תגידו, בעצם חשבתי על זה...

b e t y a

New member
תגידו, בעצם חשבתי על זה...

אם אחליט להביא ילד שלא מתרומת זרע, אלא מאישהו גבר אנונימי, איפה זה עומד מבחינת הרבנות בהתחשב בעובדה שאני רווקה? האם אותו איש חייב להצהיר ברבנות שהוא האבא? ואם לא ייעשה כן, הילד גם בבחינת המילה האיומה הזאת "שיתוקי"? יום טוב ושקט

היי בתיה

מה אז את עדיין מוטרדת.. קודם שנהייה בהריון ואז עוד הדרך ארוכה אל תדאגי.. איך הולך חוץ מזה?

TWEETY =^.^=

New member
זה אותו הדבר

תרומה או גבר אנונימי - בת.ז האב עדין בגדר לא ידוע.

sara_00

New member
בתיה

בכל אופן עד שהילד בן 3 את עוד יכולה להשאיר סעיף זה פתוח ולשנות. אני לא מסכימה עם מי שאמרה כאן ש קודם צריך להכנס להריון ואח"כ לחשוב. צריך לחשוב על המון דברים לפחות במקביל . אני כרגע למשל בחודש תשיעי ופתאום אני בעצם מגלה שיש הרבה דברים שלא סגרתי לי בראש כמו איך להגיד ומה להגיד ואיך לחסן את עצמי מהסביבה ובכלל כל מיני שאלות מטרידות אבל אולי במשך הזמן ותוך כדי ...אני רק מקווה שזה לא יהיה תוך כדי טעויות .... טלי

TWEETY =^.^=

New member
רישום שם בתעודת הלידה של הילד

אמהות לא נשואות יכולות לרשום את שם ילדיהן בתעודת הזהות שלהן במידה שהאב אינו ידוע או אם אינן רוצות לחשוף אותו. יש לקחת בחשבון כי אם הן ירצו בעתיד לרשום את הילד על שם האב, יידרש אישור מבית משפט או תצהיר שיימסר למשרד הפנים, חתום ומאושר על ידי האב. ההשפעות של אי רשום שם האב בתעודת הלידה של הילד: כאשר ירצה להינשא, תיבדק כשרותו לנישואין. במידה וירצה לקבל ירושה מהאב יידרש להוכיח שהוא, אכן, בנו. אם יבקש לשאת את שם משפחתו של האב יידרש להוכיח את הקשר. אם ירצה לתבוע תשלום מזונות, יצטרך להוכיח אבהות באמצעות תביעת אבהות בבית המשפט לענייני משפחה.

לטלי

אז ראשית כל שיהיה במזל טוב.. אני לא חושבת שאין לתת את הדעת על כל העיניינים הצפויים. מאחר וחתונת הילד שעדיין לא נוצר במקרה שלנו , הבנות שמנסות להכנס להריון היא רחוקה,נראה לי שלא כדאי להיות מוטרדים בשל כך. מי יודע מה יהיה כאן בעוד 20 30 שנה????????? העניין שאת מעלה דווקא מאוד חשוב בעיני ואני עוסקת בו לא מעט. אני מאמינה שתמצאי מה לספר לילד כשיגיע הזמן וגם לסביבה, העיקר שתהיי שלמה עם מה שאת משדרת וגם יהיה פה ושם כאב תני לא מקום.. וגם אם תטעי אל תתני לעצמך להתייסר..מממ קל לתת עיצות לאחרים... אז ..ביי ובהצלחה.

sara_00

New member
לבמבה

נכון ו האמת היא שעניין ה "חתונה " שלו זה עדיין לא באמת מדאיג... אבל צריך כן להיות מודעים ולחשוב על המשמעות של העניין במקביל והכוונה שלי היא בעצם יותר לחוסן נפשי וידיעה ש אתה בעצם עומד להפוך ממישהו רגיל למישהו קצת חריג ויותר חזק ויותר עצמאי וזה יותר מחייב כי הילד היקר הזה לא צריך לסבול , ובעצם הוא תלוי רק בך אז צריך כמה שפחות לאכזב... אבל אולי הכל ניראה יותר מסובך לפני ואולי אח"כ דברים מתבהרים מעצמם, בצורה טבעית. אני יודעת שזה תלוי הרבה בנו אבל כ אדם די רגיש אני מקווה שהסביבה לא תעיק יותר מדי, מילא עלינו אבל על הקטנים האילה, ושוב , אני יודעת שזה הרבה תלוי בנו... מכל מקום הרבה הצלחה לכולן בכל שלב שהיא נמצאת , ושהשלב הבא לכולן יהיה מוצלח מאד !!! טלי

ברוריהה

New member
ילד שתוקי והרבנות

כעיקרון, גם אם באופן רשמי הילד רשום כשלך בלבד, ואין שום רישום לאב בתעודת הזהות שלו, כשיגיע היום והוא יגיע לרבנות ויתחילו לחטט לו בציציות שם, תוכלי להצהיר מיהו האב. מעבר לכך, מה שמומלץ, זה להכין איזהשהוא מסמך רשמי אצל עורך דין (לכל מקרה שלא יקרה, חס וחלילה, טפו טפו טפו, בלי עין הרע), שבו את משאירה את פרטי האב. כל זה, כמובן, נכון במידה וידוע לך מי האב.

ברוריהה

New member
ואגב, אולי כדאי שאני אציג את עצמי..

אז ככה, אני ברוריה, בת 30. גרושה. בהריון בשבוע 37 (מחכה בקוצר רוח לסוף, ולבת שלי). ההריון אמנם לא היה מתוכנן, אבל מאוד מאוד (ואפילו יותר מזה) רצוי ! ידוע לי מי האב, אבל מכיוון שהיתה פרידה לפני שידעתי שאני בהריון, והיו חילופי דברים מאוד לא נעימים במהלך הפרידה, החלטתי לשמור את ההריון הזה לעצמי. כל זה, כמובן, לאחר הרבה התלבטויות, היסוסים, בירורים, שאלות ומחשבו, ועד היום אני לא יכולה להגיד שאני 100% שלמה עם ההחלטה הזו... זהו, בגדול, זה הסיפור.

TWEETY =^.^=

New member
אלוהה ברוריה ../images/Emo24.gifברוכה הבאה

וואווווו את ממש קרובה לסוף,
איזה יופייייי
אני שמחה שהצטרפת למשפחה שלנו, ונהיה מוכנות לעזור תמיד, בכל התלבטות, היסוס, בירור, שאלה ומחשבה
מחזיקה לך אצבעות ללידה קלה ומהירה. לגבי עניין הרישום אגב,,,זה לא כל כך פשוט. לא כל אחד יכול לבוא ולהצהיר על X שהוא האב, הם דורשים הוכחה חתומה ע"י האב ולפעמים באמצעות בית משפט. והאב מצידו יכול להקשות ולבקש בדיקת רקמות שזה שלעצמו תהליך לא קצר ולפעמים לוקח המון המון זמן, ועל כך יכול להעיד מי שעבר דיונים בבתי משפט - צריך להיות כפופים להפסקות שלהם, למצבי הרוח שלהם, לפגרות שלהם, ולכל פסק דין שיש להוציא מגיעים לפעמים לכמה דיונים שכל דיון הוא בהפרש של כמה חודשים,,,אז זה לא פשוט וצריך לקחת זאת בחשבון. וכמו בחיים - צריך גם בזה מזל
ופשוט ליפול על אב עם מצפון.

ברוריהה

New member
המידע הוא מידע שקיבלתי מעו"ד

במקרה שלי האב הוא לא ישראלי, ולא יהודי. יכול להיות שזה נכון רק במקרים כאלה ? אין סיכוי שהאב ידע ! לא מוכנה לקחת את הסיכון שהוא יקח אותה ממני !!!!

TWEETY =^.^=

New member
אה,,,,לא דיברתי על ידע כן או לא

דיברתי על כך,,,שאם תרצי בעתיד כן לרשום את שם האב, תצטרכי הוכחה חתומה ולא מספיק הצהרה בעל פה. לגבי הלקחת אותה, אם הוא "חמר" והוא ירצה להתעלל בך באיזה שהוא שלב, הוא ידרוש להוכיח את אבהותו, וכם פה תידרש בדיקת רקמות ולא מספיקה הצהרה. שורה תחתונה, מה שרציתי להבהיר בעצם, זה שרישום האב כן או לא, זה לא דבר פשוט של מה בכך, והצהרה בעל פה לא מספיקה וזה בעצם מה שהופך את העניין למסובך בשלב מאוחר יותר ועוד יותר כשיש מטענים רגשיים מהעבר בין בני הזוג.

ברוריהה

New member
אני לא רוצה שהוא יהיה רשום כאב !

לאור העובדה שאב הוא בטח לא יהיה ! חלקו בעניין בעיני לא שונה מתרומת זרע ! השאלה היא מה מבחינת הרבנו, אם בבו היום היא כן תרצה להתחתן ולעבור דרך הממסד הזה .... הבנתי שלצורך זה מספיקה ההצהרה. ושהעובדה שהוא לא יהודי רק תועיל ! אני מקווה, שהיא לא תזדקק לזה בכל מקרה, ושעד שיגיע זמנה, נישואים אזרחיים יהיו אופציה קיימת ולגיטימית בארצינו ...

TWEETY =^.^=

New member
אני חוששת שעדין תהיה לך בעיה

כי הצהרה בעל פה לא תופסת. זו הסיבה שמביאים זרע של תורם גוי מחו"ל ולא מספיק להשתמש בזרע של תורם גוי מהארץ - מחו"ל יש הוכחה בעוד שלשמוש בזרע של גוי מהארץ אין הוחכה בגלל החיסיון והסודיות. שוב,,,שורה תחתונה, תהיה בעיה
מה שכן, את יכולה לנסות ולהוציא כבר פסיק דין רבני שמודיע שלביתך לא תהיה בעיה בעתיד בגלל X Y Z להגיד לך שזה יעזור ב-100% ,,,המממממ אני לא בטוחה
אבל אם את חוששת, נסי לעשות זאת.

למעלה