תגידו לי למה?!

תגידו לי למה?!

למה נגנים כל-כך טובים יוצרים מוזיקה כל-כך משעממת? למה שיר ממוצע של דרים נמתח ל-10 דקות לא בגלל המורכבות, אלא בגלל שהוא מאבד את הכיוון שלו כל דקה או שתיים? למה כל סולו של פטרוצ'י הוא דרך לומר "היי תראו! אני יכול לנגן מהר כמו השטן ולא איכפת לי שזה לא קשור לשיר!!" למה כולכם כל-כך מתלהבים מהלהקה הזאת???????

NiKi†a

New member
מה זאת אומרת...?

מוזיקה משעממת? איך אתה יכול להגיד דבר כזה? הייתי אומרת לך שאתה לא מבין ולא יודע, אבל אין מישהו שלא מבין במוזיקה, אתה כנראה לא מתחבר אליה ואני לא מבינה למה. רק שילשום אמרתי לחברה שלי שלא יכול להיות מישו שלא יאהב את דרים, בגלל שהם כל כך מורכבים ומצויינים, אבל מסתבר שטעיתי, כן יש אנשים כאלה. קודם כל, יש את הקטע של המילים והסיפור..זה בכלל משו מדהים ואני לא ארחיב על זה כי זה לא יגמר לעולם
"היי תראו! אני יכול לנגן מהר כמו השטן ולא איכפת לי שזה לא קשור לשיר!!"...איזה שטויות, מה לא קשור לשיר? כמובן שזה מתחבר וזה אפילו מוסיף..אני אישית יכולה להוסיף לשירים הארוכים האלה עוד 5 דקות בגלל שזה כל כך יפה (פיל דה כישרון!
). אנ'לא יודעת מה להגיד לך..כי זה לא יעזור, אני יכולה להגיד לך שדרים היא אחת הלהקות הכי מוכשרות שאני מכירה וכל דקה משיר שלהם זה פשוט משהו מדהים. חוץ מזה, שאתה לא חייב להקשיב אם אתה לא אוהב, הכל עיניין של טעם. שיהיו לך חיים נפלאים
.

../images/Emo3.gif

שמעת את הסולו בסוף של This Dying Soul? זאת הדוגמא הכי קולעת לסולואים הפלצנים ונטולי הפואנטה שהאיטליאנו יורה בלי לחשוב. בדומה לשאר חברי הלהקה, גם ג'ון פטרוצ'י מנפח שרירים על הכלי שלו, מנסה להשמע וירטואוזי ומגביר את המהירות תוך כדי. בסופו של דבר השחצנות גוברת עליו והוא מנגן מהר מדי בשביל להשמע טוב. הוא אלוף בטכניקה אבל אין לו רגש בשיט, וזה מה שהורג את המוזיקה שלו. ולמה שמוזיקה כזאת תהיה משעממת, את שואלת? כי על כל דקה של סולואים, ריפים מהירים ודאבל-בסים, דרים מקליטים חמש דקות (אם לא יותר!) של בלדות שקטות. ובגלל שאין להם טיפת רגש, הבלדות האלה הופכות את הדיסקים שלהם לסמרטוטיים, ממוחזרים, צפויים מראש ומעל הכל מ-ש-ע-מ-מ-י-ם. אפילו למילים כבר אי-אפשר להקשיב עם סולן כל-כך דויד ד'אורי ובלתי נסבל.

NiKi†a

New member
אבל על מה אנחנו מתווכחים פה?

אתה תגיד שזה לא יפה ואני אגיד שזה כן...ובעצם על מה אנחנו מתווכחים? זה הטעם שלך וזה הטעם שלי, לדעתי הם כן מנגנים מכל הלב ולדעתך לא. לא יעזור שתגיד את זה מאה פעם ותנסה לשכנע אותי, אני חושבת שזה ממש יפה. כל מה שתגיד פה לא יגרום אנשים להפסיק לשמוע ולהעריץ את דרים, אז מספיק. תודה על הדעה שלך, קראנו-הבנו. להתראות.

slallum

New member
חחחחחחחחח הסולן לא עד כדי כך גרוע=]

אבל הוא באמת הומו
ובדי וי די של Metropolis Part 2 הוא די גרוע אפילו.. שמעתי שהייתה לו איזה בעייה או משו
בכל מקרע, באמת אני לא חושב שיש לנגינה של פטרוצ'י עד כדי כך הרבה רגש, אבל עדיין יש לו שם רגש, כמו ב-Through Her Eyes
הסולואים לדעתי מאוד עם קשר, למרות שלא שמעתי את This Dying Soul.. אני לא חושב שהדיסקים שלהם משעמים או צפויים או משו כזה, הם בין הלהקות האהובות עלי..

Little Portnoy

New member
אתה צריך לראות את פטרוצ'י

מנגן בשביל לראות שיש לו רגש בנגינה.. תוריד למשל את Change Of Seasons מההופעה בניו יורק...הקטע האחרון השקט...זה הדבר שמביא הכי צמרמורת בעולם!!!...אתה מרגיש ורואה שהוא מנגן מהלב... ועדיין אתם חייבים לזכור שהקטע בלהקת מטאל..(כל מטאל) זה הקטע של הטכניקה ולא הרגש... רוצים רגש לכו תשמעו בלוז...

slallum

New member
אבל אם יש לך גם טכניקה וגם רגש

אז בכלל מצויין
ואתה צודק, גם ב-Change of Seasons הוא ניגן עם מלא רגש

Spiritfall

New member
סלחי לי,

אבל זה עניין של טעם. אם אני מעדיפה לשבת ולשמוע שירים שנמתחים ל- 10 דקות (ואפילו יותר) סימן שאני אוהבת את זה, לא? אני ממש לא יודעת איך לענות על השאלה שלך... דרים ענקיים. יש בהם בדיוק מה שחיפשתי. ואם בעינייך זה משעמם, את לא חייבת לשמוע אותם. אף אחד לא הכריח אותך.

מישהו אמר שהכריחו אותי?

פשוט יצא לי לשמוע לא מעט שירים שלהם, ומכולם הגעתי לאותה מסקנה.

OrTionD

New member
וואו...

כנראה שאתה לא יציר מספיק נבון כדי להבין הכל. דרים תיטאר לקחו מוסיקה כמעט חסרת רגש (מטאל) ופרוג, והפכו אותה לסנגון מלהיב מרגש ותמיד מפתיע. אחד הדברים הטובים שהם עשו הם לקחת את הדברים הטובים בפרוג, את הדברים הטובים במטאל, להצליח לאחד אותם ולקחת את הכל עוד 3 רמות קדימה. תוסיף לזה את הכשרונות הכי גדולים שנגעו אי פעם בכלי נגינה, נסיון מוסיקלי של שנים מילדות ובהצטיינות במוסדות ללימוד מוסיקה הכי נחשבים בעולם וקיבלת את הדבר המדהים שנקרא דרים ת'יאטר. לא כולם אוהבים מטאל, פרוג או בעלי בינה מספקת להנאה והבנה של המהירות והרגש, ויש כאלה שכן. זה לא שאני פתאום אגיד" וואלה! שכנעת אותי! דרים ת'יאטר זה חרא, הידד לבריטני!" אז תחסוך ממני. בבקשה. חזור למוזיקת ה3 אקורדים שלך ותעזוב את כולנו בשקט.

הפלצנות של DT מחלחלת למעריצים כנראה

כי אם אתם מקבלים לפה אנשים לפי כמות ה"תבונה" שלהם, אין פלא שהפורום הזה מת. מה אתה חושב לעצמך חתיכת זבל קטן?! שלשמוע פרוג נותן לך תואר דוקטור שאתה כבר קובע מי חכם ומי לא? או שאולי כל זה נובע מנסיון החיים העשיר שלך?? תקשיב לי חתיכת אפס, אני שמעתי יותר מטאל ממה שאתה תשמע בכל החיים שלך ואתה לא רואה אותי כותב לאנשים עם טעם שונה שהם "לא נבונים מספיק". יודע למה? כי אני מספיק "נבון" כדי לדעת שזה לא פאקינג קשור!! מוצ"ש שמח שיהיה לכולכם (חוץ ממך אורטיונד, הלוואי שתאכל ים מכות מהערס השכונתי לצלילי בריטני). לפורום הזה אני כבר לא חוזר.

OrTionD

New member
יופי, אז אני השגתי מה שאני רוצה. =]

מה, העלבתי אותך? אני לא הולך לפורומים של להקות שאני לא אוהב ומתחיל לעצבן את כולם. חחח אני אוהב לראות אותך נפגע... חח ביי.

ממה התעצבנת בדיוק?

מזה שירדתי על הלהקה שלך? אתה ירדת עלי אישית יבן-זונה, ואני לא עשיתי את זה פה לאף-אחד. תמות אמן.

Rudess

New member
כמו שנאמר לך

תחזור לשמוע את המוזיקת 3 אקורדים שלך :)

:)

אז אתה עוד אחד מהפאנבויים שתקועים על סגנון אחד, אה? תחזור לשמוע את המוזיקת 3 להקות שלך, חמוד...

Rudess

New member
:))

אני שמח לעדכנך כי אני מנהל את מועדון המעריצים הרשמי של דרים ת'יאטר בישראל ואת פורום YTSEJAMMERS ISRAEL שנמצא בהיידפארק. כפי שרשמתי במקום אחר, אני שומע די הרבה סגנונות כמו פיוז'ן,ג'אז,קלאסי, חוץ מרוק מתקדם/פרוג מטאל ויש לי אוסף של למעלה מ-500 דיסקים מקוריים בסגנונות שונים של להקות שונות ומגוונות. אה, ואני מרשה רק לחברה שלי לקרוא לי חמוד :)

למעלה