תגידו, אני היחיד שנדהם
מחוסר המקצועיות של משרד הבריאות, וחוסר הרצינות של אדם הנושא תואר פרופ' (פרופ' יונה אמיתי) בנוגע להמלצה לגבי אכילת דגים בזמן הריון? http://www.haaretz.com/hasite/spages/785625.html למה כל-כך קשה להבין שנוטה לבנה (אלבקורקי) וטונה בהירה זה לא אותו הדבר? איך הוא הגיע לאיסור לגבי טונה בהירה, שנמצאת ברשימת הדגים בעלי ריכוז נמון יחסית של כספית ע"פ ה-FDA? למה אדם בעל תואר פרופ' לא מצליח להבין שלא רק גודל הדג משמעותי אלא אופי התזונה שלו, והבעיה היא רק מדגים טורפים, ולא מדגים שאינם טורפים (כדוגמת סלמון)? אם הכוונה שלו היא להתאים את ההמלצות בארץ להמלצות הקיימות בשאר העולם, אולי כדאי שישים לב לכך שההמלצות של ה-FDA לדוגמה הן שדווקא מומלץ לאכול דגים (במידה) בזמן ההריון, אבל להימנע מארבעה סוגים דגים: כריש, דג חרב, מקרל ענק ו-Tilefish שכמעט ואינם נמכרים בארץ. הדבר היחיד הרלוונטי הוא ההמלצה להיזהר מאכילת בשר מזני טונה גדולים, מה שמוכר אצלינו כ"טונה אדומה". ההמלצה של ה-FDA: http://www.fda.gov/oc/opacom/hottopics/mercury/backgrounder.html טבלת ריכוז מתיל-כספית בדגים שונים: http://www.cfsan.fda.gov/~frf/sea-mehg.html
מחוסר המקצועיות של משרד הבריאות, וחוסר הרצינות של אדם הנושא תואר פרופ' (פרופ' יונה אמיתי) בנוגע להמלצה לגבי אכילת דגים בזמן הריון? http://www.haaretz.com/hasite/spages/785625.html למה כל-כך קשה להבין שנוטה לבנה (אלבקורקי) וטונה בהירה זה לא אותו הדבר? איך הוא הגיע לאיסור לגבי טונה בהירה, שנמצאת ברשימת הדגים בעלי ריכוז נמון יחסית של כספית ע"פ ה-FDA? למה אדם בעל תואר פרופ' לא מצליח להבין שלא רק גודל הדג משמעותי אלא אופי התזונה שלו, והבעיה היא רק מדגים טורפים, ולא מדגים שאינם טורפים (כדוגמת סלמון)? אם הכוונה שלו היא להתאים את ההמלצות בארץ להמלצות הקיימות בשאר העולם, אולי כדאי שישים לב לכך שההמלצות של ה-FDA לדוגמה הן שדווקא מומלץ לאכול דגים (במידה) בזמן ההריון, אבל להימנע מארבעה סוגים דגים: כריש, דג חרב, מקרל ענק ו-Tilefish שכמעט ואינם נמכרים בארץ. הדבר היחיד הרלוונטי הוא ההמלצה להיזהר מאכילת בשר מזני טונה גדולים, מה שמוכר אצלינו כ"טונה אדומה". ההמלצה של ה-FDA: http://www.fda.gov/oc/opacom/hottopics/mercury/backgrounder.html טבלת ריכוז מתיל-כספית בדגים שונים: http://www.cfsan.fda.gov/~frf/sea-mehg.html