תגידו אתם...

נו ע ם

New member
תגידו אתם...

זה שהרב עובדיה יוסף שליט``א מתיר ללכת להופעה היום בערב, ומתיר לזמרים להופיע שם (כך עפ``י השמועה). זה לא אומר לכם משהו? גם הופעה, גם חב``ד, האם הוראות אלה מתאימים לבני תורה? אולי הרב שך זצ``ל שפסל את חב``ד ואת ש``ס ליפני שנים... כן ידע על מה הוא מדבר? ובהומור אפשר להוסיף... כח דהיתרא עדיף...

הפרסר

New member
אולי בדיוק הפוך

הרב עובדיה מחובר למציאות שא``א לאסור הכל היום ואם לא יתנו מופעים כאלה אז ילכו למופעים מעורבים של זמרים וזמרות

נו ע ם

New member
סליחה על ההשואה אבל

`המיזרחניקים` טוענים שהם יותר מחוברים למציאות... האחרונים שאתה יכול לומר עליהם שהם לא מחוברים למציאות אלה גדולי ישראל! וזה גם אם הם אינם שולטים, לכאורה. בפרטים הקטנים... ואדרבה, מי שמחובר לפרטים הקטנים מה שקורה ברחוב זה אומר דרשני.. אז אך תנופף בזה!

הפרסר

New member
להפך הרבנים אמורים

לדעת מה קורה ברחוב כל פרט קטן. סתם נתתי נקודת מבט שונה על הסיפור

אין לי מושג מה הקשר למזרוחניקים.

יש הבדל עצום בין גדולי הדור ה'מזרוחניקים' לבין ה'עמך' המזרוחניקי. באותה מידה יש הבדל בין גדולי הדור החרדים לבין ה'עמך' החרדי, שלוקה בבורות, טמטום, 'כאילו' אמונת חכמים (וכפירה למעיישה) והכי גרוע - שהוא לא מודע לזה שהוא כזה, וחושב שהוא הכי טוב בעולם. אין לי ספק שגדולי הדור ה'מזרוחניקים' נחשבים גם בין גדולי התורה החרדים (אני אישית יודע על הרב ליכטנשטיין שנחשב מאוד, והוא גאון עצום שאינו נופל מגדולתם של הרב אלישיב או אחרים. הוא אפילו לובש כובע וחליפה...). הטענות האלה על המזרוחניקים, גם אם הן נכונות, צריכות מידה של צניעות ולא לחשוב שאנחנו הכי טובים ומושלמים.

א. אתה מדבר על פי השמועה

ב. הרב עובדיה לא צריך אף אחד, לא את הרב שך ולא את הרב אלישיב יש לו את ההבנה שלו שאנחנו קטנים לעומתה

ילדונט 1

New member
תגיד אתה

זה לא אומר לך משו? הגענו למצב שאנחנו מפקפקים ומביעים דעה על החלטות של גדולי הדור כמו הרב עובדיה?? צדק מי שאמר,ועוד לפני הרב שך,שאם ראשונים כבנ``א אנחנו כחמורים... ואני מוסיפה,שהלואי וזה היה רק חמורים...

נו ע ם

New member
אני שומע גם שומע! בורח אני מזה כאש!

אינני מרבה לדבר על רבנים בכלל ועל מה שקרה לאחרונה בפרט. רק שכיוון שהנושא בכל אופן חשוב, ויש בו עניין השקפתי לבני התורה. והנושא עלה (לא הייתי מעלה נושא כזה לדיון אפילו שזה מאוד מאבד מעניין.. ) לכן הבעתי את דעתי! שימי לב שכתבתי `הרב` ו`שליט``א` וכו` יש מבין?

מה פתאום, הוא חושב ש"הרב" ו"שליטא" זה מספיק.

לכי תסבירי לו שכל המחשבה הזו על שיקולי ת"ח שגויה, ויכולה לעורר קפידה... ולכי תסבירי לו שגם אם הוא ידע מה הסיבה - עדיין הוא לא יבין אותה.

ילדונט 1

New member
משום מה יש לי תחושה

שהוא לא באמת התכון למה שכתב,הוא רק רצה להעלות תנושא.. בטוחני שעד מהרה יבין את שגגתו ויביע את התנצלותו...

למעלה