תגידו אתם מבינים בעניני גברים

נעימה 5

Active member
נשים??
האם בעל ואשה צריכים להיות דומים זא" להיות באותו ראש
לאהוב אותם דברים,,אותם תחביבים,,ואפילו אותם דעות פוליטיות??
או שונים באהבות, ובדיעות שלהם,,זא" שונים בכל, אבל משלימים זה את זה

למי יש יותר סיכויים לשרוד יחד
לאלו שמשלימים אחד את השני
או לאלו שדיעות ואהבות שוים??

צביה.ש

Well-known member
אני נשואה כבר 26 שנה.
בעלי ואני לפעמים באותה הדיעה בנושאים מסוימים ולפעמים לא. הדבר החשוב ביותא בין בני זוג זה לדעת לדבר על דברים גם כשלא מסכימים ובסוף גם לדעת שאפשר לסכם בלהסכים לא להסכים ובזה לעצור את השיחה. כי לכל אחד יש את הדעה שלו וזה בסדר.
לי יש את החברות שלי ולפעמים אני מבלה איתן והוא עם החברים שלו.... לא תמיד בעלי ואני יחד... אנחנו יודעים למצוא כל אחד את הזמן הפרטי לעצמו.
בני זוג שיש להם תקשורת טובה ואמונה יכולים להסתדר גם עם הם לא תמיד באותו הראש, או באותו דעה פוליטית.

Harrington

Well-known member
מנהל
אותו ראש זה נחמד ונוח לעניינים מסוימים, אבל תכל'ס אם יש אהבה, זוג בהחלט יכול להתפתח אל תוך 'ראש אחד' גם אם הוא לא מתחיל כך בתחילת דרכו. זה מה שיפה בעולם הנישואין.

אור גינאל

Well-known member
הממשק היחיד בין גבר לאישה הוא , הוא , הואאאא,,,,,,,,, טוב, אם נתאר את זה כמו שני מעגלים, הם משיקים בנקודה אחת בלבד, לא יודע איך בדיוק להסביר את זה, אבל מי שעבר גיל מסויים בטח מבין.
אם נמשיך עם האנלוגיה, ככל שמתרחקים מנקודת ההשקה, המתח הולך וגובר ובא לידי ביטוי בהבעת דיעות בעיקר שליליות ומנוגדות, כל זאת כדי לחזור שוב לנקודת ההשקה, יש כאלו שבונים תיאוריות שלמות ואפילו נותנים יעוץ על - נפש תאומה, שלמות של חצאים, התאמה כמו זוג יונים אבל כל אלו מחפשים בנרות את נקודת ההשקה שבורחת מהם כמו מאש ובדרך כלל אינם נמצאים במערכת יחסים.

נעימה 5

Active member
כתבתם דברים מקסימים,,אבל נניח שצד אחד פזרן וצד שני קמצן ילך יחד??
אחד דתי שני חילוני ילך יחד,
אחד ימני שני שמאלני ילך יחד??
לדעתי דברים מסוימים שהניגוד הוא מהותי--מוביל להרבה ריבים משמעותיים וקושי בהתפשרות
אני לא מדברת על אחד שאחד אוהב שוקולד, והשני מלפפון חמוץ ,אני מדברת על דברים משמעותיים

נעימה 5

Active member
הבדלי דת אני מתכונת שאחד דתי שני חילוני לא ניתן, ריב אחד גדול
גם פוליטית ריב אחד גדול
אפילו עם יותרו ויתפשרו - כל צד יסבול מאד , שאלה האם אפשר לסבול כל החיים??

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
גם פוליטית ריב אחד גדול

כן, אני מכיר אישית כמה וכמה זוגות כאלה שאחד דתי והשני חילוני שחיים באושר המון שנים,

גם זוג שהאשה דתיה ימנית והבעל חילוני גמור ושמאלן והם חיים נהדר יחד שלושים וכמה שנים.

משתפרת1

Well-known member
גם פוליטית ריב אחד גדול
מסכימה עם שייח: קמצן ובזבזן- אינני רואה כיצד יסתדרו.
דעות פוליטיות שונות- אצלנו בבית. כל אחד מצביע למפלגה שנראית לו. אנחנו מדברים על עניני דיומא, כל אחד יביע את דעתו אבל אף אחד לא יזלזל באחר.
לגבי מסורתיות: עבדתי שנים רבות עם אישה חילונית שנישאה לדתי. הוא אחד האנשים הכי חכמים שהכרתי. בקיא בהרבה נושאים, מאד מעמיק ביהדות, בקיא בהלכה לפרטי פרטים, כזה שמפרסם מאמרים בכתבי עת של חרדים. כדי שיוכלו לחיות ביחד באותו הבית היא מקפידה על מטבח כשר, ומדליקה לבקשתו נרות שבת. היא גם הפסיקה לנסוע בשבתות. היא לא הולכת לבית הכנסת והוא לא מבקש ממנה את זה. יש ביניהם המון כבוד הדדי, ואחרי ויתורים הדדיים הם חיים בהרמוניה. זה אפשרי, ביחוד אם יש תקשורת טובה בין בני הזוג והם מסוגלים לברר מה עקרוני לכל אחד מהם, ולהתגמש.

מקסים 45

Well-known member
לדעתי דברים מסוימים שהניגוד הוא מהותי--מוביל להרבה ריבים משמעותיים וקושי בהתפשרות
אני לא מדברת על אחד שאחד אוהב שוקולד, והשני מלפפון חמוץ ,אני מדברת על דברים משמעותיים
רעיתי חרדית ואני חילוני
נשואים באושר, עם וויתורים אחד לשני

Harrington

Well-known member
מנהל
הכל יכול ללכת יחד. זה תלוי בהמון דברים שהם לא בהכרח המאפיינים של כל אחד מבני הזוג. סוגיות כמו סבלנות, סובלנות, אהבה לאחר (במקום אהבה לעצמנו), השקעה, כבוד האחר, ועוד שלל עניינים דומים הם אלה שיקבעו אם תיתכן זוגיות מוצלחת בכל מקרה ומקרה.

במילים אחרות, התשובה לשאלתך איננה תלויה בשאלות שהצגת, אלא באופי בני הזוג בהם מדובר. יהיו מקרים בהם זה יילך נהדר ביחד ויהיו מקרים בהם זה יתפוצץ תוך שבוע.

נעימה 5

Active member
שמחה לשמוע שהם חיים נהדר,,כן ירבו
להביא דוגמא מאחד שהסתדר דתי עם חילוני?? אני מכירה הרבה מאד חברות שלי שהתגרשו בגלל שבעליהןחזרו בתשובה והן לא,,חוכרחו ללכת למקוה בזמן שסלדו מכך,,ועוד כהנה וכהנה,,הבעלים שלהן כל הזמן באו בתלונות אליהן החולצה קצרה מידי מכנסים לא הורשו ללבוש והיו צריכות לקשור שערן בזמן שלא רצו
זו בעיה רצינית מאד וסוחבת אחריה ריבים רבים,כל אחד סוחב את הילדים לצד אחר , לא כל כך פשוט כמו שנדמה,
כדאי לקרוא את ספרה של אורה מורג אלף תפוחים, שהתגרשה עקב כך,
זאת משימה כמעט בלתי אפשרית,,אולי פה ושם,,אבל בכללי ,אם שניהם לא באותה מרצפת מתכון לריב תמידי,
גם דיעות שונות לא מפרות את הנשואים, אני הפסקתי לדבר עם אחותי בכלל על פוליקה דעותינו שונות, וראיתי שמוביל לפסים לא טובים
הפסקתי בכלל איתה פוליטיקה כי רציתי להשאר איתה ביחסים טובים,,קל וחומר בין בעל ואשה, לא מאמינה בחיי שלוה בבית שהדיעות שונות,

משתפרת1

Well-known member
להביא דוגמא מאחד שהסתדר דתי עם חילוני?? אני מכירה הרבה מאד חברות שלי שהתגרשו בגלל שבעליהןחזרו בתשובה והן לא,,חוכרחו ללכת למקוה בזמן שסלדו מכך,,ועוד כהנה וכהנה,,הבעלים שלהן כל הזמן באו בתלונות אליהן החולצה קצרה מידי מכנסים לא הורשו ללבוש והיו צריכות לקשור שערן בזמן שלא רצו
זו בעיה רצינית מאד וסוחבת אחריה ריבים רבים,כל אחד סוחב את הילדים לצד אחר , לא כל כך פשוט כמו שנדמה,
כדאי לקרוא את ספרה של אורה מורג אלף תפוחים, שהתגרשה עקב כך,
זאת משימה כמעט בלתי אפשרית,,אולי פה ושם,,אבל בכללי ,אם שניהם לא באותה מרצפת מתכון לריב תמידי,
גם דיעות שונות לא מפרות את הנשואים, אני הפסקתי לדבר עם אחותי בכלל על פוליקה דעותינו שונות, וראיתי שמוביל לפסים לא טובים
הפסקתי בכלל איתה פוליטיקה כי רציתי להשאר איתה ביחסים טובים,,קל וחומר בין בעל ואשה, לא מאמינה בחיי שלוה בבית שהדיעות שונות,
עם חוזרים בתשובה הבעיה קשה יותר מאשר עם דתיים ותיקים. "במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם עומדים". רבים מהם כפייתיים.

יש לנו זוג חברים שהאישה חזרה בתשובה ונעשתה חרדית מושלמת ,בעלה נשאר חילוני ,והם מיסתדרים נהדר ,הוא מכבד אותה ואת השמירה שלה והיא מכבדת את "הכפירה " שלו
הוא כמובן לא רואה טלוויזיה בסלון בשבת אך לא מפריע לה שהוא יעשה זאת בחדר ,,היא לא נוסעת כמובן בשבת אך לא מפריע לה שהוא יעשה זאת עם חברים
האוכל כמובן כשר ולא מבשלים בשבת אך מיחוץ לבית הוא עושה מה שהוא רוצה
הוא מכבד אותה והיא אותו ,ואהבה שוררת בינהם
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אישתי תמיד הייתה שמאלנית קיצונית ואני ימני יותר מכול אחד מכם ,היו לנו ביכוחים פוליטים אך בחיים לא הגענו לרצון חס בחלילה להיפרד בגלל זה ,ותמיד היסתדרנו
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
כולכם יודעים את השקפותיו של ליברמן בקשר לדת ,אז למי שלא יודע הוא נשואי לאישה דתייה כמעט חרדית ,ולפי מיטב ידיעתי הם מסתדרים טוב מאוד

נעימה 5

Active member
אני לא היתי מסתדרת עם בעל דתי ,יש לי המון כבוד לדת,,ואפילו את הלאומנים אוהבת מאד ,,ויש לנו במשפחה דתיים,,,שאני חיה איתם בשלום והמון כבוד
אבל עם בעל דתי זה לא היה הולך ,,למרות שאני שומרת כשרות,ומדליקה נרות בשבת,,ומכבדת את החגים בהליכה לבית הכנסת,
אבל המון דברים שמתנגדת,,למשל הליכה למקוה או לא ללבוש מכנסים גם מתנגדת לכיסוי ראש לא היתי מותרת,

למעלה