נטע...
עם כל הכבוד למעו"ז ברקן.. ואני מת עליכם שלא תבינו אותי לא נכון.. תוחלת החיים של מעו"ז בישראל זה בערך 4 שנים ואני לא מאמין שמברקן תבוא הבשורה.. הבשורה תבוא רק ממעו"ז ותיק מאוד, ולמי שלא יודע פתח תקווה קיימים כבר 28 שנים, נמאס כבר מהתנהגות סטייל 'כל מעו"ז לעצמו'. מה זה אומר? קם מעו"ז, עם הרבה התלהבות וחזון ע"י קבוצה מסוימת בני אותו גיל וכשהם מסיימים י"ב אין להם המשך. אם לא היה נסגר אף מעו"ז מאז שאני הצטרפתי לבית"ר היו לדעתי היום בערך 50-60 מעו"זים.. המעו"זים היחידים שעדיין קיימים מאז שאני עשיתי קורס ג' למשל זה אנחנו, בנימינה, פתח תקווה ואתם (ואתם עוד הספקתם להיסגר ולהיפתח מחדש). 4 מעו"זים בלבד... ולדוגמא בקורסים שלי היו חבר'ה מאלונה, שדרות, נתניה, הרצליה, חיפה, נילי, ראשון לציון (משלושה מעו"זים שונים בעיר), חולון, באר שבע, קרית גת, אשדוד ועוד הרבה מעו"זים אחרים שהיום כבר לא קיימים. בית"ר צריכה לדעת לשמור על מעו"זיה. וזאת רק ע"י למידה ממעו"ז מצליח. חייבים לבנות שלד מעו"זי שכל מעו"ז יעבוד לפיו וגם חייבים לחייב כל מפקד ומפקדת לחוקק חוקים במעו"זים שהם חוקים שבכל מעו"ז אחר בארץ קיימים. לדוגמא נניח: ישיבות צוות של שכבה צעירה פעם בחודש, ישיבות צוות של שכבת ביניים פעם בחודש, תפקיד מוגדר לכל צוות ארגון בכל מעו"ז בארץ, פרוייקטים משותפים למעו"זים (מסיבות תנועתיות, תחרויות בכדורגל או בכדורסל.. לנו למשל יש גישה למגרש העירוני מי שאחראי עליו הוא בית"רי ותיק שאמר לי שהוא מוכן לארח מעו"זים אחרים לטורנירים בכדורגל), חגים תנועתיים שיקוימו בכל מעו"ז בארץ לדוגמא הולדת ז'בוטינסקי, לעלות את כל בוגרי בית"ר ביום הזיכרון לחללי צה"ל לכלא עכו להשתתף בטקס לזכר עולי הגרדום, להחזיר את שמות הכיתות (שמשונים, חשמונאים..) לכל מעו"ז בארץ. דברים כאלה.. צריכים ליצור הווי.. שכל מעו"ז יהיה דומה למעו"ז אחר ב95%, כך שמפקדי מעו"ז חדשים יקבלו פשוט מאוד שלד מוכן מההנהגה שאותו הם יצטרכו לתפעל, לא כל מפקד מעו"ז הוא אדם יצירתי וסופר אחראי.. יש הרבה מפקדי מעו"ז שהם אידיאולוגים נטו והם לא ממש מבינים בהדרכה ויש אחרים שהם מדריכים מלידה אבל הם לא יודעים בע"פ את שיר בית"ר. לכן הם צריכים לעבוד לפי תוכנית מסודרת ומאורגנת... רק תוכנית מסודרת תוכל להפוך את התנועה שלנו לגדולה באמת. אחרת אנחנו נמשיך לחיות ע"פי קריזות של אנשים המכורים לרעיון ולתנועה.. עד שנעלם.