תגידו יש נוער בייתר בנתניה?

eliadiv2

New member
לפי מה שידוע לי..

היה עד לא מזמן ונסגר.. אל תתפוס אותי במילה.. במוצ"ש יהיו פה אנשים שידעו בוודאות.. ויש למעו"ז נתניה אתר, אולי באתר תמצא פרטים שיעזרו לך.

eliadiv2

New member
שערי תקווה..פעם היה שם מעו"ז...

פייי איך שאני מתגעגע לכל החבר'ה שם.. לניר, למאי לשני ולכוווווולם.. חבל שהמעו"ז שם נסגר.. וד"א רמי רכז קורס ב' משערי תקווה במקור. וגם נפתלי דרזנר

MS6

New member
אני מסכים איתך...

בית"ר חייבת להפעיל את המעו"ז שם מחדש...

eliadiv2

New member
גם אני חשבתי על זה...ויצרתי קשר עם

ניר דרזנר שהיה מדריך לפני שהמעו"ז שם התפרק.. הוא עובר עכשיו תקופה לא קלה בכלל (חבר שלו התאבד) אז אני לא רוצה לדבר איתו עכשיו על זה.. אבל אני אשאל אותו ויביא לו את המספר של אורן קלימי

who is this

New member
אתה רוצה לפתוח בכל ישוב מעו"ז..

זה לא קל להקים מעו"ז שישאר ויפעל לאורך זמן...

MS6

New member
חחח מה אני יעשה...

אני מסכים איתך שקודם כל צריך להקים את התשתית ורק אח"כ את המעו"ז. אבל יש כמה מקומות שבית"ר חייבת לפתוח בהם מעו"זים.. כמו למשל היישובים הלא דתיים ביו"ש

eliadiv2

New member
עם מפקד/ת מעו"ז רציני זו לא בעיה..

ת'אמת אני אומר לך.. עם מפקד/ת מעו"ז רציני זו לא בעיה גדולה.. קח דוגמה את מעו"ז ברקן.. זו הצלחה..לדעתי.. היא הקימה את המעו"ז ועשה הכל ונראה איך זה ימשך השנה..(נקווה שבטוב) אז אפשר.. בשביל לקדם את התנועה אתה לא צריך להסתמך על ה4 מעו"זים שנשארו מהנפילה (בית-שמש פ"ת אופקים וקרית ארבע אם אי לא טועה היו רק 4 ) וכן מאז נפתחו לא מעט מעוזים והתנועה טפו, טפו עולה מעלה מעלה מעלה והיא תמשיך..

MS6

New member
אני חושב שהבעיה הרצינית בבית"ר

היא מאז ומעולם שאף אחד לא יודע איך מעו"ז צריך להיראות. אני חושב שמה שבבית"ר צריכים לעשות זה פשוט מאוד ללמוד איך נראה שלד מעו"זי זאת אפשר ללמוד אך ורק ממעו"ז פתח תקווה. כיום כל מפקד מעו"ז מרכיב מעו"ז לפי איך שנראה לו.. זוהי טעות. בגלל עובדה זו בד"כ מפקדי מעו"ז חדשים מתקשים להפעיל מעו"ז בצורה הטובה בשנה הראשונה שלהם בתפקיד, וזה בגלל שהם לא יודעים איך המעו"ז בכלל צריך להראות. ובכלל אסור לתת למעו"זים להיסגר.. פשוט אסור.

N R u l l e s

New member
סליחה אני דווקא חושבת שאתה נורא

טועה...כל אחד יכול להקים מעו"ז ואין דבר כזה שנקרא "שלד מעו"זי" כל אחד וחזונו וכל אחד יכול לפתוח איזה מעו"ז שבא לו מה שצריך זה מבנה טוב, רכז מעו"ז רציני שמוכן להילחם על כל דבר קטן וכמובן אידאולוגיה בית"רית שזה אחד המרכיבים הכי חשובים...הצלחתו של מעו"ז, ואני יכולה להעיד עפ"י נסיוני במעו"ז ברקן, תלויה בחניכים, במפקד מעו"ז רציני אחראי וכמו שאמרתי גם אחד שיודע להילחם ולממש את חזונו...אין דבר שמכתיב את ביניית המעו"ז....אצלינו המעו"ז קם מחזון של בחורה נורא אהובה עליי ומ2 בחורות שמרגישות בית"ריות לכל דבר, בכלל לא חשבנו על איזשהו "שלד מעו"זי" להיפך קמנו ממצב של אין כלום והיינו נורא פתוחות לרעיונות....זה מה שעושה מעו"ז טוב... ההפתחות הזאת לדברים חדשים לא כל הזמן טוב להיות מנוטוני אלה לחשוב על דברים אחרים....וזה רק מראה כמה הביקור שלכם במעו"ז ברקן חשוב!!!!....

MS6

New member
נטע...

עם כל הכבוד למעו"ז ברקן.. ואני מת עליכם שלא תבינו אותי לא נכון.. תוחלת החיים של מעו"ז בישראל זה בערך 4 שנים ואני לא מאמין שמברקן תבוא הבשורה.. הבשורה תבוא רק ממעו"ז ותיק מאוד, ולמי שלא יודע פתח תקווה קיימים כבר 28 שנים, נמאס כבר מהתנהגות סטייל 'כל מעו"ז לעצמו'. מה זה אומר? קם מעו"ז, עם הרבה התלהבות וחזון ע"י קבוצה מסוימת בני אותו גיל וכשהם מסיימים י"ב אין להם המשך. אם לא היה נסגר אף מעו"ז מאז שאני הצטרפתי לבית"ר היו לדעתי היום בערך 50-60 מעו"זים.. המעו"זים היחידים שעדיין קיימים מאז שאני עשיתי קורס ג' למשל זה אנחנו, בנימינה, פתח תקווה ואתם (ואתם עוד הספקתם להיסגר ולהיפתח מחדש). 4 מעו"זים בלבד... ולדוגמא בקורסים שלי היו חבר'ה מאלונה, שדרות, נתניה, הרצליה, חיפה, נילי, ראשון לציון (משלושה מעו"זים שונים בעיר), חולון, באר שבע, קרית גת, אשדוד ועוד הרבה מעו"זים אחרים שהיום כבר לא קיימים. בית"ר צריכה לדעת לשמור על מעו"זיה. וזאת רק ע"י למידה ממעו"ז מצליח. חייבים לבנות שלד מעו"זי שכל מעו"ז יעבוד לפיו וגם חייבים לחייב כל מפקד ומפקדת לחוקק חוקים במעו"זים שהם חוקים שבכל מעו"ז אחר בארץ קיימים. לדוגמא נניח: ישיבות צוות של שכבה צעירה פעם בחודש, ישיבות צוות של שכבת ביניים פעם בחודש, תפקיד מוגדר לכל צוות ארגון בכל מעו"ז בארץ, פרוייקטים משותפים למעו"זים (מסיבות תנועתיות, תחרויות בכדורגל או בכדורסל.. לנו למשל יש גישה למגרש העירוני מי שאחראי עליו הוא בית"רי ותיק שאמר לי שהוא מוכן לארח מעו"זים אחרים לטורנירים בכדורגל), חגים תנועתיים שיקוימו בכל מעו"ז בארץ לדוגמא הולדת ז'בוטינסקי, לעלות את כל בוגרי בית"ר ביום הזיכרון לחללי צה"ל לכלא עכו להשתתף בטקס לזכר עולי הגרדום, להחזיר את שמות הכיתות (שמשונים, חשמונאים..) לכל מעו"ז בארץ. דברים כאלה.. צריכים ליצור הווי.. שכל מעו"ז יהיה דומה למעו"ז אחר ב95%, כך שמפקדי מעו"ז חדשים יקבלו פשוט מאוד שלד מוכן מההנהגה שאותו הם יצטרכו לתפעל, לא כל מפקד מעו"ז הוא אדם יצירתי וסופר אחראי.. יש הרבה מפקדי מעו"ז שהם אידיאולוגים נטו והם לא ממש מבינים בהדרכה ויש אחרים שהם מדריכים מלידה אבל הם לא יודעים בע"פ את שיר בית"ר. לכן הם צריכים לעבוד לפי תוכנית מסודרת ומאורגנת... רק תוכנית מסודרת תוכל להפוך את התנועה שלנו לגדולה באמת. אחרת אנחנו נמשיך לחיות ע"פי קריזות של אנשים המכורים לרעיון ולתנועה.. עד שנעלם.

S v e t k A

New member
נטוש...

האמתי שבקטע הזה אנלא מסכימה איתך כל כך... נכון אחד הדברים החשובים הוא רכז מעו"ז וצוות עם חזון ורצון ושאיפות ומה לא וכמובן חניכים... אבל מה שיקרה זה שכל מעו"ז יהיה בפני עצמו..אבל אנחנו בעצם תנועה אחת, אנחנו המון שנכנס למשו אחד... ובגלל זה צריך כללים כלשהם משותפים לכולם, משו שיאחד אותנו מעבר לזה שאנחנו בית"רים ובלה בלה בלה... ונכון שלכל מעו"ז צריך ליות מן קו מחשבה אחר שאיפות אחרות...אבל זה לגיטימי כי זה תלוי בהקיהלה ובמקום שבו הוא נמצא... הפואנטה שלי שצריך ליות מן שלד מסויים...קווים מסויימים דברים מסויימים שכל מעו"ז צריך לקיים...שזה המינימום ובנוסף הוא מכניס את השאיפות והחזון שלו...

N R u l l e s

New member
אוקיי מסכימה איתכם אור ומשה

אז בואו לא נדבר בואו ונבנה שלד מעו"זי שכל מעו"ז יעבוד על פיו ובו ישולבו גם רצונותיהם של ההנהגה וגם רצונותיהם של מעו"זים אחרים...בקיצור גיבוש רעיונות...אבל אם לא נזדרז כל מעו"ז יהפוך להיות מעו"ז בפני עצמו ולא ירגיש שהוא חלק מן התנועה...

MS6

New member
אין מעו"ז בית"ר בנתניה...

כשאני הייתי בקורסים היה מעו"ז.. וגם לפני שנה וחצי אני זוכר שראש עיריית נתניה הבטיחה להקים מעו"ז אבל לצערי עדיין לא הוקם מעו"ז נתניה. אני מקווה שיבואו חבר'ה אחראים בנתניה ויחזירו את המעו"ז לפעילות.. לפני 4 שנים אני זוכר שהמעו"ז היה לא רע בכלל.

שנת שירות?

אני בן 17,אבל אני רוב הסיכויים אעשה שנת שירות אני לא יודע עדין בתור מה,יש רעיונות?

למעלה