תגידו.... השמנתי?

תגידו.... השמנתי? ../images/Emo113.gif

האם המעבר לדירה השפיע על המשקל שלכם? הנה למה אני שואלת: כשעוברים מבית ההורים, קורים בבת אחת כמה דברים מבחינת כל מה שקשור באוכל:
גם פתאום הופכים אחראים בלעדית לקניות (מה שברוב המקרים לא נכון כשאתם עוד גרים בבית ההורים.) - מה שאומר יותר "שטויות".
גם הופכים לאחראים על הבישול - ובד"כ לא מבשלים כ"כ הרבה כי לא רגילים לכך.
וגם נוטים לאכול בחוץ/להזמין - כדי שבכל זאת יהיה מה לאכול - אבל אוכל כזה בד"כ נוטה להיות משמין יותר. האם חוויתם עליה במשקל בעקבות המעבר שלכם לדירה
והאם אתם מנהלים איזשהו מנגנון ביקורת לגבי התזונה שלכם על מנת לרסן כזו עליה

Noaal

New member
תלוי ../images/Emo26.gif

בצבא - בדיוק כמו הסטטיסטיקה עליתי 10 ק"ג בשנתיים וחצי ( הייתי קציצה תרתי משמע). בארה"ב - ירדתי כ- 7 ק"ג (למרות שאכלתי מלא ג'אנק. בשנה א', גרתי במעונות, היה לי חבר, בדיוק חזרתי מארה"ב עליתי כ-8 ק"ג. בשנה ב' - תחילת השנה הייתי בדכאון מהפרידה מהחבר ירדתי בשבוע אחד קרוב ל-4 ק"ג (שאח"כ העלתי אותם עם ריבית). אחרי פסח, התחלתי לבד בלי ספורט לרדת במשקל - ירדתי 12 ק"ג (ואני שומרת עליהם)!!! עכשיו אני במגמת ירידה נוספת, אני מקווה להגיע למשקל שלי מלפני הגיוס (עוד כ- 4 ק"ג), למרות שעפ"י הבגדים והטבלאות אני נמצאת במשקל תקין). אני מנסה לבשל לעצמי כמה שיותר (או לאכול אוכל מוכן מאוזן). ולמרות שיש לי ימי קריז למתוק-מלוח-מתוק, אני מנסה להרגיע את עצמי, מקסימום למחרת אני מקזזת (יותר ירקות וכו').

JaneLame

New member
נצל"ש: מכולת 24 שעות.

אפרופו דיבורים על קניות, החלטתי להחרים את ה - AM PM ביהודה הלוי פינת אלנבי. יש שם שומר מניאק בכניסה שמדבר בגסות ולא מרשה לי להיכנס עם תיק. יש מכולת אחרת באזור שפתוחה 24 שעות? לא פיצוציה. אם אני רוצה לקנות קוטג', לחם ועגבניות ב- 2 בלילה - איפה? אני מוכנה להגיע עד וולפסון מדרום ועד נחמני מצפון בערך.

לקשמי

New member
לא זוכרת איך זה היה

כשרק עזבתי את הבית, אבל אני חושבת שלא היה שינוי משמעותי במשקל שלי. אני זוכרת שהשתדלתי לקנות אוכל לבית ופחות לאכול בחוץ, בעיקר בשביל החסכון הכספי. בשנה וחצי האחרונות דווקא ירדתי במשקל מאוד אבל זה רק בגלל שעשיתי שינוי מהותי בתזונה שלי (עברתי לצמחונות, אחרי שהייתי אוכלת חיות במשך 7 ימים בשבוע)

מבחינת משקל...

אין אצלי שינוי. באופן כללי המשקל שלי לא השתנה מאז גיל 16 בערך, ולא נראה לי שהוא תלוי במיוחד במה שאני אוכלת...
מבחינת אוכל, אני חושבת שאני אוכלת די סביר (יחסית לעצמי). כשעברתי לדירה ידעתי מראש שהנושא עלול להיות בעייתי והחלטתי ש"לי זה לא יקרה". אני משתדלת לבשל לפחות פעם פעמיים בשבוע (עכשיו אני בתקופה לחוצה בזמן אז רק דברים מהירים כמו פסטה או נודלס מוקפצים, אבל עוד חודש, כשאני אהיה אחרי הפסיכומטרי אני מתכננת להתחיל לבשל יותר רציני) ובשאר הימים אני אוכלת איזה טבעול, או פיתה או חומוס או משהו כזה. בחוץ אני לא אוכלת כמעט בכלל, רק כשיוצאת עם חברים, וגם זה לא קורה הרבה...

rotmen24

New member
../images/Emo67.gif../images/Emo26.gif../images/Emo5.gif

בדיוק ככה. בשנים שגרתי בירושלים בתור סטודנטית, לא היה לי זמן לבשל, כל היום הייתי בלימודים או בעבודה. אז אכלתי בעיקר בחוץ. ומה לעשות אכן עליתי במשקל. היום אני מנסה לאכול קצת יותר מסודר, לבשל לפעמים, אבל עדיין לא ראיתי השפעה בעניין המשקל. אני משערת שזה קשור לעובדה שאני לא זזה הרבה. 8-10 שעות בעבודה בישיבה. טוב שיש את הפורום שהעיר אותי הפעם, הגיע הזמן להתחיל לזוז... יש הצעות? לא בא לי על חדר כושר אבל אולי אירובי או התעמלות?

mipo

New member
שום שינוי אצלי

אני באותו משקל מאז הצבא בערך, לא עולה ולא יורדת. והאמת, מעולם לא התעסקתי באוכל במיוחד. אני שונאת לבשל (למרות שיודעת לבשל מצויין כשצריך), אבל מצד שני אני גם לא אכלנית גדולה. כלומר, אוכל לא תופס אצלי הרבה חשיבות. ארוחת צהרים אני מקבלת בעבודה חינם, ובערב, זה מסתכם אצלי בפירות, יוגורטים וכו'. כל מה שלא צריך לרחוץ כלים אחריו...

mesuga

New member
דווקא רזיתי

א. למי יש כסף לאוכל? ב. בין עבודה ללימודים לשינה למי יש זמן לאכול?

tali_le

New member
דווקא להפך

שוב כאן, אחרי קצת העדרות מהפורומים כשעברתי דירה דווקא התחלתי לאכול הרבה יותר מסודר, בעיקר כי בבית תמיד היו שטויות ועכשיו אני יכולה פשוט לא לקנות שטויות וכסף לאכול בחוץ כל יום אין (למרות שעכשיו אני אוכלת כל הזמן במשאוושה וזה די זול אבל עדיין יקר לי) וגם כי האחריות על הדברים שלי עושה לי רק טוב, מסתבר. אבל העיקר הוא פשוט כי אני טבעונית - מה שאומר שתשומת הלב לאוכל שלי היא מאוד גדולה מלכתחילה. ושקשה מאוד לאכול בחוץ וכאלה - כי הרוב לא טבעוני. טלי

למעלה