תגידו להתחדש..

Leather

New member
תגידו להתחדש..

וול, כמו כל ביקור שלי בחנות הדיסקים הספציפית בה ביקרתי היום, קניתי המון מוזיקה. (כאן אתן הסבר- אני לא מורידה מוזיקה, כך שאם יש לי משהו שאין לי על דיסק, זה נורא מקרי) ז"א...בערך 400 ש"ח נעלמו לי בספונטניות מהכיס, לשמחתי במחלקת הדיסקים של ג'ף שלטתי בעצמי יחסית (יחסית. היו לו את כל האלבומים שקשורים לג'ף) וקניתי את הסקצ'ז, שהכרתי גם קודם. אבל באיזשהו מקום קצת קשה לי מנטלית, כי אלו הסקצ'ז- וחבל לי שזה אלבום שהוציאו, תכל'ס, בלי אישור סופי ממנו. בעקבות כך רציתי לשאול אתכם, מה אתם חושבים על זה? אני לא מדברת על הוצאת אלבומי אוסף אחרי מות אמן, אלא הוצאת שירים באלבום שלא אושרו סופית ע"י אותו אמן. אז, מה דעתכם?

וובכן, זה מסובך.

כי יש כאן את העיניין של הכבוד לאותו אומן. הוא עבד על משהו ועזב את העולם בטרם הספיק במלאכתו. ככה שברור כמו ג'ף למשל, שחלק מהחומר יהיה מאוד גולמי. ואולי הוא היה מעדיף שאנשים לא יחשפו לזאת עדיין. אבל אני חושבת שיש דברים שמכפרים על זה. זה ניפלא מבחינתי להקשיב לפעמים לדברים כאלו, לראות איך אותו אומן התקדם ואת הכיוונים שהוא התחיל להגיע אליהם, לתהות- "מה היה קורה אילו..." אם שוב ניקח את ג'ף, שירים כמו Jewel Box למשל מאוד בולטים בגולמיות שלהם, אבל אם הם לא היו נחשפים לציבור, זה היה הפסד גדול לדעתי! כי הם מדהימים מבחינתי. הליריקה והחדשנות וההתנסויות... לראות בו צדדים אחרים ולשמוע אותו אפילו משתעל ככה פה ושם. זה נפלא. ככה שיש מחלוקת, זה ללא ספק, אבל כמו שיש חסרונות, יש גם יתרונות. כמובן שכולנו היינו רוצים לשמוע את התוצר הסופי, אבל האמת המרה היא שלא יהיה עוד תוצר סופי, זה הכל, זה מה שיש. וצריך לשמוע ולהעריך ולקבל בהבנה את הקושי הזה. זאת דעתי לפחות.

Leather

New member
אני גם מדברת על ההגשה

כזכור לנו, ג'ף נתן ראיון בו הוא סיפר למה הוא לא רצה לצרף את הליריקס שלו לגרייס. ובסקצ'ז יש את הליריקה לכל השירים. ומעט מאד תמונות (שזה משהו שבולט נורא שבאקלי לא היה מאשר)

את האמת אבל,

הליריקה פה הייתה חשובה בחלק מהשירים, כי בחלקם קשה בהתחלה להבין חלק מהמילים... בגלל האיכות של ההקלטה.

lollapalooza

New member
אני חושבת שזה תלוי.

אם מדובר באלבום שהשירים בו לא יצאו עדיין, כי האלבום לא היה מוכן והמבצע מת (מקרה רנדומלי שלא קרה מעולם, בטח לא בהקשר לפורום הזה *מגלגלת עיניים*), ובעיקר אם עבדו עליו כדי להפוך אותו לראוי, כן, יש מקום להוציא אותו, בעיקר כי המעריצים ירצו לשמוע וכי זה הדבר האחרון שנשאר מהאמן הזה. כשמדובר בסתם הוצאות מיותרות ואוספים שנועדו לנפח חשבונות בנק של אמהות מסוימות של אמנים מתים (שוב, רנדומלי, לא קרה *גלגול עיניים שני*), זה מיותר ומבזה.

למעלה