תגידו לי בבקשה מה דעתכם

תגידו לי בבקשה מה דעתכם

אני היתארחתי ב-שבת בישיבה חרדית תמורת 20 שקל ומאז הם רוצים שאני אבוא לעוד שבתות . האם זה בגלל הכסף או באמת באמת בשביל לקרב את עם ישראל ?

סקרן 1

New member
לא בגלל הכסף

עשרים שקל זה הפסד בשבילם לארח מישהו שבת שלמה.

את האמת

רציתי לראות מה זה שבת בישיבה חרדית וזה ניראה דיי נחמד אפילו שבסוף גם לא שילמתי על זה . את ה-20 שקל נתתי בסוף לבחור ישיבה . אבל הם עדיין מיתעקשים שאני אבוא לשבתות

דוסית1

New member
עכשיו באמת הצחקת אותי....

גם לא שלמת בסופו של דבר וגם יש לך שאלות......:)

אוליי לא הבנת אותי ............

אני וחבר שלי רק רצינו לראות מה זה . זה לא אומר שצריך להכריח אותנו בכוח לבוא כל הזמן .

דוסית1

New member
טוב, אז נראה לי...

שמיצינו את הנושא, תחליט מה אתה רוצה לעשות (יש לך שבוע שלם!!) ותספר לנו במשך השבוע מה החלטת או אם אתה עדיין מתלבט... בהצלחה!

דוסית1

New member
אני לא כועסת...

המשכתי להגיב לך גם אחרי התגובות של יעקב לוי (נדמה לי...) והבנתי שכבר הסקת את המסקנות... בכ"א סליחה אם.....

ביג דיל....../images/Emo6.gif

עשו עליך קופה לא רעה בכלל, 20 שקל עבור 3 סעודות + לינה, יפה ריוח נטו של 19.5 ש"ח. עבדו עליך, רוצים את כספך, עלוקות, עושקים ונצלנים........ חמודי... סיפסדו אותך על כל סעודה. מחיר סעודת שבת אחת בישיבה מתחיל מ-10$. בפעם הבאה, תשלים להם גם עבור השבת שעברה.

אבל בסוף האמת תצא אל האור ../images/Emo62.gif

בסוף אני אדע אם הם באמת נצלנים או באמת צריכים את הכסף הזה . כי הם לא ממש הכריחו אותי לשלם בסוף השבת . למרות שהם מנסים כל הזמן להכריח אותי לבוא אליהם לשבתות

אלישיר

New member
"בסוף אני אדע אם הם..." ?! ?!

בעזי"ת "בסוף אני אדע אם הם באמת נצלנים" תגיד הכל. תגיד שהם בונים על לחטוף אותך ולמכור לסוחרים באברים להשתלה. אבל נצלנים? כפי שאמר קודמי אש"ל ב-20 ש"ח לשבת אחת, ונצלנות לא הולכים ביחד. עשית חשבון פעם, כמה יעלו לך חומרי גלם לארוחה בודדת? ועוד לא הוספנו מיטה.

סבבה ! אבל למה הם מכריחים בכוח

כל פעם הם מיתקשרים אליי מנסים להכריח אותי לבוא לשבת למרות שאני מסביר להם שאני לא מעוניין מבלי לפגוע בהם . אני בא אליהם באמצע שבוע אז למה להכריח אותי לבוא לשבת כל הזמן . אני גם ככה גר רחוק מהם .

מה זאת אומרת מכריחים?

הם מנסים לחטוף אותך?
אתה לא רוצה פשוט תגיד להם שאתה לא מעוניין ותסגור את הטלפון.

א77

New member
הם מוכנים לקבל גם אותי לשבת?

אפילו בעד ארבעים שקלים. שילמתי על מלון חמשה כוכבים, סכום המספיק לחצי שנה של שבתות בישיבה. גם במלון שלושה כוכבים אשלם המון. וככלות הכל אני מאמין שבשבת בישיבה חרדית יש המון המון מעבר לחמשה כוכבים. ונראה לי שגם אתה כוכב

הם אנשים טובים אבל ............

לצערי הרב ישנו שמה אני וחבר שלי וגנבו לו את התיק שמה בדיוק שעמדנו ללכת .

א77

New member
אני רואה את חתימתך

במקום שבעלי תשובה עומדין וכו'. הנה לך רעיון מליצי שהעליתי בעבר בנושא: בגמרא (ראש השנה יז ע"ב) מיתיבי עיני ה' אלהיך בה (דברים יא) עתים לטובה עתים לרעה. עתים לטובה כיצד, הרי שהיו ישראל רשעים גמורין בראש השנה ופסקו להם גשמים מועטים לסוף חזרו בהן, להוסיף עליהן אי אפשר שכבר נגזרה גזרה, אלא הקב"ה מורידן בזמנן על הארץ הצריכה להן הכל לפי הארץ וכו'. ולפי זה מובן זה שאמר רבי אבהו (ברכות לד ע"ב) מקום שבעלי תשובה עומדין צדיקים גמורים אינם עומדין וכו'. לפי שכשנגזר דין לרעה. ואחר כך שבו בתשובה ורפא להם עד שהקב"ה אמנם אינו מוסיף גשמים כנ"ל, אלא מורידן בזמנן על הארץ הצריכה להן. הרי שהאדם היוצא מביתו, אף שבשדהו גשמים כנדרש לתבואתו, אבל הוא בשלווה בדרכו וללא מטריה. משא"כ צדיקים גמורים שהגשמים בשפע על הכל ואז נדרש למטריה ומחסה מהגשם בכל מקום שהוא. והיינו במקום שבעלי תשובה עומדין ללא מטריה ומחסה מהגשם, צדיקים גמורים אינן יכולין לעמוד, כי בכל מקום צריכים למחסה מהגשמים.

ולמה הם לא מקרבים ב-אהבה גמורה

אז אוליי אתה יכול להסביר לי בבקשה מדוע הם מכריחים אותי לבוא אליהם ב-כוח במקום להגיד לי שאני יכול לבוא מתיי ש-נוח לי ??????????????????????????????????? כי חוץ מהישיבה הזאת אני הולך גם לעוד 2 כוללים בשביל לנסות ולהיתחזק . וניראה לי ש-דווקא ב- כולל זה הרבה יותר נחמד מ-ישיבה

א77

New member
כנראה הנך מאד חביב עליהם

הנה, למשל אותי הם לא מזמינים בכלל, שלא לדבר על להזמין בכח. כנראה איני חביב כמוך. אני חושב שפשוט כייף להם כשאתה שוהה במחיצתם.

תגיד, איך אתה עושה את הכתב הזה?

זה כתב מיוחד. זה לא הכתב הרגיל של תפוז. ראיתי את הכתב הזה רק פעם אחת, אצל מישהו שקורא לעצמו הרב81 אח"כ הרבX (כל מיני מספרים אחרים). מעניין מאיפוא שניכם לוקחים את הכתב הזה?

למעלה