תגידו, איך מתחילים להיות צמחוני?

Sunny Garcia

New member
תגידו, איך מתחילים להיות צמחוני?

תמיד רציתי להיות צמחוני...(חח אפשר לחשוב שזה שווה ללהיות בראד פיט או משהו) אבל אני באמת לא יודע איך להתחיל! אודה לכם אם תספרו לי איך התחלתם ואולי זה יעזור לי

gali1984

New member
ללכת לדיאטקני/ת (רצוי מאד)

לקרוא על צמחונות חומר ופשוט להתחיל. בהצלחה!

K A R I N

New member
זה הכל עניין של החלטה

אני תמיד רציתי להיות צימחונית, אך כייוון שכל ההתחלות קשות זה קצת קשה בהתחלה, למי שרגיל כל חייו לאכול בשר. לכן ביום הולדתי לפני 3 שנים, החלטתי ששזהו אני כבר "ילדה" בוגרת ואם אני רוצה משהו, אני אצליח. ומאז אני לא אוכלת בשר, בתחילת השנה האזרחית האחרונה, החלטתי שאני רוצהה להיות טיבעונית, כייוון שאינני מתכוונת לתת יד, בפגיעה בבעלי החיים, בשום דרך, ומאז אני טיבעונית. דבר אחד שלא עשיתי הוא, בתחילת הצימחונות שלי , לא התייעצתי עם תזונאית, ולא הייתי אוכלת תחליפים לבשר, והיו לי המון חסרים בויטמינים חשובים, שנאלצתי להשלים ע"י כדורים. אבל זה לא צריך להיות כך, ע"י תזונה צימחית מאוזנת ניתן לקבל את כל מה שאנו מקבלים דרך מוצרים מן החי, בצורה בריאה הרבה יותר. לכן קודם כל התייעץ עם תזונאית, לגבי תחליפים... ושיהיה לך בהצלחה קארין

(מיכל)

New member
תראה

זה לא שצריך לעשות משהו מיוחד פשוט מחליטים וזהו מפסיקים לאכול בשר ודי

lifegirl

New member
ובכן...

א. כל הכבוד על הרצון, ובעיקר על הנכונות להתחיל ב. לא רוצה לבאס אותך, אבל תזכור שהשבועיים-שלושה הראשונים הם הכי קשים. ומשבר נוסף מגיע בערך אחרי חצי שנה. אבל אם שרדת את השבועות הראשונים- זה באמת נהיה פשוט יותר מרגע לרגע ג. לך לסופר. אל תשלח אמא/אבא/שותף לדירה, אלא לך לבד (או עם מישהו). כך- תוכל להתרשם ממגוון המוצרים שאתה יכול לאכול. ד. וחוץ מזה, אם יש לך יכולת בישול, אפילו מינימלית, שווה לפנק את עצמך עם דברים טובים. פשטידות, תבשילים... דברים צמחוניים מעולים. ה. באתר הטבעונות (שהכתובת שלו מופיעה בקישורים) ישנם כמה "סיפורי התחלות". אולי חלק מהם יעזרו לך. ו. לקבוע תאריך. לא "מחר" או "בשבוע הבא" (מי שהתחיל פעם דיאטה, יודע שזה בלתי אפשרי). מחליטים להתחיל ביום ראשון, בבת אחת מורידים את כ-ל הבשר (לא בהדרגה, כי תמיד מתעצלים לעבור שלב..) ז. וכמו שכולם אמרו, ללכת לדיאטנית. כבר בחודש הראשון. בהצלחה, ואל תאכל חסה- שני.

למעלה