תגידו, יש לאיירון בלדות ?

Yuvallica

New member
אז ככה...

Wasting Love, Strange World, BLOOD BROTHERS, The Evil That Men Do, Infinite Dreams, Remember Tomorrow, Prodigal Son, Journeyman, To Tame A Land, No Prayer For The Dying, Como Estais Amigos, Childhood's End...

אל תתחכם

ותגיד שזה מושג מעולם הספרות... בלדה יש בספרות, ויש במוזיקה. אני מאמין שהוא התכוון לזאת מתחום המוזיקה

DEATHRUCTION

New member
טעות...(?)

מוזיקה...או יותר נכון הליריקה שבשירים...הם גם יצירות ספרותיות באופן מסויים.. כמו כן... לא מדובר בסיפורים שבהם יש סוף טרגי כמו בלדות שלומדים בשיעורי ספרות.. אלא זאת ליריקה שמביעה רגשות... ובלדות...לא כמו שחושבים שהם "שירים שקטים". כל ההודעה הזאת הייתה בגדר "אני חושב"

בלדה, כמו שאני רואה אותה לפחות...

היא יצירה שמספרת סיפור. לדעתי בבלדה טובה, המוזיקה והמילים צריכים להיות קשורים זה בזה, ולספר את אותו הסיפור באמצעים שונים.

DEATHRUCTION

New member
ברור שצריכה להיות איזושהיא התאמה

בין המילים למוזיקה....אבל אני מאמין ותקנו ותי אם אני טועה שלא ניתן להגיד על כל "שיר שקט" שהוא בלדה

HelloweeN

New member
לא כל שיר שקט הוא בלדה.

אבל בלדות הם בד"כ שירים שקטים, שמספרים בד"כ על יצירות מעולם הספרות כמו: אהבה נכזבת, סיפור חיים קצר וכו'. איך לעזעזל the evil that man do יכול להיות בלדה? זה אמנם אחד השירים הטובים של מיידן, אבל בהחלט לא בלדה. גם childhood's end לא נכלל בהיותו בלדה. ובכלל חלק גדול מהשירים כהבחור כתב הם לא בלדות.

Awaken

New member
../images/Emo45.gif ועד כמה שזה ישמע מוזר

אני גם לא חושב ש- Journeyman זה בלדה.

Awaken

New member
לפי דעתי זה לא

זה לא מספיק עוצמתי בשביל להיות ממש בלדה

HelloweeN

New member
מז"א 'עוצמתי' ?

הליריקה מדבר על "איש מסע", לפי מה שהספקתי לשמוע, שיוצא למסעות, המוזיקה שקטה ורגועה.... לי זה נשמע כמו בלדה לכל דבר. *אני ל-א התעמקתי בליריקס, כך שאל תתפוס אותי במילה בקטע הזה

Awaken

New member
אממ זה לא בדיוק על איש מסע...

לא יודע, זה פשוט לא מספיק "עמוק" להיות בלדה.. לפי דעתי לפחות. ולא כל דבר שקט הוא בלדה. ובלדה לא חייבת להיות שקטה.

philosophia

New member
יש את בלאדה לשוטר.......

מי דו רה מי דו רה מי מי לה מי מי רה רה דו# רה מי רה רה דו# רה..... תשאר תמצאו לבד..... (אגאב על קלאסית זה נשמע פיצוץ)

DEATHRUCTION

New member
יש גם בלדה לפצוע.או משהו כזה

הוא מת בסוף...זה הרעיון של הבלדה הסיפרותית..שבסוף מישהו מת

בלדה - לפי אבן שושן

1- שיר ספורילירי המיסד על פי הרוב על אגדה או מסורת עממית המתארת מעשי גבורה וכליון של אדם הנאבק עם כוחות כבירים המתנגדים לו. הלך הרוח בבלדה עצוב טרגי ויש בה לפרקים מיסוד המסתורין. 2- יצירה מוסיקלית בעלת אופי ספורי עצוב.

למעלה