תגידו יש לי שאלה

sengoku

New member
תגידו יש לי שאלה

לכמה שנים דיסקים מחזיקים ? שמעתי 4 שנים זה נכון?

gilsasson

New member
תלוי איזה סוג של דיסק

יש דיסקים של שנתיים ויש דיסקים של עשרות שנים

gilsasson

New member
לפי מה שקראתי באיזה מאמר בעיתון

לפני חודשיים בערך אז סילבר ליין מחזיקים 6-10 שנים אבל אל תסתמך עליי. דיסק של טי די קיי ושל סוני מחזיקים המון זמן.

ShotokanMaster

New member
מוזר....

יש לי דיסק ממש ענתיקה של סילבר ליין שמחזיק לי מאז כיתב ג' בערך (שנת 96)

ShotokanMaster

New member
דיסק ענתיקה מלא אבק ושרוט רצח......

....זה לא נשמע מוזר שהוא עדיין עובד?

gilsasson

New member
למה שלא יעבוד?

כל עוד השריטות לא עמוקות אז הנזק לא מי יודע מה... אבק - אפשר לנקות.

ShotokanMaster

New member
אני אסביר לך למה זה מוזר שזה עובד -

כשיש 20-30 שריטות שמצתלבות אחת עם השניה ואבק שחודר לתוכן, ועושה סימנים על החלק האופטי של הדיסק..... זה עדיין לא נראה לך אפילו טיפה מוזר?

sengoku

New member
זה לא קשור לשריטות!זה קשור לבלאי

שיש לדיסק כתוצאה מלחות שהורסת אותו עם השנים

ShotokanMaster

New member
הן דווקא עמוקות מאוד....

בקשר לבלאי, הרי שדיסק שהיה תקוע באיזה קופסה או נזרק ממקום למקום נטול קופסה מספר פעמים לא יתבלה?

yoo

New member
יש ניסים...

היה לי דיסק של משחק הקווסט הקלאסי המדהים: "עולם הדיסק" הוא נזרק ממקום למקום ללא קופסא במשך כ6 שנים(קיבלתי את המשחק ליום ההולדת ה 10 שלי), בדקתי אותו לפני כשנה וחצי, סתם כדי לדעת אם הוא יעבוד... (הוא היה ממש חרוט, לא היה חסר הרבה שהצבע יתקלף) וזה עבד!

ShotokanMaster

New member
שמע עוד קטע...

לפני איזה שנתיים חבר שלי צרב לי באסט אה מוב איקס 2, והוא שם את הדיסק של זה יחד עם עוד כמה דיסקים בשקית דיסקים כזאת, וחתיכה מהחלק האופטי של הדיסק נדבקה לדיסק שהיה לפניו והמשחק פעל פיקס!! אבל נראה לי שהסיבה היא שבמקרה המשחק לא היה צרוב על החלק הזה....

XplowBoy

New member
פחחח תשמעו את זה!

לפני כמה שנים אני הולך ברחוב פתאום אני רואה בבוץ דיסק אז הוצאתי אותו משם וראיתי שזה היה פיפוש 2, ואז לקחתי אותו הביתה וזה עבד! אחרי שבוע בערך הדיסק מפוצץ בכונן לשלושה חלקים אבל הוא עדיין פועל! אתה יכול להגיד שזה לא מוזר!

ShotokanMaster

New member
מה שיותר מוזר הוא....

....מה בדיוק עבר לך בראש באותו רגע כשהרמת דיסק מפוצץ לשלושה חלקים מהבוץ ולקחת אותו הביתה, והכנסת אותו לכונן דיסקים שלך?!

XplowBoy

New member
לאאאא אתה לא מביו

הוא בהתחלה היה מלא סרוט לגמרי והוא עבד ואז אחרי שבוע... טוב נו! הוא לא נשבר לי לשלושה חלקים! רק רציתי להראות ששלי הכי מוזר!

למעלה