תגידו, זו רק אני?

pregy

New member
תגידו, זו רק אני?

מאז שרעיון הלידה הטבעית עלה לי לראש אני כל הזמן מסתכלת על הבית שלי ובודקת - איפה אפשר ללדת, האם זה יפריע לי? האם זה? כל הזמן מתכננת... אולי אם אתקדם קצת בתכנונים אצליח להרפות קצת?

אשכר ש

New member
אני רק יכולה להגיד לך

שכמה שלא תנסי לדמיין איפה יהיה לך נח ללדת ומה יפריע לך וכו', אי אפשר לדעת מה יהיה בלידה. אני תמיד נותנת את הדוגמה שלי: המקום האחרון שחשבתי שארצה לבלות את כל הלידה שלי, הוא על ארון חדר השינה... מה לעשות, הוא פשוט קרץ לי. הגובה של הדלת היה בדיוק נוח בשביל להתלות עליה. אז עזבי אותך מתכנוני איפה יהיה לי נוח, כי אני בטוחה שתצליחי למצוא את הפינה שלך, בין אם תארגני אותה מראש ובין אם היא תהיה ספונטנית לחלוטין
. אני חייבת לשתף, שכשעברנו דירה ממש הרגשתי צורך להפרד מהארון שנשאר מאחור, והאמת, זה אפילו היה קצת קשה...

Manty

New member
אותם סנטימנטים לאמבטיה...../images/Emo23.gif

ה"אמבטיה של יוסוי" נשארה במגורי החברה בה גרנו.. כחצי שנה אחרי שעזבנו, הקרקע נמכרה והבניין נהרס לטובת מבנה מגדול ומודרני ממנו
כל כך רציתי לקחת את האמבטיה איתנו..
גם ה"אמבטיה של מאיו" אינה שייכת לנו ויום אחד נאלץ להפרד..
עד אז, אני נזכרת כמעט כל ערב בדקות הקסומות שלנו, עת הבאנו יחדיו לעולם את מאיו הקטנה

../images/Emo45.gif גמני לאמבטיה "של תמר"

אנחנו עושות בה שימוש רב, כי היא גדולה ורחבה ויכולה להכיל את כל ארבעתנו (בזמן שאבא מבחוץ מנצח על סיבונים וניגובים והוצאה והכנסה...) והילדות נהנות להזכר ששם תמר נולדה (והכי נהנית - אני
).

אם פי 3

New member
אני מרגישה אותו דבר

אנחנו כרגע בתכנוני בית (חלק מההסבר לנוכחותי המועטת בפורום, ובהזדמנות זו - סליחה!) ואני מוצאת את עצמי מתכננת ברמה של מה נשים באיזו מגירה... גם עם הסנטימנטים אני מזדהה, ועצוב לי לחשוב שנעזוב את הבית בו נולד הגמדנק - למרות שזה יהיה שיפור אדיר בכל שאר התחומים. כנראה שאצטרך ללדת גם שם (אופס, שהאיש שלי לא יראה...)
. ואני מסכימה עם אשכר, שהתכנונים הם רק בסיס לשינויים, וטובים להתארגנות (למשל: אם רוצים בריכת לידה), אבל תמיד להשאיר מקום לאינסטינקט בזמן הלידה. גם אם התכנון הוא על לידת מים, למשל, להכין גם אופציה יבשה - כי יש כאלו שבזמן אמת לא התאים להן ללדת במים (או שהיו סיבות לא לעשות את זה). איזה כיף לך, כל התכנונים וההתרגשויות האלו.

pregy

New member
אנחנו עברנו לפני 8 חודשים לבית

שבנינו לבד (אין כמו ללדת בבית חדש
) אם את צריכה טיפים בעניין הזה תרגישי חופשי...

../images/Emo67.gif מה אני אגיד...?

מכירה את זה
בחודש 8 חיפשנו דירה וכל דירה שנכנסנו אליה, דבר ראשון היה לבדוק איפה נשים את הבריכה, כמה קרוב זה לברז, לשירותים, למיטה- הכל סבב סביב זה. כשמצאנו בסוף את הדירה הנכחית וראינו שגם מבחינת לידה היא מעולה- גם הסתדר בלידה מעולה. היינו בראש שקט. אולי גם כי הדירה מאד נעימה לכל מי שנכנס בה- יש לה/בה אנרגיות טובות. אולי מזל שילדתי בבריכה וזה משהו שאוכל לקחת איתי אם נעבור דירה לפני ההריון הבא. גם היום אני מסתכלת על המקום שהיתה בו הבריכה וזה מעביר בי גל של התרגשות. אגב, אפרופו הפרדות- את השיליה קשה לי לקבור משום שזה מסמל לי פרידה ממשהו שאני עוד לא מסוגלת להפרד ממנו...

אם פי 3

New member
תודה

יש היום פורום - בונים בית (1630) בדיוק לדברים האלו (תמיכתי, לא מקצועי) וכבר נעזרנו בו כמה פעמים. אני מאד מאד מאד מקווה שיתחילו בבניה עד סוף החודש (לפחות בתשתיות הכלליות - צריך להזיז כביש).

tamarama

New member
בהחלט לא רק את ../images/Emo132.gif

אנחנו עברנו לפני חודש לבית שבנינו, והפועלים עדיין נכנסים לעבוד כל בוקר...כשבחרנו אמבטיה, התעקשנו לקנות את הגדולה והרחבה מכולן, למרות שזה היה הרבה מעל הסטנדרט שהקבלן הציע. ההריון הזה לא היה מתוכנן, ועכשיו אני מבינה שבתת מודע כבר תכננו פונקציונלית את האמבט
יש לנו גם המון חלונות גדולים בבית וכל הזמן אני חושבת, רבאק, אין תריסים, אם הלידה תהיה ביום\בלילה\בבוקר כשכולם יוצאים\אחה"צ כשכולם עם הילדים בחוץ וכו'... (הגיע הזמן לקנות וילונות עבותים). אולי באמת בסוף אלד בממ"ד, או במרפסת כביסה. או בבוידעם.

home vs non home

sorry english computer again what you girls bring up is one of the reasons i still havnt decided about birthing at home or at the birth center. this is a rented place (i already mentioned that) and we have to leave about 3 weeks after the baby is born. i get really attached to places and i even took a hundred pics of our last apartment where the baby was "made" to show her. my husband said i was crazy but thats me i am really sentimental when it comes to those things. any way the midwife at the center said when ever i am in portland again i can come visit the center and bring my daughter to the room she will (hopefully) be born in so dilema dilema, (plus we dont really have great water heating in thsi place and winter is here!!

אם פי 3

New member
גם בית שכור הוא בית

יותר מאשר מרכז לידה... הבית הוא "שלך" גם אם זמנית, במרכז לידה את אורחת, גם אם רצויה ומכובדת.

אשכר ש

New member
אני ילדתי בבית שכור

שגרתי בו, וזה הרגיש הכי בית שאפשר. כמו שכבר כתבתי כאן לפני יומיים, היה גם קשה להפרד מהבית הזה.

בית שכור

נכון בטח שהוא גם בית אבל (חוץ מזה שאין פה מים חמים בחורף ליותר מ3 דקות מקלחת) אולי הוא לא יהיה כאן עוד יומיים, חודשיים שנתיים ואני כל כך רוצה יום אחד להביא את הקטנה ולהראות לה את רואה, פה נולדת. אולי זה סתם בראש לא יודעת אני פשוט רואה את עצמי עושה את זה איתה ןהמרכז לידה כל כך קסום ומלא אנרגיות טובות. אבל יש לי עוד זמן להחליט והכנתי את מה שצריך לבית (חוץ מאמבטיה שלעולם לא תיתמלא כאן) . אז אולי זה יהיה מין החלטה של הרגע האחרון. כרגע אני נוטה למרכז (הוא פשוט עושה לי טוב) בעלי נוטה לבית ואמא שלי הביאה ספר טוב ושמחה לשבת וליקרוא אם אני לא ארצה אותה בחדר איפה שזה לא יהיה ככה שמה שירגיש נכון באותו הרגע כנראה...

אם פי 3

New member
לא נעים לי להגיד לך

אבל נראה לי שתגידי ככה לילדה שלך, והיא תגיד לך "טוב, בסדר" ותעבור הלאה. לנו זה דרמטי, להם זה משעמם.

אבא שלי נולד בבית ../images/Emo13.gif

וכשעשינו איתו טיול שורשים, הוא מאד התרגש לחזור אליו. נראה לי ש"טוב, בסדר" יגידו בגיל מסויים ובגיל מסויים אחר מתרגשים- כשיורד האסימון ויותר קרובים לסיטואציה של הורות.

מזל שי לך דאגות

אחרת במה היית מתעסקת. תהני מההכנה הנפשית וכן זו באמת שאלה שמעסיקה. הבה הנאה באהבה ממני:)

למעלה