תגידו לי אם זה נכון

תגידו לי אם זה נכון

עמדות המדינות בוועידת השלום בפריס: וודרו וילסון- עם תום הקרבות תלו הכל תקוות בוילסון, שפיתח את חזון הסדר העולמי החדש שיבטיח לאנושות דמוקרטיה ושלום. שנה לפני כינוס הוועידה הציג וילסון את 14 הנקודות שלו כעקרונות שיצדיקו את כניסת ארה"ב למלחמה. וילסון שאף למדיניות שתהיה מבוססת על עקרון הצדק לכל בני האדם והאומות. הוא הופיע בארופה כמנהיג של דמוקרטיה חזקה ומוסרית, אומה שמטרתה ללמד את ארופה ההרוסה והבובלת מהו שלום אמיתי, ללא מנצחים ומנוצחים, ללא תחושות נקם והשפלות. השלום נוסח וילסון היה אמור לפתור את בעיית המילטריזם, בעיות הלאומיות ולאחד את העולם סביב עקרונות החירות, הצדק והדמוקרטיה. ג´ורג´ קלמנסו- רוה"מ צרפת: רוה"מ צרפת היה נחוש בדעתו לגרום למצב שבו לא תוכל גרמניה לסכן שוב את צרפת. קלמנסו הדגיש את הצורך להעניש את גרמניה על תוקפנותה ועל חלקה בפריצת המלחמה ולהחלישה באופן מוחלט. בעיני קלמנסו, שלומה ובטחונה של צרפת היה תלוי בהכנעתה של גרמניה. לפיכך יזם עונשים כלכליים, צבאיים ומדיניים. כך ביקש קלמנסו להשפיל את גרמניה ולהענישה על הסבל וההרס שגרמה לצרפת. לוייד ג´ורג´- לוייד גורג´ ייצג גישה שונה מזו של צרפת.הוא שאף להגיע ל"מאזן כוחות בארופה". מאזן הכוחות פרושו למנוע ממעצמה אחת להפוך לדומיננטית בארופה. לכן, התנגד לוייד להעניק לצרת כוח על חשבון גרמניה. בשם עקרון מאזן הכוחות חתר המדינאי הבריטי להסכם של פשרה שמצד אחד יקצץ בצורה ניכרת מכוחה של גרמניה ומצד שני לא יהפוך את צרפת לכוח החזק ביותר במערב ארופה. למרות שנטה לקו פשרני יותר משל קלמנסו, טען לויי ג´ורג´ שעל גרמניה לשלם פיצויי מלחמה כבדים על מנת לכסות את הנזקים שגרמה לאנושות. הייתם נותנים לי את מלוא הנקודות על השאלה הזו?

gilad44

New member
אני נותן את מלוא הנקודות

אבל בעצם מי אני שאני אומר את זה

תוספת....

לויד ג´ורג- גרמניה התעשייתי היא לקוחה טובה של בריטניה וכלן יש לקרבה ולא להרחיקה בנוסף אם ידחקו את גרמניה יותר מדי היא תלך לצד ברית המועצות והקומוניזם דבר שיגרום להתפשוטות הקומוניזם במערב

למעלה