אני לא יודע כלום על תלת מימד. אני כן יודע תכנות וגם פוטושופ. מה צריך, איך מתחילים ומה כדאי כשרוצים להתחיל עם תלת מימד? (כולל חומרה ותוכנה... וגם כמובן, חומר לימודי) תודה
קודם כל כדאי לך לקרוא קצת בפורום (במאמרים, טאגלייס.. ויש מדריך למתחילים ב"הודעות מנהלתיות" בצד שמאל). יש כמה תוכנות לעבודה בתלת מימד- בחר לך אחת (עדיף אחת שיש לה הרבה מדריכים באינטרנט). אני יודע של-3D studio max יש HELP מצויין, עם TUTORIALS מעולים שמסבירים הרבה. לכן כדאי קודם כל לעבור על ה-HELP של התוכנה שבחרת. אפשר גם למצוא באינטרנט טוטוריאלים למתחילים (יש אלפי כאלו- חפש בקישורים בפורום). בקשר לחומרה, בגלל שאתה מתחיל מחשב ביתי ממוצע יספיק לך. מקווה שזה עזר קצת
באמת אנשים מצליחים ללמוד ממדריכים באינטרנט ולהגיע לרמה טובה? תמיד היה נדמה לי שכל אלו שהם באמת על רמה לומדים את זה מאיזה משהו מסודר או אפילו מ DVDאים ללימוד...
באמת אבל! בלי קשר לזה שאני לא כותב ההודעה הראשית. שאלתי שאלה מה זה פשוטה.. אפשר לענות עלייה במילה אחת אפילו "אינטרנט" או או "מסודר". |: מה בסך הכל כבר שאלתי? שאלת ענק? אני לא מצליח להבין למה אין אפילו תשובה אחת לשאלה שלי.. וגם בכלל אני פה מדיי פעם וכשראיתי ת'שאלה "איך מתחילים?" הייתי בטוח שתהיה כזו התנפלות על השאלה וניתוח שלה מכל הכיוונים, וטיגלון, כדיי לעזור לאנשים שרוצים ללמוד. אבל לא ההודעה הזו שוכבת כאן כאילו שבכלל לא רואים אותה. תודה רבה ל-2 שענו עד עכשיו... אומנם אני לא כותב ההודעה הראשית אבל גם אני מתעניין, ועזרתם לי מאוד.
כי הדרך שכתבת את זה, זה נראה כמו שאלה רטורית. כשאני למדתי תלת מימד הרשת עוד לא היתה קיימת. את היסודות למדתי מספר שכבר לא נמצא בדפוס איזה 15 שנה, וספציפית התחלתי מללמוד את 3D studio בגרסת ה-DOS אחרי שאח שלי שלמד אותה במין מחנה קיץ הראה לי את הבסיס. אני מניח שכל זה לא ממש עוזר לך. רק אל תשבי לי בפינה בחושך ותרטני שמתעלמים ממך...
כל הודעה רביעית פה שואלת איך מתחילים ככה שכנראה שלאנשים קצת נמאס להפנות ולספר כל אחד מאיפה וממה הוא התחיל את דרכו, בשביל זה שמו לכם טאגליין קבוע למעלה.
אני בן.. אני פשוט לא חושב שאני אצליח "לתפוס" את זה מהאינטרנט, ז"א פוטושופ למשל, תפסתי. אבל.. אבל אין בכלל מה להשוות. התוכנות האלו הרבה יותר גדולות, וכל כך עקשניות..(!) יש לי את מאיה 7, והמודל הכי "שאפתני" שהצלחתי לעשות שם זה אגרטל מוזר(מצורף). |: והכל כזה מסובך.. ומלא פרמטרים...
קודם כל, תודה על כל התגובות, והעזרה. אני אנסה. עוד שאלה: אם אני לומד תוכנה אחת, האם זה נותן לי בסיס מספיק בשביל לדעת גם את שאר התוכנות? האם יש דברים משותפים, או שכל תוכנה יש לה שגעונות משלה? תודה יובל