תגידו הסיפור של סיד בארט?

Blackpanter1י

New member
לא יודע...

מה זה "פינק פלויד"? > ביוגרפיות של חברי הלהקה היכן נמצא סיד בארט כיום, ומה הוא עושה? 1. בארט חי כיום לבדו בבית פרטי בפאתי העיר קיימבריג', עיר הולדתו. הוא לא מרבה לצאת מביתו, ואת עיקר זמנו הוא מעביר בציור ובטיפוח הגינה שלו. הקשר הכמעט-יחיד שלו עם העולם הוא עם אחותו הקטנה וגיסו, המטפלים בענייניו הכספיים והבריאותיים. בשנים האחרונות דווח שבארט סובל מאולקוס ומסכרת, והוא אושפז מספר פעמים בבית חולים לטיפולים עקב מחלות אלו. לבארט אין קשר עם חבריו מהעבר. עד לאחרונה, הדעה הרווחת היתה שכל איזכור של עברו גורם לו לדכאון, אך נראה שמצבו השתפר: אחותו סיפרה שהוא צפה בתוכנית הדוקומנטרית שה-BBC הפיק עליו לפני שנתיים, ואף נהנה ממנה. יש רק לקוות שהוא יהיה מסוגל, ביום מן הימים, לפגוש שוב את חבריו לשעבר ללהקה. נ.ב איך הוא הגיע למצב הזה?

holo

New member
אההה, אוקיי אז ככה

סיד בארט היה חבר הלהקה (גיטרה ושירה) ומנהיגה בראשית דרכם ועשה איתם את האלבום הראשון שלהם והאחרון בשבילו איתם. האלבום הוא כמובן the piper at the gates of dawn, שהוא אלבום פסיכודלי. עקב שימוש גדול מדי בסמים הוא ניזוק וכושר תפקודו נפגע, כמו כן גם בלהקה, לכן הוא הוחלף בגיטריסט דיוויד גילמור. אני לא יודע, אבל לפי מה שכתבו פה, השימוש הרב בסמי הזייה כמו LSD רק עורר בעיה פנימית שהייתה אצלו וכך הוא נפגע.. מקווה שעזרתי

weird dust

New member
לפי הטענה היה לו סכיזופרניה

כמו שהיה לג'ן נאש. ידוע שהוא גם עבר התמוטטות עצבים. בתחילה הוא הוחלף רק כגיטריסט והיה רעיון שהוא רק יכתוב שירים אך בסוף כאשר הם יצאו לסיבוב באירופה הם פשוט "שכחו" אותו בבית. ניתן לראות\לשמוע בשירים היותר אחרונים שלו עם פינק פלויד כמו ווגצ'טבל מאן או פשוט לראות את סרטי התעודה של הבי בי סי.

Rinor

New member
לומד על סכיזופרניה - הנה תגובה

אז בטור סטודנט שנה 2 לקרימינולוגיה אני לומד עכשיו על מחלות נפש וביניהם סכיזופרניה זו מחלת נפש אולי הקשה ביותר שיש, האדם מנותק ביחסיו עם הסביבה כלוא בעולם ההזיות הפנימי של עצמו, ולעיניין... לסיד כנראה היה את "הפוטנציאל" לחלות במחלה, כאשר השימוש בסמים בעצם הביא לידיי ביטוי את כך שהמחלה תפרוץ פה... אם לא היה משתמש בסמים, או אולי לא בתדירות הרבה הזו, אולי לא היינו מכירים את גילמור ופינק פלויד כפי שהיו כל הזמן הזה...אך מצד שני, סיד היה גם אדם מתפקד כאן ועכשיו... יום טוב לכולכם...

weird dust

New member
כמה דברים

כן בהחלט מידע נכון על סכיזופרניה אבל לדעתי גם ללחץ של עולם המוזיקה היה משהו משפיע. אתמול בטלויזיה היה תוכנית מאוד יפה על זה. את האמת ניראה לי שגם פינק פלויד לא היו מתפרסמים הרבה יותר ממה שהיה בפייפר עם סיד היה נשאר. סיד לדעתי יותר תמך במוזיקה הפסיכודלית והוא לא התלהב מהפרסום. כדאי לשים לב שבעצם שלוש תרבע משירי פינק פלויד הם בעצם על סיד או בהשפעת סיד.

אנחנו בעצם לא יודעים מה גרם לו

להתמוטט נפשית. מספר ההשערות הוא כמספר המשערים. אישית, אני חושבת שזה היה צירוף של כל הנסיבות: מותו של אביו, הסמים, הלחץ של חברת התקליטים וההנהלה של הפלויד על סיד לכתוב "להיטים" וההרגשה שלו שהלהקה "מתמסחרת", הפרסום המהיר של הלהקה, ואולי גם נטיה מולדת למחלת נפש. אנחנו גם לא יודעים בוודאות שיש לו סכיזופרניה. שימו לב שאת התאוריה הזו מקדם רק ווטרס, בעשרים השנים האחרונות. חברי הפלויד האחרים נזהרים מלומר מה יש לו או היה לו. משפחתו מכחישה שמדובר בסכיזופרניה. אחותו אומרת שהוא מעולם לא אובחן כבעל מחלת נפש, אלא בעל "אישיות" בעייתית. מאידך, הוא נמצא בהשגחת השרותים הסוציאליים העירוניים, אז כנראה שהוא כן אובחן כבעל מוגבלות נפשית כלשהי.

Shakty

New member
אחד מה SIDE EFFECTS של LSD

זה להיות טריגר למחלות נפש רדומות - יכול להיות כמו שכתבת היה בעל נטייה למחלת נפש או שהיא הייתה קיימת ורדומה אצלו והשימוש המאסיבי בLSD גרם לה להתעורר. גם אנשים שאכלו הרבה חומצה בחיים שלהם לא העיזו לעשות את מה שסיד עשה - אחד הסיפורים היה שהוא ערבב LSD עם ג'ל לשיער ,מרח את כל השיער וכוון זרקורים עליו כדי שהג'ל יימס והחומצה תיספג ישר לתוך המוח - קצת מוגזם בכל קנה מידה. כמו שאומרים אצלנו בטבריה סאנשיין בבית מזכוכית - אל תזרוק אבנים.

melancholy man

New member
העניין הוא

שכמו שציףציף אמרה אנחנו לא יודעים מה הבעיה של סיד או אפילו אם הוא אובחן בצורה מסודרת אי פעם, אני אישית, מכל מיני סיבות הייתי גם מאוד חושד מכל איבחון שכן נעשה לו (אם נעשה) בשנות השבעים בגלל האופי של הפסיכאטריה באותן שנים, מה שאנחנו יכולים להגיד בוודאות, זה שסיד עשה הרבה LSD בשנות השישים ושבתחילת שנות השבעים הוא עבר התמוטטות ממנה הוא כנראה לא החלים עד היום, אנחנו לא יודעים אם יש קשר בין השנים ואם יש, מה טיבו של הקשר הזה. ואיך אומרים אצלנו בטבריה סאנשיין, אל תגיד הופ לפני שקפצת

Shakty

New member
כתבתי "יכול להיות" לא קבעתי נחרצות.

ברור שאף אחד לא יודע בבירור...

זו לא היתה "חומצה"

ובכלל, לא בטוח שהסיפור הוא אמיתי. עפ"י האגדה, כאשר הפלויד היו אמורים לעלות על הבמה, סיד לא היה מרוצה מהתסרוקת שלו. לכן, הוא ערבב כדורי סם בשם mandrax עם בריליינטין לשער (ג'ל על בסיס שמן), והתוצאה נראתה רע (אך לא מסוכנת). באותה תקופה חשבו (ואולי זה נכון), שאותו סם מסייע להעלים או להקטין את השפעות הלוואי של LSD, כגון הפלשבקים שיש למשתמשים, לאחר השימוש בסם. ככל הנראה זו הסיבה שסיד נטל את ה-mandrax. לדברי חברו, דאגי פילדס, סיד נטל גם את הסם הזה בכמויות מסחריות - מה שלדברי המומחים תרם לכך שהוא יפתח אולקוס, שנים אחר כך. אבל, כפי שכתבתי בהתחלה, לא בטוח בכלל שסיפור התסרוקת קרה באמת, ואינו אחת מהאגדות האורבניות הרבות שצצו סביב בארט בתחילת שנות השבעים. היו לפחות שני נסיונות שקראתי, בשנים האחרונות, לנסות ולאמת או להפריך את הסיפור, ולא נמצאו עדים לארוע. הפלוידים לא זוכרים דבר כזה, או שמא הם לא רוצים לזכור. אני לא זוכרת מה נכתב בביוגרפיה האחרונה, Madcap, לגבי זה. מאחר ולדניאל יש עותק של הספר, אולי הוא יהיה מוכן לחפש.

One Echoe

New member
סתם הערה...

יש סרט שממחיש את המחלה בצורה ממש מפחידה ומצמררת. " נפלאות המחשבה " אם אני לא טועה. מסופר שם על ג'ון נאש... -לא זוכר אם זה מבוסס על סיפור אמיתי או לא.

melancholy man

New member
"נפלאות התבונה"

הסרט מתבסס על סיפורו של המתמטיקאי זוכה פרס נובל ג'ון נאש, שזכה בפרס על תיאוריה שלו בתורת המשחקים בשם "Nash Equilibrium" או נקודת השיוויון של נאש, התיאוריה הזו לא הייתה דוווקא הפיתוח המרשים ביותר שלו במתמטיקה, אבל השימוש שנעשה בה בכלכלה הפך אותה למשעותית וזיכתה אותו בפרס נובל. בניגוד לבארט, נאש אכן אובחן כסובל מסכיזופרניה וטופל במשך שנים במוסדות פסיכאטרים ועל ידי רופאים פרטיים, כיום הוא מצליח לתפקק. אני חייב לחזור ולהגיד, שאין לנו שום מושג מה היה לבארט ואין לנו שום דרך אפילו לנחש כיצד הוא מאובחן אם בכלל, אם אני צריך לנחש בכל זאת, הניחוש שלי היום לא היה סכיזופרניה, מה עוד שזו הפרעה שמאוד מאוד קשה לאבחן גם לרופא מאוד מנוסה בתנאים אופטימליים.

One Echoe

New member
../images/Emo45.gif

התלבטתי בין נפלאות התבונה לבין המחשבה. וכן הבנתי את זה בקשר לבארט. סתם רציתי להגיד למי שזה מעניין אותו. אגב, זה סרט ממש טוב, מומלץ.

Miss CB

New member
אכן סרט מעניין

הסתייגות קטנטנה ממנו בגלל ש.. טוב, ראסל קרואו פשוט לא נראה מוזר מספיק. מוזר, משוגע, לא רק בגלל הסכיזופרניה, אלא פשוט בתור מתמטיקאי גאון שכזה, הם ידועים במוזרותם והוא קצת יפה ונינוח ורגוע ומסודר מדי. כן, כן, יש בלאגן בחדר, זה המשחק עצמו שקצת.. קליל מדי. בכל אופן, הביוגרפיה באותו שם שעליה מבוסס הסרט נהדרת ומרתקת, ואם כל הנושא המתמטי מעניין אתכם (תורת המשחקים- שילוב בלתי אפשרי של סטטיסטיקה, התנהגויות של מספרים, ואפילו קצת פסיכולוגיה) יש על זה ספר מרתק אחר ששמו כשם המקצוע.

melancholy man

New member
הודעות ללא תוכן

להבא, הודעות ראשיות ללא תוכן (לפחות כל עוד אני כאן) תשורשרנה לשרשור ה

holo

New member
למה?

זה לא..אממ..טמטום? למה אוף? בגלל שאין לזה תוכן?

melancholy man

New member
ממש ככה

אם בן אדם לא טורח אפילו להסביר את המשפט הסתמי שהוא בחר לכותרת, אז לפחות שיהיה לו הנימוס הבסיסי לשרשר ולא להוריד דיון אחר אחורה.

למעלה