תגידו אתם חושבים שיש קשר?

בינג

New member
תגידו אתם חושבים שיש קשר?

Shine on You crazy Diamond או שאני הוזה?

jackiz

New member
יפה יפה

לא עליתי על זה אבל ממה שאני יודע: השיר נכתב לאחר אחד הביקורים האחרונים של ווטרס את בארט קצת לפני שבארט חזר לבית הוריו והתגורר עם שוטף בלונדון ווטרס הגיע ודיבר איתו, בארט לא הגיב. רק העיינים שלו בהו בו... ועל זה השיר your eyes are like two holls in the sky

יישי

New member
מי היה יותר

"קרוב" לסיד, רוג'ר או דיוויד? זתומרת.. הוא היה איזה חבר ילדות של אחד מהם לא? מי כתב את רוב השירים הגדול שנכתבו עליו? ומה עם היחסים של שאר חברי הלהקה עם בארט...??? סתם מעניין לדעת

jackiz

New member
בארט

בארט היה כותב השירים והגיטריסט. מייסון קלידים ושירה. ווריגט כמובן תופים ווטרס על הבאס. רוב הכתיבה נעשתה על-ידי בארט. לימים, לאחר שבחזרות לצילום שיר לתוכנית טלוויזיה בארה"ב בארט התחרפן לגמרי (כל פעם שאמרו אקשן הוא עמד ובהה במצלמה.... הסמים....הסמים)חברי הלהקה סיכמו לאשפז אותו, וגייסו לשורתים את גילמור חבר ילדות של בארט. גילמור גם הפיק את אלבום הסולו הראשון של בארט לאחר שנפרד מפינק. ואת רוב השירים שתם מכירים כתב ווטרס.(המילים של hey you ) נכתבו יום לפני תחילת המסע של the wall חבריי הלהקה כבר מזמן לא בקשר עם בארט, הוא ביקש שלא יצרו איתו קשר.

יישי

New member
אתה מתכוון ש

רוב השירים שנכתבו על בארט הם של ווטרס?

יישי

New member
מעניין לדעת איזה שירים נכתבו

על בארט ע'י גילמור ואלו ע'י ווטרס... בוודאי יש הבדלים בתוכן ובמשמעות בעקבות היחסים השונים שבין האנשים...

jackiz

New member
גילמור

לא כתב הרבה, לרוב הוא רק דפק את הסולויים האדירים שלו. ווטרס כתב את הרוב. wish you were here נכתב על בארט, באותה תקופה הם עבדו על מס' אלבומים באזור החומה שומעים את הניתוק בין חברי הלהקה לבארט. גילמור לרוב היה יותר למעיין מפיק מוזיקלי (כמו בחומה) ווטרס כתב לחנים ושירים ולדוגמא: המילים של hwy you נכתבו בהתחלה ל atom heart mother הסיפור של הלהקה מרתק ווטרס סתם נאצי מחוננן.

שלום שוב jackiz

כמה תיקונים קלים, ברשותך: ווטרס היה כותב המילים העיקרי של הפלויד לאחר עזיבת בארט. הוא אכן כתב שירים רבים על בארט. הקשר בין הלהקה לבין בארט ניתק בסביבות 1970, לאחר שבארט חזר לקיימבריג' והתנתק מהעולם בכלל. SOYCD נכתב על בארט, אבל לא על ביקור של ווטרס אצלו אלא ההפך - על זה שהם לא בקשר. לא ידוע לי על כך ש-hey you נכתב ל-AHM.... זה בכלל לא סביר. האם יש לך מקור עליו אתה מסתמך? ווטרס כנראה כן ניסה לבקר את בארט בסביבות תקופת הקלטת "החומה", ואז אמו של בארט אמרה ללהקה לא ליצור אתו קשר, כי זה מחמיר את מצבו. אבקש לא להשתמש בביטויים כמו "נאצי" כלפי אנשים שאינם נאצים, כולל רוג'ר ווטרס, תודה.

holo

New member
אבל "ווטרס"

או לפחות הדמות שלו בסרט מגלמת נאצי בחלק השני

SMILE 4 NOTHING

New member
סורי, על זה אבל-תיקון קל...../images/Emo9.gif

מייסון הוא זה שהיה על התופים, ורייט על הקלידים והשירה...

itaikuskus

New member
לאשפז אותו? על מה אתה מדבר?

קודם כל לקח הרבה יותר מתכנית טלויזיה אחת מכדי לגרום לפלויד לוותר על נער הפלא שלהם. מהתחלה העבודה איתו לא הייתה קלה,ההקלטות של PATGOD היו גיהנום למפיקים ולשאר חברי הלהקה כי הדרך היחידה שניתן להקליט בה משהו היא הדרך של ברט. הוא היה מנגן והאחרים היו צריכים להתאמץ לעקוב אחריו. הוא גם לא ניגן אותו תו פעמיים כך שכל טייק נשמע לגמרי אחרת. בנוסף apples and oranges,הסינגל שיצא אחרי PATGOD,אריך הנגן הראשון של הפלויד ואחרי 2 הסינגים המצליחים arnold layne,see emily play נחל כשלון ופלויד וברט בפרט התמודדו עם הכשלון בפעם הראשונה,ברט לקח את זה קשה. ברט נקשר יותר ויותר אל הסמים,נהיה אלים בעיקר כלפי חברתו לחיים האומללה,ביטל הופעות או שפשוט הגיע להופעות ועמד על הבמה כמו זומבי (מה שביו אף או,מועדון הבית של הפלויד לא כל כך שינה כי ממילא כולם היו ממש מסטולים מאסיד,אבל במועדונים בצפון אנגליה עוררה התנהגות זו תגובות נזעמות מהקהל שלא כל כך הכיר את הרביעיה) בתוכניות טלויזיה שונות הוא או שנעלם לפתע,או ששוב עמד כמו זומבי ובהה בחלל כך שווטרס או רייט היו צריכים לעשות כאילו הם שרים ולהזיז את השפתיים (מה שיצא לי לראות בשיר jugband blues שסיד בקושי שר את הבית ובפזמון המצלמה עוברת לרייט שמזיז שפתיו בעוד הקול הוא קולו של ברט) ובכן הפלויד החלו כבר לראות את הסוף,המנהיג וכותב השירים שלהם דפק להם הופעות בזו אחר זו והרס חשיפות טלויזיוניות,ובצעד יוצא דופן (חיחי) שאר הפלויד החליטו לגייס את חברו של ברט וחברם לסצינה,דיויד גילמור מלהקת הjokers wild,כגיטריסט שני. הם אהבו את הנגינה שלו וגם מאוד אהבו את העובדה שהוא ממש יודע לשיר,ברט לא אושפז ולא כלום,פשוט פלויד הלכו על מודל הביץ' בויז שם בריאן וילסון,כותב השירים הבולט בלהקה נפגע בשמיעתו בהופעות וגם התמכר לסמים ולכן הם החליטו שהוא ישב בבית ויכתוב את השירים והם יופיעו (כשהוא יכול כמובן להצטרף אליהם כרצונו),זה היה מה שהפלויד ניסו לעשות,ברט ישב בבית,הרחק מהלחץ של הקהל והתקשורת ויכתוב בעוד הפלויד יבצעו את השירים בהופעות וכך בערך כחודש הם תיפקדו כחמישיה עד שזה פשוט הפך לבלתי אפשרי,ברט לא תיפקד בכלל והלהקה הגיעה למבוי סתום איתו,והגיעו ל2 אופציות-להתפרק או לנסות להמשיך בלעדיו...כולם יודעים מה קרה. גילמור אגב,אף פעם לא הרגיש אחראי להעזבתו של ברט,הוא אף פעם לא חש אשם ואפילו כפי שכתבו לפני עזר להפיק את תקליטיו,אך תקרית שהדירה שינה מעיניו כמה לילות טובים הייתה שהפלויד היו נוסעים להופעות ברחבי אנגליה וברט היה נוסע אחריהם במיני שלו,וכל הופעה היה עומד הכי קרוב לגילמור ובוהה בו כל ההופעה,דבר זה הטריד את גילמור. זהו בעצם זה מה שקרה שם בתמציתיות (מאוד)

בינג

New member
וואו זה מפחיד..

בטח גילמור נבהל כשראה כל פעם את בארט... שאלה: למה בארט עשה את זה? הוא עשה את זה כדי להפחיד את גילמור, או כי הוא היה עדיין מסומם ושפוט בלי שידע הוא היה הולך לשם ופשוט בוהה בגילמור, או שהוא רצה להראות כאילו שהוא לקח לבארט את איפה שהוא צריך להיות עכשיו
עוד שאלה לי קשר: איך ווטרס התמכר לסמים אם הוא ראה מה זה עשה לסיד??

itaikuskus

New member
לדעתי

ואני מדגיש לדעתי הוא ראה את עצמו כפינק פלויד..משהו כמו הקטע שווטרס לא קיבל את העובדה שהפלויד ימשיכו אחריו... הוא לא קיבל את העובדה שיש פינק פלויד והוא לא חלק מזה... בקשר לווטרס לא נראה לי שהוא התמכר לסמים...אם כבר זה היה רייט ובעיות הקוקאין שלו

בינג

New member
אבל שאלתי ואמרו לי שכן!

אני זוכר לפני חודש או משהו...לא חשוב... רגע: מה ווטרס חשב של פ"פ אחרי שהוא עזב אותם? הרי הם המשיכו עם עוד סיבובי הופעות ואלבום אם אני לא טועה....

The Albatross

New member
שני אלבומים ../images/Emo13.gif

אפשר להניח שהוא לא ממש מרוצה, אבל אין לו הרבה ברירות. במאבק המשפטי שנערך אחרי עזיבתו את הלהקה, שמטרתו הייתה לקבוע איזה מהצדדים (ווטרס או גילמור) ימשיך עם זכויות הלהקה, הוא הפסיד, ככה שהוא לא יכול לעשות הרבה בנידון.

ווטרס לא התמכר לסמים

קרא שרשורים בעמודים קודמים, לגבי תגובתו של ווטרס לכך שהלהקה המשיכה בלעדיו. הוא לא אהב את זה, בלשון המעטה.

בינג

New member
האא...תודה

מוזר למה אני זוכר שמישהו אמר לי שהוא השתמש בסמים... למרות שב"הופעות" שיש לי אני לא רואה עליו...(אחרי כל-כך הרבה בוטלגים שראיתי אני יכול להבדיל מי HIGH ומי לא
)...(למרות שאני לא יודע אם זה תכונה טובה
)

למעלה