תגידו לי אם אני מגזימה

תגידו לי אם אני מגזימה

כי ממש התבאסתי היום. לא מזמן שמתי כאן הודעה על מכירת צדקה, שתרמתי לה תכשיטים שלי. שנה שעברה הם אמרו שהם יתמחרו והם מתכוונים לתמחר גבוה, מתוך הנחה שאנשים יקנו כי זו מכירת גיוס כספים. לא ממש סמכתי עליהם ושמתי תגיות מחירים על הכל. מעט מאוד תכשיטים נמכרו. השנה הייתי מאוד לחוצה, ולכן מסרתי להם את התכשיטים בלי לתמחר אותם (כן, אני יודעת, טעות ענקית). אני מגיעה למקום ואני מגלה שהם מוכרים את התכשיטים שלי ב-50 ש"ח (!!!!) ואת הצמידים ב-40 ש"ח (ש"ח). מחיר נסבל לכמה פריטים, אבל בד"כ נמוך ברמה אבסורדית. לפי מה שראיתי, הם מכרו כמה מהפריטים הכי יפים ויקרים שלי בסכום המגוחך הזה (שאפילו לא קרוב לכסות את עלות חומרי הגלם). כעסתי נורא, לקחתי את רוב הפריטים והלכתי הביתה. השארתי רק כמה פריטים שלא היה אכפת לי שימכרו במחיר הזה. מצד אחד, טעיתי שלא תמחרתי את הפריטים בעצמי וסמכתי עליהם. מצד שני, ממילא לא הצלחתי למכור אותם באטסי, הסכמתי לתת אותם לצדקה, אבל לא תיכננתי שירדו איתם לזנות. אני מרגישה ממש מושפלת שמישהו חושב שהפריטים שלי שווים 50-40 ש"ח. אני לא מצליחה להפסיק לבכות מזה.

ענת זך

New member
אמממ.... תיראי אכן מבאס, אבל...

ראשית, באמת טעות שלך, וזה לא נורא כי מטעויות לומדים, לא? יכול להיות שהם ניצלו את העובדה שלא תימחרת או שהם ממש שמחו שיש להם את היכולת לתמחר בעצמם. היי שמחה על כך שזה לצדקה. אני בטוחה שאת יודעת להעריך את עבודתך ואין לי ספק בכלל שהקונים פערו פיות ועיניים כשהם ראו תכשיט מדהים במחיר מצחיק, אז כך שאין לך מה להרגיש מושפלת, זה לא שאנשים אמרו לך שהתכשיטים שלך שווים מעט, מבחינתם זה היה המחיר! נגבי דמעות והיי מאושרת, אני בטוחה שהעובדה שתרמת לצדקה תביא לך מכירות יפות בעתיד.

RolyzCreations

New member
מאוד מבינה אותך וזה באמת מבאס

אבל לתמחור הנמוך יכולות להיות כמה סיבות שלא קשורות בהיעדר הערכה לעבודה שלך יכול להיות שהם למדו משנה שעברה כשהתימחור היה גבוה והפריטים לא נמכרו ולכן תימחרו נמוך יותר. לדעתי את לא צריכה להרגיש אשמה שלא תמחרת את הפריטים כי יכול להיות שגם אם היית מתמחרת בעצמך הם היו משנים את התמחור יכול להיות שאין להם מושג כמה עולים החומרים וכמות העבודה שהושקעה ולכן התמחור הנמוך. הרי יש גם באטסי מוכרים בתחילת הדרך שלא תמיד יודעים לתמחר נכון את המוצרים שהם עצמם יוצרים. והכי חשוב - תזכרי שתרמת את הפריטים לצדקה ולא ציפית לרווח, וגם המעט שהתקבל עבורם יעזור למטרה.

כן, אבל אם הפריטים נמכרו, אז החנות שלי

תהיה די ריקה. עד שבעמל רב הגעתי לחנות שיש בה שלושה עמודים, אני עלולה לחזור לחנות של עמוד אחד. כמו שראיתי, הם מכרו שניים מהפריטים הכי פופולריים שלי, שהם הכי מיוחדים, שמופיעים הרבה באוצרות. כך שזה דופק לי את הפורומושיין. יש לי ממש בחילה כשאני חושבת שהשרשרת הזאת שבתמונה נמכרה ב-50 ש"ח.

RolyzCreations

New member
אבל בחרת לתרום את התכשיטים

בנית על זה שהם לא יימכרו ויחזרו אליך?

אם הם היו נמכרים במחירים נורמליים, זה היה

כדאי. הייתי נשארת בהרגשה הטובה שהתכשיטים נמכרו ולמטרה טובה. כרגע אני נשארת בהרגשה מבאסת שמתייחסים לעבודות שלי בתור זבל שצריך להפטר ממנו בכמה גרושים.

לימיצ

New member
תשמעי. למעשה תרמת את התכשיטים בלי לתת

עליהם תו מחיר. זה לא חדש שמי שלא מבין בהשקעה/יצירה/עבודת יד לא מסוגל להעריך אותה. תני לאבא שלי או אח שלי (או להרבה אנשים אחרים שאני מכירה אישית וגם את), את השרשרת שלך (או המוצרים שלי או ..100% מהמוצרים המדהימים שנמכרים באטסי) והם לא יעריכו אותם ביותר מ5 ש"ח. עזבי, הם לא יבינו למה להוציא עליהם שקל. אנחנו נדרשות לשים תו מחיר על יצירות שלנו בגלל הסיבה הזאת בדיוק. שימי את זה מאחוריך, ובכל מקרה אל תצפי ובטח שאין מה להיעלב, מאנשים שלא יודעים להעריך את העבודה שלך. העיקר זה שהתכשיטים נמכרים למען מטרה מצוינת, אחרת לא היית תורמת אותם.

nbrosh

New member
לא נעים לי לשחק את הפולניה

וכאב לי לקרוא על הבכי שלך - בזמנו כתבתי לך לא להשתתף בזה!!!! בחיאת - את כותבת ואנחנו עונות ברצינות ומתוך נסיון, לא סתם בשביל לבלבל במוח. קחי את זה כדמי לימוד. ממש כמ פצע או צלקת זכרון.

וואו, לא זוכרת שכתבו לי לא להשתתף בזה

כנראה שפיספסתי את זה. אבל זה בהחלט דמי לימוד. אני מחכה לראות מה נמכר כדי לראות כמה השיעור הזה עלה לי.

nbrosh

New member
עזבי את הכסף

זה עניין של להחליט להתמקד רק במה שמתאים. בדרך כ"כ הרבה אנשים מנסים להטות אותנו מהדרך. להתעלם.. להחליט להתמקד רק מה שטוב עבורך. ולתרום: אפשר לתת תרומה פעם בשבוע ברחוב, למי שמרגישים שחסר לו בדיוק באותו הרגע. ככה אני עושה.

למעלה