תגידו- לא מתחילים לתכנן מפגש קיץ?

  • פותח הנושא amysh
  • פורסם בתאריך

mmw2008

New member
המתכון מהבלוג: שלי:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=1654349
&nbsp
&nbsp
לא מצליחה להוסיף תמונה מהפלאפון, אך את יכולה לראות בבלוג..יוצא טעים מאוד!
המרכיבים:
תפו"א
בטטה *
**3/4 כוס תבלין קייג'ון (או לפי הטעם)
שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
שוטפים את תפוחי האדמה בקליפתם היטב וחותכים לפלחים. מקלפים את הבטטה וחותכים לפלחים גם כן.
מזלפים מעט שמן זית על נייר אפייה. מערבבים את שמן הזית ביחד עם התבלין ומושחים את תפוחי האדמה
והבטטה במשחה. מכניסים לתנור ואופים בשליש העליון של התנור למשך שעה על מנת שיצאו פריכים.
במידה ורוצים את תפוחי האדמה רכים, לאפות בשליש התחתון של התנור.
בתאבון


*השתמשתי בבטטה אחת אך מומלץ להשתמש ביותר.
** כוס=כוס חד פעמית 180 מ"ל
 

amysh

New member
תגידו- לא מתחילים לתכנן מפגש קיץ?

אני לא פה כל יום אז אם התחלתם לדבר על זה ולא שמתי לב- סליחה.

 

ביזול

New member
אני גם תהיתי

ראיתי מנגו בשוק וחשבתי לעצמי שעכשיו, שאני יכולה להכין איתו את אחד המנות האהובות עלי, מתאים לי מפגש :)
 

amysh

New member
איזו מנה? קניתי אתמול 6 מנגו וכולם בשלים

יש לי מתכון מעולה לקינוח קליל, מעין מקפא מנגו חלבי, אבל אשמח לעוד רעיונות
 

לאה סי

Active member
סלט כרוב עם מנגו


1 שקית כרוב לבן קצוץ
1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות
5 בצלים ירוקים קצוצים
4 כפות חצאי שקדים מולבנים
21/2 כפות שומשום
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
8-9 כפות חומץ
מלח ופילפל לבן

שמים בקערה את הכרוב, את המנגו ואת הבצלים הירוקים.
מוסיפים שמן, סוכר, חומץ, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מניחים במקרר לכמה שעות.
קולים את השקדים ואת השומשום ומפזרים לפני ההגשה.

בתיאבון!

מקור:הבחירה הטעימה
 
אשמח אם שתיכן תעלינה לכאן את

המתכונים שלכן. גם אני ראיתי עכשיו במרכול (רציתי לנסוע לשוק אבל תנועת הרכבת הקלה הופסקה עד להודעה חדשה בגלל המאורעות האחרונים בבית חנינא/שועפאת) במחיר מאד סביר.
 

amysh

New member
מקפא מנגו

מרסקים מנגו בלנדר מוט
מוסיפים לו 2 כפות חלב ממותק מרוכז ו-1 גיל מערבבים היטב, מקפיאים במנות.
להפשיר מס' דקות בלבד לפני שאוכלים, טעים וכיף לאכול חצי קפוא
 
אגב, במקום גיל ממליצה על יוגורט ביו

של תנובה - 3%. יש לו מרקם מאד נעים. חלק וקצת שמנתי והוא מכיל חיידקים טובים.
הוא נמכר בגביעים בודדים המכילים 200 מ"ל או 200 גרם, או במארזים של 8 גביעים המכילים 150 מ"ל/גרם כל אחד.
 

ביזול

New member
קצת מוזר, אבל אחד האהובים עלי

תבשיל שעועית שחורה עם מנגו, מתוך הספר Vegetable Heaven של Mollie Katzen
&nbsp
זה מתוק -מתובל-מעקצץ, ממלא (מבחינתי זו ארוחת קיץ אולטימטיבית) ועושה לי טוב על הנפש, וגם בריא מאוד. אם משתמשים בשעועית שחורה מקופסא זה גם די מהיר וקל.
&nbsp
מרכיבים:
½ כפית שמן זית
½ בצל סגול קצוץ
1 שן שום קצוצה
1/3 פלפל חריף קצוץ (אפשר יותר אם אתם אוהבים חריף)
½ כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
½ כפית כמון (במקור זרעי כמון, אני דווקא מעדיפה אבקה)
½ כפית מלח
1 פחית שימורי שעועית שחורה (או 2 כוסות שעועית שחורה מבושלת)
2 כפות מיץ לימון (ליים במקור, קשה למצוא בארץ...)
1 מנגו
פלפל שחור גרוס
&nbsp
הוראות הכנה:
קוצצים את רוב המנגו, את היתר חותכים לקוביות אסטטיות ושומרים בצד לקישוט המנה בסוף.
מחממים את השמן בסיר בינוני, מוסיפים ¾ מהבצל (את היתר גם שומרים לקישוט), שום, ג'ינג'ר, כמון, ומלח ומטגנים על אש בינונית-גבוהה במשך כחמש דקות.
מורידים את האש לבינונית-נמוכה ומוסיפים את השעועית וכף אחת ממיץ הלימון. מבשלים חמש עד עשר דקות עד שהכל מעורבב ומחומם טוב ביחד.
מורידים מהאש, ומועכים טיפה את השעועית עם כף. מערבבים פנימה את הכף הנותרת של מיץ הלימון, את המנגו הקצוץ, ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
מכסים ומשהים לפחות רבע שעה לפני ההגשה, כדי לאפשר לתבשיל להתעבות קצת.
מגישים חם (לא לוהט מדי), בטמפ' החדר, או אפילו קר עם שאריות המנגו והבצל ששמרתם. ניתן לעטר עוד עם כוסברה קצוצה למי שאוהב, ופלחי לימון או ליים.
&nbsp
אחד מהמתכונים הראשונים שהעליתי לבלוג...
http://bishulbezol.blogspot.co.il/2010/08/blog-post_21.html
 

ביזול

New member
חוץ מזה אני גם מכינה עוף/הודו עם מנגו

מניחים בתבנית חתיכות/פרוסות של חזה עוף או הודו, מוסיפים חתיכות מנגו, ג'ינג'ר ושום טריים קצוצים, וקצת רוטב סויה. אופים מכוסה 40 דק'-שעה, תלוי בגודל התבשיל, אפשר לערבב פעם אחת באמצע כדי שיתבשל בצורה יותר אחידה.
טעים מאוד למי שחובב את ז'אנר העוף עם פירות.
סליחה שאין לי כמויות יותר מדוייקות, אני עושה את זה לפי העין ותמיד הכמויות קצת שונות.
 
למעלה