תגידו זה נכון או רק לי נדמה

daldan

New member
תגידו זה נכון או רק לי נדמה

שהזמן עובר נורא לאט בשעה הזאת, כאילו השעון קיבל הוראה לזוז יותר לאט עכשיו. ואז מהשעה 18:00 כשאני בבית הוא מתחיל לרוץ. אני לא מבינה את השעון הזה. הוא לא אמור להיות בקצב אחיד? שמתם לב לזה?

דפי26

New member
את מספרת לי?

ולא רק בערב,שמת לב לתופעה ששי שבת עוברים יותר מהר משלישי רביעי?

danonit

New member
נושא כאוב!

אין לנו איזה פיזיקאית הבית? אין איזה עיקרון פיזיקלי שאם מסתכלים יותר בשעון אז זה מאט את הזמן? ותגידו גם אצלכם הפורום ממש איטי היום? אצלי לוקח לו שעה לעלות כל פעם (או שזה גם תופעת לוואי של האטת הזמן?) קשה לי!!! רוצה הביתה!!!

דפי26

New member
דווקא אצלי הוא מתפקד היום

אבל אין הענות..... מה פיזיקאים?אתמול הגדרתי אותך גגאו הפורום ובגלל זה הקדשתי לך במיוחד שני זוגות גרביים(ראי שירשורים מאתמול)אז קדימה תני הסבר. מה השעה עכשיו לפי שעון ירושלים

danonit

New member
רבע למוקדם מדי...

אז את עקרון אי הודאות אתן מכירות? זה אומר שאם יש חלקיק (נועה - תעזרי לי, לך יש חלקיקים, לא?) ורוצים לדעת גם את המיקום וגם את המהירות שלו באותו רגע אז אי אפשר כי עצם המדידה משנה אותם? מה זה אומר? שאם אני רוצה לדעת גם איפה החלקיקים המרכיבים את המחוגים נמצאים על השעון (בעברית - מה השעה) וגם כמה מהר הזמן עובר (מהירות החלקיקים האלה) אני לא יכולה וההיפותזה שלי היא שההסתכלות בשעון מקבעת את מיקום החלקיקים בזמן ועל כן מביאה את מהירות מעבר הזמן לאפס. איך זה קשור לזמן - אם אני מחרטטת לכם על דברים שאין לי בהם מושג אני עסוקה בלהקליד ולחרטט ושוכחת להסתכל בשעון, והיות שההסתכלות בשעון מאיטה את הזמן לפי עיקרון חוסר הוודאות הנ"ל אזי הזמן עובר לי עכשיו יותר מהר. מש"ל

צודקת במאה אחוז

"עיקרון אי הוודאות" (שתקף, דרך אגב, גם לבני זוג שאמורים להציע נישואין...) קובע שלא ניתן גם לדעת את המיקום וגם את המהירות של האלקטרונים. ולכן דנונית צודקת במאה אחוז בהסבר. רק פדיחה- אני לא זוכרת מי קבע את זה.

danonit

New member
הייזנברג - Heisenberg

צודקת ב-100% הבעיה היא שפה נכנס אי שוויון חוסר הודאות (של נועה ודנונית) שמתאר את העובדה שכמות חוסר הוודואות עבור אלקטרונים טעונים זכרית קטנה מכמות חוסר הוודאות עבור אלקטרונים טעונים נקבית - או בעברית - עד שכבר בחור מחליט להציע אז הוא די בטוח שהבחורה תגיד "כן", לעומתו הבחורה המתייבשת בציפיה להצעה שרויה בחוסר ודאות מוחלט....

דפי26

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

daldan

New member
יש כמה תופעות כאלה ידועות

למשל אם תסתכלי על הקומקום כשאת מרתיחה מים הם לעולם, אבל לעולם לא ירתחו.
לגבי הזמן יש לי תחושה שיש כאן קונספירציה, שמישהו התקין בתוך השעון איזה שבב שמאיט את הזמן. ולתופעת הסופשבוע - זה דבר ידוע
כחלק מהקונספרציה נתנו לנו מראש את ימי המנוחה בימים הכי קצרים.

עוד 15 דקות, וזמן עובר ל-א-ט.

מי אמר שאין יתרונות בלימודים? אפשר לברוח מהעבודה מוקדם!

למעלה