תגידו, זה רק אני?

TheBlueOne

New member
תגידו, זה רק אני?

או שבזמן האחרון מפיקים סרטים על כל סיפור/אגדה/מיתוס? זה התחיל בשר הטבעות (טוב, נו, זה היה חייב לבוא מתישהו) המשיך בפסיון של ישו דרך טרויה, המלך ארתור ועכשיו נחשו מי מגיע אלינו לאקרנים? נכון! אלכסנדר הגדול! האם אני מריח כמיהה לסיפורים על תקופות של אלים, מלחמות ושליחויות?

דמיונם של התסריטאים נגמר...

אז הם משתמשים במה שכבר יש. "מַה-שֶּׁהָיָה, הוּא שֶׁיִּהְיֶה, וּמַה-שֶּׁנַּעֲשָׂה, הוּא שֶׁיֵּעָשֶׂה; וְאֵין כָּל-חָדָשׁ, תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ."

L e s t a t

New member
זה לא חדש

הפיקו את הסרטים האלה פעם, אחרי פעם, אחרי פעם.. טרילוגיית הסרטים האחרונה המבוססת על "שר הטבעות" אינה המצאת הגלגל, כבר היה סרט ישן המבוסס על הספרים, סרטים על ישוע או הפסיון גם לא חסרים וזו לא הפעם הראשונה שאלכסנדר מוקדון או המלך ארתור מופיעים על המסך..

Justin Angel

New member
זה המדיה של תקופתנו

בעבר זה היה סיפורים שעוברים מפה לאוזן מסביב למדורה, אחר כך זה היה ספרים מרתקים ועכשיו שהמדיה הקולנועית התפתחה מספיק היא מחליפה את מקומם של הספרים כמקום לחלימה שכזו. אגב, הפסיון של ישו - סרט דפוק. טרויה - סרט דפוק. המלך ארתור - לפי מה ששמעתי, סרט דפוק. אלכסנדר הגדול, כנראה גם - סרט דפוק. מסקנה, לפני ששמים דרקון גדול על המסך אולי כדי למצוא כמה שחקנים שיודעים לשחק וקו עלילה קוהרנטי.

ToryMaster

New member
הממ

מהמובאים כאן ראיתי רק את טרויה, ואני רוצה לציין שאף על פי שאני אינני חובבת בראד פיט דגולה (בהמעטה), הוא משחק שם מעולה. זה התסריט שדפוק. אגב, גם אריק באנה מעולה, אול יאחד הטובים. מסכנים, איזה תסריט נתנו להם.

kitiara 6

New member
סליחה , סליחה , סליחה

טרויה - לקחו מלחמה של כמה שנים וקיצרו אותה לשבועיים המלך ארתור - הפכו אותו לחצי רומאי.. אני במקום הבריטים הייתי תובעת אז ככה שאל תקוו שיוציאו סרטים על האלים כי הם בטח יעוותו אותם בצורה גרועה עוד יותר....

L e s t a t

New member
"הפכו אותו"

את חושבת שהעובדה שבסרט האיש בשם ארתור הוא רומאי למחצה, דבר הגיוני בהחלט בהתחשב בהיותו בריטוני, היא שגויה? אם כן, ודאי ידוע גם צבע שיערו ועיניו והדרך בה הלך ודיבר? בהתחשב בעובדה שלא יודעים עד היום כמעט שום דבר על "ארתור" חוץ משאולי היה אדם כזה, אולי היו מספר אנשים בשם "ארתור" (ארת', בשפה הבריטונית "דוב", זה יסוד מוכר בשמות ברטונים), ייתכן ולא היה איש בשם ארתור, ייתכן וזה היה תואר כלשהו. לא ידוע.

L e s t a t

New member
אגב

אין לבריטים כל עניין לתבוע בכל הקשור לארתור. לברטונים בצרפת אולי. אבל ה"בריטים" הללו הם ברובם צאצאי האנגלו-סקסונים הגרמאניים, לא הקלטים.

kitiara 6

New member
תודה טל...

על שלא הבנת את כוונתי לחלוטין.... קראתי מספיק ספרים וראיתי מספיק סרטים על "אגדת המלך ארתור" הכוונה הייתה שהם לקחו כל מה שאי פעם נטען באגדות האלה וסילפו אותו..... שזה בערך כמו להגיד שלא את ים סוף קרעו לשניים אלא את הים התיכון אם עדיין לא הבנת את הכוונה שלי אשמח להסביר אותה במילים יותר קצרות ופשוטות בשביל שתבין

למעלה