Wasting Love, Strange World, BLOOD BROTHERS, The Evil That Men Do, Infinite Dreams, Remember Tomorrow, Prodigal Son, Journeyman, To Tame A Land, No Prayer For The Dying, Como Estais Amigos, Childhood's End...
מוזיקה...או יותר נכון הליריקה שבשירים...הם גם יצירות ספרותיות באופן מסויים.. כמו כן... לא מדובר בסיפורים שבהם יש סוף טרגי כמו בלדות שלומדים בשיעורי ספרות.. אלא זאת ליריקה שמביעה רגשות... ובלדות...לא כמו שחושבים שהם "שירים שקטים". כל ההודעה הזאת הייתה בגדר "אני חושב"
אבל בלדות הם בד"כ שירים שקטים, שמספרים בד"כ על יצירות מעולם הספרות כמו: אהבה נכזבת, סיפור חיים קצר וכו'. איך לעזעזל the evil that man do יכול להיות בלדה? זה אמנם אחד השירים הטובים של מיידן, אבל בהחלט לא בלדה. גם childhood's end לא נכלל בהיותו בלדה. ובכלל חלק גדול מהשירים כהבחור כתב הם לא בלדות.
הליריקה מדבר על "איש מסע", לפי מה שהספקתי לשמוע, שיוצא למסעות, המוזיקה שקטה ורגועה.... לי זה נשמע כמו בלדה לכל דבר. *אני ל-א התעמקתי בליריקס, כך שאל תתפוס אותי במילה בקטע הזה
1- שיר ספורילירי המיסד על פי הרוב על אגדה או מסורת עממית המתארת מעשי גבורה וכליון של אדם הנאבק עם כוחות כבירים המתנגדים לו. הלך הרוח בבלדה עצוב טרגי ויש בה לפרקים מיסוד המסתורין. 2- יצירה מוסיקלית בעלת אופי ספורי עצוב.