מותר להוסיף משהו שסותר את הקונצנזוס
כאן? אני מבהירה מראש שאני לא בהכרח מסכימה עם מה שאכתוב, אך זאת נקודה למחשבה. יש לבן זוגי חברה טובה שחזרה בתשובה והפכה לדוסית עם פאה והכל. היא נורא שמחה לשמוע שאנחנו מתחתנים כי כבר לא "נחיה בחטא" וגם כי היא יכולה ללמד אותי הלכות חשובות. אחד הדברים שהיא סיפרה לי שיום החתונה צריך להיות יום של חשבון נפש כמו יום כיפור ושאפילו צריך לצום עד החתונה. זהו יום שבו החתן והכלה צריכים להטהר גם מבפנים על מנת שאחרי החתונה הם יפתחו דף חדש ונקי של חיים משותפים. לפי דבריה, צריך להקדיש את היום (בין המאפרת לספרית) למחשבות על חיינו עד כה, על מנת שנוכל לתקן את דרכינו בחיינו החדשים אחרי החתונה. יש בונוס לכל הסיפור. כשהכלה מגיעה טהורה מבפנים ומבחוץ לחופה, אלוהים מסתכל עליה מלמעלה ומקשיב לכל משאלותיה. כאשר עושים את הסיבובים מסביב לחתן בחופה, מותר לבקש בכל סיבוב משאלה ומאחר וזהו יום מקודש, כל המשאלות אמורות להתגשם. זהו. אני עוד לא החלטתי מה דעתי על כל הסיפור ונראה לי שבסוף אני אקדיש את כל היום למחשבות על אלו משאלות אבקש, במקום להתחרט על כל עוונותי. בניגוד אלי, בן זוגי לוקח את העניין מאוד ברצינות ומתכוון לצום כל היום. עניתי לך על השאלה? את בטח מכירה את כל ההלכות האלו יותר טוב ממני כי גם את דתיה, נכון? אני חילונית לגמרי ובן זוגי רפורמי. שרון.