת אני לא מבינה איך כותבים שיר חדש כל כמה ימים (וחוץ מזה גם עובדים ולומדים ומגדלים ילדים (אפילו גדולים) ומטפלים בבית ומבשלים וכו' וכו' וכו'). אשרה.

קסנדרה*

New member
אשרה, הנה אספר לך איך ../images/Emo13.gif

למשל השיר האחרון: ביקור מדומה בפריס - סתיו 2003 - הוא התבשל על אש קטנה, במשך כשנתיים, מידי פעם חזרתי אליו, עד שהצלחתי לומר שזו הגרסה שאני מפרסמת, ולא שסיימתי עם העיבוד, אני עוד אקרא את ההע/ארות בפורום, ואשלח את השיר לידיד שיחווה דעתו ואשוב ואעבד עד לגרסה בה ארגיש שמוטב כי אניח את העפרון בצד. אולי יוצא לי לפרסם שיר כל יומיים, אבל השירים כבר מוכנים בצד ומחכים לצאת מהמגירה, זו לא שירה שנכתבה בימים או בשבועות, אפילו לא בחודשים האחרונים. וכפי שציינת, הנושאים "מתבשלים" במשך תקופות מסוימות ארוכות יותר או פחות לפני שהם זוכים לטיפול. עניין הפניות הוא קצת בעייתי. כאשר יש ילדים קטנים ויש להקדיש להם, הזמן הפנוי קצת פחות מצוי, גם כאשר אני בתקופת בחינות הזמן הפנוי פחות מצוי, אז מתמרנים, פחות נחים, מקצרים את שעות השינה וכו'. על אירוח ובישול גורמה, אני אף פעם לא מוותרת (נכון יותר הילדים שלי לא מוותרים לי
) שבת שלום קסנדרה

oshra11

New member
הבנתי.

אז בעצם צריך המון סבלנות (לתת לשיר לשכב שנתיים במגרה ולא לרוץ ולפרסם מיד בתום הכתיבה) וצריך כוח לחזור אליו מידי פעם ולשפץ עד שמגיע יומו. לא פשוט בעיני לחזור לשיר. אני עוד לא הצלחתי לחזור לאף שיר מאלו שפרסמתי בפורום בשנה האחרונה וכתבו לי עליהם שזה חומר טוב ועכשיו צריך להתחיל לעבוד על הכתיבה... יש לי כנראה מה ללמוד. אשרה.

למעלה