תגידו,לא קצת מעצבן אותכם?

Crazy92

New member
תגידו,לא קצת מעצבן אותכם?

אז ככה..אני לא יודע מה איתכם,אבל אני ממש מעריך ומעריץ את גאגא,כל מיני סיבות (וכמובן גם כי אני אוהב את המוזיקה שלה ואת המסרים שבהם). אבל אני מעולם לא הולך עיוור ותמיד כל פעולה של זמר/ת/להקה/שחקן/ית כאלה או אחרים אני באמת מסתכל ורואה אם זה תואם לי או נראה לי הגיוני. כזכור בכמעט כל הופעה בסקוור גארדן בניו יורק שהיו לה (5 כאלה אם אני לא טועה),ובכלל בכמה ראיונות והופעות אחרות היא נהגה להגיד שהדבר שהיא הכי שונאת בעולם זה כסף. היא אפילו הפצירה במעריצים 'תירו בכסף שלכם,אתם לא צריכים אותו!" היא כל הזמן אמרה לא משנה לי כמה כסף יש לכם או אין לכם בארנק,כסף זה חרא,וכו' וכו'... ואז באתר הרשמי שלה,שאני חבר בו,ובפייסבוק שלה מקבלים הצעות לקנות חולצה כזו ב30$ של הגאגא,אלבום אספנים מיוחד ב100$ שיילח במיוחד אליך הביתה,שאגב,זה בסדר גמור שהיא מתפרנסת מדברים שמסביב גם - כמו שצריך - היא אכן תופעה וזה הגיוני שכל הדברים האלה יציוצו (כמו יומני המורדים,כריות של ג'סטין ביבר וכו'). א-מ-מ-ה - הוקדם איזהשהו ארגון מעריצים רשמי של הגאגא,שאם תשלמו מספיק תקבלו כרטיס עם מספר תעודת זהות,קוד מיוחד ותמונה אישית שלכם כחברים רשמיים במועדון המעריצים של הגאגא. אז רגע,למי שאין כמה מאות דולרים מיותרים בכיס הוא פחות מעריץ? לא מגיע לו לשמוע ראשון על כל מה שהגאגא רוצה לומר לקהל המעריצים הנרחב שלה? זה קצת הפריע לי בעין...מה דעתכם על הרעיון הדיי דפוק הזה למען האמת? (מילא,5 דולר...מילא,חינם-כמו שזה אמור להיות לפי דעתי! אבל זהו-שלא.)

Nens333

New member
על הכרטיס הזה כתבו פה, ואני כל כך מסכים איתך!

אמרתי אז בדיוק את מה שאתה אמרת. אני ממש לא חושב שצריך כרטיס ומספר בשביל להעריץ, וכמובן שאין שום סיבה לשלם על שטות כזאת. גם אני לא אוהב את מסחור היתר של האומנות (עם מסחור אין בעיה, אבל יש גבול), ולפעמים ממש כמוך מבקר בצורה לא מחמיאה את גאגא (או כל אומן אחר שאהוב עליי) בגלל דברים שאני לא מסכים איתם. נראה לי שכתבתי פה כבר כמה פעמים שאי אפשר להיות עיוורים ולאהוב את גאגא בכל תנאי, כיוון שגם היא עושה דברים שחלקנו לא יסכים איתם. השורה התחתונה של כל החפירה הזו: אני לגמרי איתך! אני אוהב את גאגא, ויחד עם זאת יודע לסמן לי דברים שאני לא מסכים איתם אצלה
ודרך אגב, לא שמעתי אותה מדברת על כסף (טוב כמה ראיונות שלה כבר ראיתי?
), אבל אם אתה אומר שזה מה שהיה אני שולח עכשיו באוויר נזיפה קשה לגאגא...! באמת, אלה לא דברים שהיא באמת מאמינה בהם. מי לא אוהב כסף? אין מה לעשות, אומן צריך לפעמים לעשות ולהגיד את מה שאומרים לו היחצנים לעשות ולהגיד

Crazy92

New member
אכן צודק

אני מניח שהיא התכוונה לזה שהיא לא אוהבת את זה שהיא אוהבת כסף,או שהיא לא אוהבת את מה שכסף גורם לאנשים לעשות...אבל ברור לי שהיא לא הייתה מגיעה להיות איפה שהיא היום לולא לא אהבה כסף :) בכל מקרה כן...המונסטר בול שודר בYES ביום העצמאות והיא לא הפסיקה להגיד כמה שהיא שונאת כסף..בעיקר בשיר Beautiful dirty rich...ממש אמרה שהשנאה הכי גדולה שלה היא כסף. וצודק,להיות עיוורים להערכה/הערצה כלפיי מישהו זה לאו דווקא באמת להעריץ ולהעריך - לפעמים אומנים עושים דברים קצת..נו טוב...טיפשיים

Nens333

New member
ומצד שני

אני לא בטוח שכסף דווקא דחף אותה לזה. ברור שהיא חיפשה קריירה, כי כסף לא גדל על שיחים של תותים וצריך לפרנס את עצמך איכשהו. אני די בטוח שמה שדחף אותה לקריירה הזו זה הרצון להוכיח לכל המגעילים מהתיכון שהיא שווה, קצת במודע והרבה בלא מודע. אין לי ספק שיש לה שריטה כלשהי, איזשהו רגש עמוק שגרם לה לרצות להפוך לכל כך מפורסמת, שהוא תוצאה של ילדותה ונעוריה. אני לא אומר שהיא משוגעת, אבל יש לה משהו קצת (בקטנה!!!) פסיכי במוח, אחרת היא לא הייתה מה שהיא. וזה מה שמוביל אותי שוב לעניין הכסף. לא יודע אם היא אוהבת כסף או לא, אבל אני בטוח שהיא צריכה כסף כמו רובנו, ומצאה את הדרך שמתאימה לה להשיג אותו
עכשיו אתם מבטיחים לא לרמוס / לסקול / לנדות אותי על הרמיזה שלי שגאגא טיפלה משוגעת?

mrShankly

New member
למד לא להיות פתי לשטויות שהיא אומרת...

אני מכיר מצוין את הרצון שלנו להאדיר ולייפות חלקים באישיות של האמנים האהובים עלינו, ולנסות להפוך אותם לסופרמנים - בין אם באישיות או ביכולתם המוזיקלית - אבל לצערי, אף אחד מהם לא, והם אנשים בדיוק כמו כולנו. אמרה שהיא לא אוהב כסף? אז אמרה. זה חלק מהפרסונה שהיא מנסה למכור כבר שלוש שנים, אחת שנבנתה על סיפורים אמיתיים לצד כמה שקריים (כן, מה לעשות). היא לא המציאה את הגלגל; אפילו הרוקרים הגדולים מהסיקטיז עשו את זה. בינתיים האלבומים שלה נמכרים במליונים, היא צמודה למפיקים ממוסחרים ומוכרים, היא מצנזרת את הליריקה באלבומים שלה בשביל לפנות לקהל גדול יותר, והיא פתחה עולם מרצ'נדייס שלם שלא היה מבייש את המורדים או ג'סטין ביבר. לא אוהבת כסף? עשה לי טובה. היא לא אמן אינדי עצמאי נאבק (למרות שגם הם - כל אחד מהם - מעוניין בכסף והצלחה מסחרית); גאגא היא אחת הנשים הממוסחרות והמרוויחות בתעשיה כיום. זה בסדר אם אתה אדם כמוני, שאוהב את המוזיקה שלה ותו לא. אז כל הדברים מסביב לא מעניינים אותך. אם אתה לא, והם כן, אני מבין למה זה מתסכל אותך. אבל תתעודד

Nens333

New member
אוף... למה זה חייב להיות ככה?

אזהרה! תוכן התגובה הבאה הינו אופטימי ותמים ביותר. לאנשים הלוקים בציניות יתרה מומלץ שלא לקרוא את המשך הכתוב מחשש לנקיטה באמצעים אלימים. לאלה שהמשיכו עדיין לקרוא את הכתוב ניתנת ההמלצה לשים ברקע את "איי דיט איט אין מיי וואי"
ועכשיו באמת: אני לא תמים בכלל, אבל לא נראה לכם שאמן היה יכול להצליח גם בלי מסחור יתר? כי כל פעם יש הרגשה שמשהו אמיתי יוצא החוצה, ואז מקבלים סטירה כזאת בפרצוף שמזכירה לנו שבעצם רק מוכרים לנו מוצר ולא מתעניינים באותנטיות. איי וויש ט'ה וורלד ווז אביט דיפרנט...

mrShankly

New member
מי טו ../images/Emo3.gif

אני לא חושב שזה שחור או לבן... ככה העולם באמת היה מבאס. אני מאמין שהאהבה של גאגא למוזיקה היא אמיתית, והיחס שהיא נותנת לאוהדים שלה מעורר הערכה, אין מה לומר. אבל צריך להזהר... היא עדיין באה מעולם המיינסטרים המאוד ממוסחר, וגם היא, עם כל החופש האמנותי שיש לה יחסית לאחרות בתחום (בריטני או ריהאנה, נגיד), עדיין כפופה למפיקים, מנהלים וחברות תקליטים, מהמצליחים והעשירים ביותר בארה"ב, ככה שזה ברור שיש לה עדיין התחייבויות וציפיות לעמוד בהן. כל המסחור הנורא סביבה הוא די נדרש בעולם שלה (אם כי זה בכלל לא נדרש במוזיקה בכללי. תלוי באיזה מקום אתה נמצא) לכן הייתי נזהר לקחת את הדברים שהיא אומרת (במיוחד על הקטע של הכסף, אבל גם על הקטע של הקהילה ההומולסבית לדוגמה) בערבון מוגבל. יכול להיות שהיא באמת מתכוונת לחלקם, אבל אסור לשכוח שגם תדמית של מטורפת אופנה, אוהבת הומואים ולא שמה זין על כסף - יכולה להיות מפוברקת, ומתוכננת מראש בשביל לפנות לקהל יעד מסוים. זה מאכזב מאוד, אבל לכן עדיף להכיר באפשרות, בשביל להתייחס אל גאגא (וכל אמן אחר) בצורה מאוזנת
אני ממש מקווה שבעתיד היא תקבל קצת אומץ (או פשוט תבין שיש לה מספיק כסף, ואפשר לצאת מהשבלונה), ותפנה ללייבלים יותר עצמאיים, כאלה שיותר מקדשים את האמנות על פני כל הזבל הנ"ל. זה קורה עם המוזיקה שלה, שמתפתחת לאט לאט לכיוונים יותר אישיים (אפשר להשוות שירים כמו Just Dance לMarry The Night או רוב אלה מהחדש), ככה שאני אופטימי :)

Nens333

New member
יאללה, בוא נדיין ../images/Emo3.gif ../images/Emo13.gif

אני מסכים עם רוב מה שרשמת, אבל בוא תראה משהו שרשמת בעצמך ולא שמת לב איך "עובדים עליך" במסחור, וזה באמת טריקי... רשמת שהיא היתפתחה, התבגרה במוזיקה שלה שעברה משירים שנחשבים שטחיים לשירים שנחשבים פחות שיטחיים ואף עמוקים. יחד עם זאת רשמת שאי אפשר לבלוע את כל מה שהיחצנים והמפיקים מאכילים אותנו. עכשיו שים לב - אם היה לגאגא מסרים, למה היא לא אמרה אותם מההתחלה? למה היא התחילה בצורה שטחית ופתאום חשפה צד יותר עמוק ומשמעותי שלה? יכול להיות שזה גם צעד יחצני מצידם של ההאוס אוף גאגא (ככה היא קוראת לכל הפמליה המסחרית שלה, באמת) כדי להראות לנו עניין בגאגא? היא באמת התפתחה או שכל ההתקדמות הזאת הייתה מתוכננת מראש? כי הרי הכי כיף לשמוע ממישהו שצמחת והתבגרת, ושאתה לא אותו אידיוט שהייתה בהתחלה. נקודה למחשבה לא? ככה אני לא בולע את כל מה שמאכילים אותי, הכל עובר בדיקה קפדנית

mrShankly

New member
תראה, הכל אפשרי ../images/Emo13.gif

למרות שדווקא פה אני חושב שמדובר בכנות אמיתית. קודם כל, הראשון של גאגא הוא לא שטחי. לא רק הכל המנוני מסיבות; יש בו שירים שמדברים על חיי היומיום שלה בניו יורק של אז. Beautiful, Dirty, Rich, למשל. אבל כן, הכתיבה שלה הפכה ליותר אישית עם הזמן. אני לא בטוח שהיא יכלה להרשות לעצמה את זה בימי כתיבת ת'ה פיים, כי לא היה לה את הכוח (היחסי) להחליט שיש לה עכשיו. אני חושב שהאלבום הבא שלה יענה על השאלה הזו... בורן ת'יס וויי קיבל ביקורות קוטלות ביחס לשניים הראשונים שלה. אם היא תחזור לשירים בסגנון Just Dance, אני חושב שזה יראה יותר מכל על כך שהיא שמה את ההצלחה המסחרית לפני כל דבר אחר. נחכה ונראה :)

Nens333

New member
רק הבהרה...

לא אמרתי שהאלבום הראשון היה "שטחי". אני בכלל לא אוהב את המילה הזאת. התכוונתי שהשירים הראשונים שלה נחשבים שטחיים בעיניי אנשים, והיותר חדשים נחשבים פחות שטחיים. תמיד נחמד לי שלשיר יש משמעות במילים, אבל גם אם זה שיר שאני פשוט ננדבק למנגינה שלו אני תופס ממנו לא פחות, אין אצלי שיטחי... שיטחי אצלי זה ריצפה
מקווה שהייתי ברור עכשיו לגבי זה
בקשר למה שאמרת על זה שבהתחלה לא היה לה את הכוח לכתוב שירים עם יותר משמעות בשבילה, אני חושב שאתה צודק. אבל יחד עם זאת אני בטוח שזה היה דיי מתוכנן מראש... אמרו לה "בהתחלה נעשה שירים דביקים, ואז שיתפסו ממך נוכל להכניס מסרים". סתם השוואה שניסיתי לעשות (אל תצחקו עליי
): יש סידרת טלוויזיה שמשודרת עכשיו בעונה שניה וקוראים לה "פולישוק". מסופר שם על שר שמנסה לשרוד בפוליטיקה, ואיתו כל היועצים והעוזרים שלו. את מי שרואה את התוכנית אני שואל - עד כמה גאגא דומה לפולישוק מבחינת מעורבותה ב"מותג" שהיא? הוא עושה דברים כמעט מבלי לדעת ולהבין, אלא ממלא את הוראות היועצים שלו. אני יודע שזה טיפשי, אבל אני רציני בשאלה, עד כמה נראה לכם שגאגא דומה לו מאחורי הקלעים?

Nens333

New member
טעות שלי, ממש לא רק הבהרה... ../images/Emo6.gif

זרמתי שם על עוד כמה נושאים

limors2

Active member
מעצבן מאד.

עם כל הכבוד לרצון שלה לעשות כסף/לשחרר הצהרות על חוסר אהבה לכסף לחלל העולם- שתתאם עם עצמה!

Nens333

New member
../images/Emo6.gif

הצחקת אותי עם ה"שתתאם עם עצמה"! חחחח יש לה פיצול אישיות! הגאגא המסחרית שכחה להודיע לגאגא הראיונית (זאת שבראיונות) שכסף כן מעניין אותם!

sexon4

New member
רציתי לקנות את הכרטיס הזה...

וויתרתי בסוף כי אין לי כספים מיותרים לדברים האלה.. יש לי חשבונות לשלם בסוף החודש וחזרתי לשפיותי מהר מאד... דיברתי עם החנות הזאת בהתכתבות במייל ולפי מה שאני מבין יש גזלנים שקונים מגאגא זכויות ויוזמים בעצמם כל מני מוצרים כאלה ואחרים... שים לב שאת הכרטיס הזה אפשר לקנות רק בארה"ב... כל ההטבות כביכול שיהיו לכרטיס הזה זה לא משהו שגאגא תיזום זה כנראה הטבות ומכירות אקסלוסיביות לאתר החנות של ארה"ב... בקיצור, זאת לא יוזמה טהורה של גאגא ולא יהיו שום פריווילגיות מאת האם-גאגא למחזיקי כרטיס.. זה יוזמה של תאגיד שיווקי פרטי שקנו זכויות!

Crazy92

New member
אז למה בכלל לאפשר להם?

הרי אין ספק - אכפת לה מהמעריצים שלה - תחשוב כמה מעריצים אמריקאים (שם מתכרזים רוב המעריצים,בכל זאת) 'ייפלו בפח' של השיווק הדיי מוצלח והמפמפם הזה,וייקנו את זה? וקשה לי להאמין שאין קשר,הרי כתוב במפורש שיש מסר אישי מגאגא למי שקונה את הכרטיס,עם איזה מכתב שהיא כותבת או משהו בסגנון.. ומוכרים גם את הדיסק שלה שם ועוד כל מיני דברים..קשה לי להאמיןש כל זה מתנהל והיא לא יכולה לעשות שום דבר בנידון. למה בכלל היא מכרה להם זכויות? זה עדיין לא מוריד ממני את המחשבה של מה נסגר? וגם אני בהתחלה אמרתי וואי יכול להיות מגניב שיהיה לי כרטיס כזה בארנק.ואז ראיתי את המחיר.ואז כתבתי את ההודעה פה.

Nens333

New member
בדיוק!

אם היא הייתה יותר פייריט, היא לא הייתה מוכרת מעצמה שום דבר...

Crazy92

New member
נכון אלא אם כן היא ממש בורג קטן במערכת

כאילו,היא אשכרה תופעה. מאוד יכול להיות שזה יצא מכלל פרופורציות והיא בעצמה כבר לא שולטת על כל התעשייה שמסביבה,אם זה חולצות ופוסטרים וכל שאר הדברים הכוללים..יכול להיות שמחליטים הכל בשבילה,והדעה שלה היא מתחת ל50%. זה קורה,והרבה אמנים התרסקו בגלל זה..ואז אחרי כמה שנים ערוץ E! עושים ספיישלים של נפילתו/ה של... אני מקווה שהיא משתלטת על כל התעשייה שמסביבה... ודרך אגב,אני לא שופט אותה שהיא בחברות המובילות בתחום ושגם מזוהות עם מסחור והכל,זה הדרך הכי מהירה ובטוחה להגיע לכמה שיותר אוזניים ברחבי העולם. אני מעדיף שהיא תהיה עם החברות האלה מאשר עם חברות אינדי בארה"ב ושרק הקהל האמריקאי ייהנה ממנה. אבל עדיין,יש גבול לכל מסחור.

sexon4

New member
אני מניח שאת כל תעשיית הבידור הענקית...

שכוללת קליפים מושקעים, הופעות וטורים ענקיים, שאנחנו נהנים ממנה ומתענגים ממנה ועליה הפורום הזה הוקם, לא ציפית שהיא תממן מאהבתכם ותמיכתכם הרוחנית + הורדה פירטית של כל החומר המוזיקלי שלה... אני אומר, בקנה המידה שלה היא צריכה להיות רווחית, אחרת היא לא תוכל להפיק כלום. אני רואה שהיא עובדת מאד קשה, היא מופיעה כל יום, היא מתחזקת את התהילה שלה, היא נותנת את החיים ואני יודע על סמך היסטוריית הפופ של המון אמנים שאיבדו את השפיות ואת החיים שלהם בגלל זה שזה קורבן מאד גדול, אז אני לא אכעס על כל מכירת הזכויות לזינגה, ולכל יצרני דיסקי הויניל למינהם מארה"ב, כל מחירי חבילות האספנים האלה הם מחירים שדומים למחירי חבילות אספנים של דברים אחרים בעולם, זה מתבסס על העובדה שרק קהל מצומצם ירכוש את זה ולכן המחיר גבוהה כי רק ככה זה כדאי, האחריות מה לקנות ומה לקנות זה בידיים של הקונה בלבד! עיקר היצירה שלה היא ההופעה והמוסיקה ואת זה אנחנו מקבלים כל הזמן ללא שום תשלום דרך האינטרנט, אז לא נראה לי שצריכות להיות לנו טענות...

Crazy92

New member
אין סיכוי שבעולם שלא

אי אפשר לרצות את כולם כל הזמן,ובסך הכל מה שמשותף לכולנו כאן הוא שכולנו אוהבים אותה ומעריכים אותה,אין לאף אחד פה ספק שהיא קורעת את עצמה כל יום בשביל המעריצים שלה,ועוד לא יצא לי לפגוש אומן בסדר גודל כזה לפחות שכל הופעה והופעה מודה למעריצים שלו על הכל. ואגב,מי שבאמת אוהב ומעריך אותה לא מוריד את הדיסקים שלה באינטרנט.הוא קונה אותם.כמוני.אז אל תמהר לחשוב שבשנת 2011 אין הערכה בצורה גשמית כמו גם רוחנית,זה קיים..

sexon4

New member
סבבה...

מי שקונה את כל אוספי הויניל האלה, יש לו כסף, ולאסוף פריטים עושה לו טוב.... אני אומר כל הצדדים מרוצים. זה לא קשור אלינו, אנחנו לא קונים.. לא סוף העולם... אני אומר בוא נצא ביוזמה ונוציא כרטיסי מועדון MONSTERS משלנו :p

למעלה