תגידו לי, איך אני אקבל את המציאות ?

שמש 23

New member
תגידו לי, איך אני אקבל את המציאות ?

את המציאות החראית שאני נמצאת בו? אני גרה עם אמא ואחותי, אחת יותר נוראית מהשניה אין אי מי לדבר, הלב שלהן לא פנוי לקירוב לבבות... האמא החראית הזאת עושה אפלייה לטובת אחותי - דואגת לה, ואני צריכה לדאוג לי כל הזמן לבד, אפילו בקושי אוכל היא לא יודעת לקחת אחריות ולדאוג שאני לא יהיה רעבה כל היום, אז איך אני יכולה לקבל את המציאות הזאת, איך אפשר להיות בבית כזה כאני מרגישה פשוט זבל, פשוט מוזנחת, האמא הזאת כל כל קשה, יותר מאבן אחותי גם סיפור בפני עצמו- עושה לי כל הזמן פוזות של כח,רוצה להוכיח שהיא יכולה לרמוס אותי, ופוגעת בי, אני מזמן לא ראיתי אצלה אנושיות, מה אני עושה בבית הזה בכלל שהוא עושה לי רק רע! עכשיו חופשת קיץ ( סטודנטית) ובמקום להנות אני אוכלת הרבה הרבה חרא מהמשפחה הזאת, איך אוכל לקבל את הדברים האלה? כמה אני יכולה לבכות על המציאות, האמת היא שיש לי משפחה דפוקה עם תעודות, אז מנתקים קשר? הרי אי אפשר, אבל כשיש קשר אני רק נפגעת, אז מה לעזאזל אני יכולה לעשות? בנובמבר אני אגור ברחובות, אבל עד אז... למה שבחורה צעירה ויפה כמוני צריכה לעבור את כל החרא הזה, וכבר אין לי כילים להתמודד עם כל זה אופ נמאס לי

thankful

New member
עד כמה שהכל קשה

וגם לי יש צרות (למשל במציאת עבודה) , תשמעי את "שיר החרא" של הפונדקאים (אולי שמעת אותו - נתן זהבי משמיע אותו לעיתים בתוכניתו "זהבי עצבני" ברדיו) ותראי שהכל חרא ... שיר נחמד , דרך אגב :)

krembo1vanil

New member
ומהו האושר?

קראתי ספר נחמד לפני כמה זמן שבו הבנתי משהו על הבני אדם. למרות שהספר לא מתעתד להיות רציני מצאתי בו כמה דברים שנאמרים בפשטות ובצורה הנכונה והם פשוט מדויקים(לפחות להרגשתי). לכל בנאדם(או לפחות לרובם) יש שאיפות בחיים,שהם משוכנעים שכאשר הם ישיגו אותם הם יהיו מאושרים: אם זה אהבה, כסף , מעמד וכו'. מה שבאמת קורה הוא שכאשר האדם מתקרב אל מבוקשו, גוברות גם שאיפותיו, וכך, הוא נמצא תמיד במרחק שהוא קבוע מהנקודה שבה הוא חושב שהוא ירגיש מאושר. מישהו אמר פעם:"אושר זה לא להשיג את מה שאתה רוצה, אלא לרצות את מה שכבר יש לך" צריך לדעת גם לשמוח במה שכבר יש לך (חס וחלילה אני לא אומר לחיות בלי שאיפות).

שלום ../images/Emo20.gif

שאלה.. דיברת איתן? מה הן אומרות על ההתנהגות שלהן? ובלי קשר למה שהן אומרות.. את לא תרגישי חרא וזבל וכל מה שכתבת אם לא תתני לעצמך להרגיש ככה. אם לא יהיה חשוב לך לטובת מי ההפליה. את אדם בזכות עצמך. את לא צריכה לגיטימציה מהן להרגיש טוב עם עצמך. נכון שהיה נחמד לקבל אהבה ופרגון בבית. אבל אם אין - אוקי אז אין. שהעולם לא יתפרק עליך ואת אל תשקעי במרמור. את יכולה להיות בחורה נהדרת בלי קשר להתנהגות שלהן. אני חותמת לך שאת כזו. בלי להכיר אותך. וחוצמיזה שאני חושבת שכדאי לנסות לדבר איתן. לא להאשים. לא להטיח ביקורת. לשאול בצורה נאה ורגועה. ולא יחד. כל אחת בנפרד. להסביר את רגשותייך ותחושתך אבל בלי להמעיט בעצמך ולהישמע בוכיה. ואיפה איפה להבה עם התגובות החכמות והנפלאות שלה...

שמש 23

New member
סייפנית, מה יעזור לי לדבר איתן?

הרי, הן לא במצב להקשיב לי בכלל, רק להגיד את מה שהן חושבות וזהו, הן לא יודעות להידבר,זה לא יעזור לי, רק יפגע בי עוד יותר, חשבתי שאוכל היות חזקה בנושא, אבל אני חושבת שהנושא הזה תמיד יהיה נקודה מאוד רגישה בחיי, למרות שאני לא רוצה לתת לזה חשיבות, אבל קשה לדבר בהגיון אל המחשבות... אמא הזאת כל היום מחפשת אותי, עד שהיום התפרצתי עליה והיא אמרה שהיא לא תדבר איתי יותר ואני לא אדבר איתה יותר, רק במקרים מאוד חשובים... אחרי שאמרתי לה שהיא כל הזמן מחפשת אותי... איזו התגוננות עלובה! בכל מקרה אמרתי לה שככה היא שולחת אותי לעזאזל, אז התחילה לדבר שאני לא מעריכה אותה... על מה אני העריך אותה, על זה שאומרת לי בוקר טוב? אני חושבת שהיא מצפה לזה, כי היא בקושי נותנת מעצמה. פתאום כשאני כותבת על זה וזה מעלה לי עוד פעם את הדברים, למרות שניסיתי להדחיק אותם במשך היום, מה אני עושה עם כל הרגשות האלו, איך אוכל לחיות את חיי יותר בשקט? מקווה לטוב שמש

krembo1vanil

New member
לדעתי

את צריכה לשבת עם אמא שלך לבד ולדבר איתה על מה שמפריע לך, לא להתפרץ ולא לאגור בבטן הכל כי מתישהו זה יתפרץ.אולי יש משהו בהתנהגותך שמפריע לה? בסופו של דבר את הבת שלה, היא לא שונאת אותך. הרי את חלק ממנה, ואני בטוח שהיא דואגת לך ורוצה שיהיה לך טוב. אני בטוח שלאחר שתדברי איתה בצורה שקטה והגיונית היא תיקח את הדברים לתשומת ליבה, וגם את תהיי יותר חכמה כי תדעי מה מפריע לה.

אופירA

New member
מנהל
חוסר תקשורת

הנושא הזה הוא נקודה רגישה בחייך, ואינך מתמודדת עם הרגשות. קיווית שתהיי חזקה, אבל הדרך להתמודדות אינה הליכה ראש בקיר. התמודדות חזיתית אינה הדרך הנכונה. גם ניתוק קשר טוטאלי אינו פתרון. למה לנתק קשר? אפשר להתרחק מהבית. מרחוק קל יותר להתנתק רגשית ולפתח חוסן. לוותר על ציפיות - יש לך הרבה ציפיות מאמא ומאחותך, ואי מימושן גורם לך לצער קשה. למה הן מדברות ככה, למה הן מתנהגות ככה. קשה לך לקבל אותן כמות שהן. מרחוק קל יותר לוותר על ציפיות וללמוד לקבל את המציאות כמות שהיא בלי לנסות לשנות אותה. אמא מצפה להערכה... את מצפה להזנה, לטיפוח אימהי... תרדו מהציפיות. תתבגרי, תתרחקי פיזית ורגשית, ותלמדי לחיות את החיים שלך בלי לדרוש מאמא שתתפקד כמו אמא עפ"י הקריטריונים שלך. יש כל מיני אמהות בחיים. זה מה שקיבלת. לא משווים לאמא של מישהו אחר כי זה לא אפקטיבי. רק לומדים מה אפשר לעשות עם מה שיש. לגור עם זה אי אפשר. לכבד מרחוק אפשר. ללמוד לקבל למרות הכל - אפשר (לא קל). בינתיים - להתעלם ולחכות. לא להאשים את אמא בתקווה שהיא תשתנה ותפסיק לחפש אותך... לא לצפות שהיא תשתנה ותתחיל לתת יותר מעצמה עד שתעמוד בקריטריונים שלך...

מה יעזור לך?

תוכלי תמיד לומר לעצמך שניסית. שאם לא יצא מזה כלום ותבחרי בהתרחקות, תמיד תוכלי לומר לעצמך שלפחות ניסית. שעשית את כל המאמצים להגיע אליה. ואם לא יצא מזה דבר.. אז הייתי חושבת על טיפול. לך. או ביחד. כי אני לא בעד התרחקות אלא אם באמת אין ברירה אחרת. זו אמא. משפחה. לא חברה שניתן להחליף.

שמש 23

New member
../images/Emo24.gif תודה לכם! תשובות ממש

חכמות ומושקעות! אתם עוזרים לי ולקחתי לתשומת ליבי את מה שכתבתם... מקווה לטוב, יהיה טוב! שמש

למעלה