תגידו, איך זה שזה לא מפריע לציבור שבמיונז של תלמה הפתיחה של הצנצנת היא בייצור דפוק כבר לפחות כמה שנים?

רוב הזמן נח

Well-known member
אני קונה את זה, לא הרבה, אבל מידי פעם ולא יצא לי בפעמים שזכורות לי, שהצלחתי לשלוף את הנצרה בשלמותה על מנת שהמכסה יפתח.
זה תמיד נקרע בשלב כלשהו לפני הסוף. הפעם זה נקרע לי ממש בהתחלה. נראה שלא איכפת להם לייצר מוצר עם דפקט סידרתי שכזה וגם לציבור שקונה את זה לא איכפת.
 

GoldenEyes

Well-known member
אני קונה את זה, לא הרבה, אבל מידי פעם ולא יצא לי בפעמים שזכורות לי, שהצלחתי לשלוף את הנצרה בשלמותה על מנת שהמכסה יפתח.
זה תמיד נקרע בשלב כלשהו לפני הסוף. הפעם זה נקרע לי ממש בהתחלה. נראה שלא איכפת להם לייצר מוצר עם דפקט סידרתי שכזה וגם לציבור שקונה את זה לא איכפת.
מה זה תלמה?
 

רוב הזמן נח

Well-known member
ברור שלא הבנת את הציניות שלי :)
הדבר הזה לא נכנס אלי הביתה
בגלל שזה מיונז?
או בגלל שזה מיונז של תלמה?

זה מוצר וותיק של מעל 40 שנה שיש לו טעם ואיכות שונה מכל המיונזים האחרים. ועדיין לא הצליחו להרוס את זה.

כי את הקטשופ הוותיק גם של אוסם כן הצליחו להרוס.

רק הבעיה היא המכסה שמיוצר פגום.
 

GoldenEyes

Well-known member
בגלל שזה מיונז?
או בגלל שזה מיונז של תלמה?

זה מוצר וותיק של מעל 40 שנה שיש לו טעם ואיכות שונה מכל המיונזים האחרים. ועדיין לא הצליחו להרוס את זה.

כי את הקטשופ הוותיק גם של אוסם כן הצליחו להרוס.

רק הבעיה היא המכסה שמיוצר פגום.
בגלל שזה תלמה , ולא ישראלית , מזמן בשליטת יוניליבר.
אז אם כבר לפרנס חברות זרות , עדיף לי הלמנס
לטעמי הלמנס טעים יותר , ואגב להלמנס יש מכסה מסתובב.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
בגלל שזה תלמה , ולא ישראלית , מזמן בשליטת יוניליבר.
אז אם כבר לפרנס חברות זרות , עדיף לי הלמנס
לטעמי הלמנס טעים יותר , ואגב להלמנס יש מכסה מסתובב.
אבל המוצר הזה הוא אותו מוצר של תלמה, עוד הרבה לפני שהגיעו יוניליבר. ויש לו טעם שונה מהלמנס ומשאר המותגים מחול, שנראה שהעתיקו אחד מהשני בשינויים קלים את הטעם והמרקם של המוצר.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
בגלל שזה תלמה , ולא ישראלית , מזמן בשליטת יוניליבר.
אז אם כבר לפרנס חברות זרות , עדיף לי הלמנס
לטעמי הלמנס טעים יותר , ואגב להלמנס יש מכסה מסתובב.
אין שום מוצר מקביל או דומה של חברה אחרת עם המכסה והנצרה הנישלפת כמו שיש במיונז תלמה. זה מין סטנדרט של מכסה שהוא שריד של תקופה אחרת שבתלמה מתעקשים להשאיר. או שאולי אפילו זה המצאה ישראלית. אבל בכל מקרה זה כבר לא בשימוש במוצרים שיש היום.
 

כוכבית מצויה

Well-known member
אין שום מוצר מקביל או דומה של חברה אחרת עם המכסה והנצרה הנישלפת כמו שיש במיונז תלמה. זה מין סטנדרט של מכסה שהוא שריד של תקופה אחרת שבתלמה מתעקשים להשאיר. או שאולי אפילו זה המצאה ישראלית. אבל בכל מקרה זה כבר לא בשימוש במוצרים שיש היום.
גם בחלק מאריזות הטחינה יש את אותו פטנט
 

evike

Well-known member
מנהל
ניסיתם לפתוח אריזות של טחינה? פעם הייתי קונה את אל-ארז, כשהטעם השתנה קצת, עברתי להר ברכה, לטעמי, הוא הכי טעים. אבל כדי להוריד את המכסה הפנימי, בשניהם, צריך סכין חדה לחתוך אותו מסביב, כי הלשונית קטנה מידי, אין איפה לתפוס, וזה "מבצע" בלתי אפשרי. זה לא נקרע, כי בכלל לא מתחיל להפתח.
לא יודעת איך זה בטחינות של חברות אחרות, כי כשצרכתי אותן, לא היתה בעיה בפתיחה.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
ניסיתם לפתוח אריזות של טחינה? פעם הייתי קונה את אל-ארז, כשהטעם השתנה קצת, עברתי להר ברכה, לטעמי, הוא הכי טעים. אבל כדי להוריד את המכסה הפנימי, בשניהם, צריך סכין חדה לחתוך אותו מסביב, כי הלשונית קטנה מידי, אין איפה לתפוס, וזה "מבצע" בלתי אפשרי. זה לא נקרע, כי בכלל לא מתחיל להפתח.
לא יודעת איך זה בטחינות של חברות אחרות, כי כשצרכתי אותן, לא היתה בעיה בפתיחה.
העתיקו שיטה גרועה של סגירת מכסה, ושיכללו אותה שתהיה גרועה יותר. זה כבר לא נקרע כי אי אפשר בכלל לתפוס את זה :-D
 

רוב הזמן נח

Well-known member
מצאתי בקרפור צנצנת ממש זהה של חברה אחרת ותנחשו מה קרה שפתחתי את המכסה? אותה הבעיה בדיוק! |בוקס|
 

evike

Well-known member
מנהל
ניסיתם לפתוח את פקק הביטחון של אקונומיקה סנו ז'אבל 2 ליטר? לכאורה זה פשוט. ביד אחת לוחצים קלפי מטה וביד השניה מסובבים את הפקק. רק שבדרך כלל הפקק מסתובב על ריק ולא נפתח.
נכון, חשוב מאד שיהיה פקק ביטחון (יש גם בתרופות ועוד) כדי שילדים לא יפתחו את הבקבוק/מיכל, אבל למה בצורה מקשה שכזאת? הרי ילדים לא יוכלו לפתוח כי לא יצליחו להשתמש כך בשתי הידיים.
גם אישי מתקשה לפעמים וצריך לנסות שוב ושוב, ומרגיז שכשאני צריכה את האקונומיקה, אני צריכה לחכות עד שהוא יגיע הביתה.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
ניסיתם לפתוח את פקק הביטחון של אקונומיקה סנו ז'אבל 2 ליטר? לכאורה זה פשוט. ביד אחת לוחצים קלפי מטה וביד השניה מסובבים את הפקק. רק שבדרך כלל הפקק מסתובב על ריק ולא נפתח.
נכון, חשוב מאד שיהיה פקק ביטחון (יש גם בתרופות ועוד) כדי שילדים לא יפתחו את הבקבוק/מיכל, אבל למה בצורה מקשה שכזאת? הרי ילדים לא יוכלו לפתוח כי לא יצליחו להשתמש כך בשתי הידיים.
גם אישי מתקשה לפעמים וצריך לנסות שוב ושוב, ומרגיז שכשאני צריכה את האקונומיקה, אני צריכה לחכות עד שהוא יגיע הביתה.
חחח..
אבל שורה תחתונה הפקק שם עובד. הוא לא נשבר בפתיחה.
 

evike

Well-known member
מנהל
רק שאי אפשר להשתמש במוצר כשהפקק סגור...
 
בהחלט בעיה מציקה , גם החרדל של תלמה שאני עדיין נאמן אליו.
פותחים לאט ובזהירות ובדכ זה מצליח .
לא תמיד
 

ויוי 25

Well-known member
המלצה:
אני מכינה בבית מיונז מעולה ללא ביצים ויוצא ממש באותו הטעם של מיונז רגיל
וגם במרקם סמיך בדיוק במידה הנכונה.
ההכנה בחצי דקה בעזרת בלנדר -מוט ,
יוצא ממש טעים .(ללא צורך בכל תוספי החומרים המשמרים שמזיקים.)
הרעיון למיונז המושלם ללא ביצים ,הובא ע"י שביט - הבשלנית המעולה.
ואלה המצרכים הדרושים להכנת המיונז :
2/3 כוס שמן צמחי, (הכי מומלץ שמן -חמניות, או שמן תירס ,או שמן זרעי -ענבים .)
1/3 כוס חלב סויה - לא ממותק.
1 כפית גדושה חרדל, (אני משתמשת בחרדל גרגירים.)
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית מלח ,
1/4 כפית פפריקה מתוקה-מעושנת.

מעבדים את כל החומרים ביחד בעזרת בלנדר -מוט כחצי דקה ,,
עד שמתקבלת תערובת מיונז סמיכה ובהירה. (טועמים, ובמידת הצורך מתקנים תיבול.) ניתן לשמור בקירור עד שבוע ימים.
הערה חשובה :
נא לא להשתמש בשמן -זית - הוא גורם למיונז להיות בטעם מר ולא אכיל.
אחד משלושת סוגי השמנים הרשומים במתכון - יהיו הכי מתאימים למיונז.
תכינו ותהנו.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה