תגידו לי מה דעתכם

תגידו לי מה דעתכם

סבא שלי נהרג במלחמת ששת הימים כשאבא שלי היה ממש קטן. היה לאבא שלי יומולדת היום וקניתי לו את the final cut ונראה לי שהסיפור די דומה- נראה לכם שהוא יזדהה עם זה? (בהתחשב בעובדה שמבחינה מוזיקלית הוא לא התקדם מעבר לבאך...)

SMILE 4 NOTHING

New member
בהתחשב בעובדה,

שהרבה יוצרי פרוג מושפעים מבאך, זה דווקא יכול ללכת סבבה... אבל באמת נראה לי שזה רעיון טוב. (למרות שאני קצת מתנגדת למסרים שם)

ע ו ל ם

New member
שאת אומרת פרוג,

את מתכוונת ל-פרוגרסיב? וממ.. בהתחשב בבורותי.. הכוונה לאיזה מסרים? מה מאפיין ת'דיסק הזה? ועוד שאלה.. למה מלחמת ששת הימים, כאילו איפה ההקבלה בינה לבין הדיסק, או התכנים?

pink floydror

New member
לדעתי זה תלוי באופי של אבא שלך

בכל אופן, למרות שאני אוהב מאוד את האלבום הזה, הבנתי דיי מזמן שמדובר פה ב"מוזיקה למבוגרים", לא יודע למה אני גדיר את זה ככה, הרגשה כללית. אבל אלבום מעולה, אחד האהובים עלי של הלהקה.

זה היה הצלחה מסחררת!

פינק פלויד עשו זאת בשנית! הוא ממש התחבר לדיסק הזה מבחינת הסיפור האישי שלו וזה ממש ריגש אותו אבל יותר מזה- אתם לא מבינים איזה הישג זה שאבא שלי שומע פינק פלויד!!!!!!!!!!!!!!!!

TFC

זהו אלבום בעל מסרים אנטי-מלחמתיים ברורים. כדאי לקרוא את מילות השירים, ואת הראיון עם ווטרס אשר תרגמתי (כאן בעמוד למטה). אביו של ווטרס נהרג במלחמת העולם השניה, כאשר ווטרס היה תינוק. הנושא הזה - של מלחמות ויתמותו-מאב, מופיע בהרבה מיצירותיו, מאז ומתמיד. TFC היא אולי היצירה בה נושא זה היה המוקד המרכזי. אגב, פלויד אינם להקת פרוג, לגישתי, ובוודאי ש-TFC אינו אלבום פרוג.

SMILE 4 NOTHING

New member
נכון,אבל

הם כן "משוייכים" למוזיקה הזאת. את פינק פויד אי- אפשר להגדיר לסגנון מסויים, אבל בהחלט היו להם יציאות של פרוג, ורציתי לעודד את אמה של מתילדה, שיש קשר בין הישן לחדש (באך ופינק פלויד).

SMILE 4 NOTHING

New member
מממ..

כן, הכוונה לפרוגרסיב, והכוונה למסרים האנטי- מלחמתיים המוגזמים לדעתי שרוג'ר מביע. הוא יורד שם על בגין, ולי זה נראה כאילו מה כבר הוא מבין ברקע של המדינה שלנו שהוא ככה קוטל את ראש הממשלה דאז. יש לי הרבה מה להגיד על זה, אבל אני באמת- באמת לא רוצה להיכנס לפוליטיקה, אז אני אסיים עכשיו...

ע ו ל ם

New member
ווטרס מדבר עלינו?! באמת?!

וואו, זה מעניין. הוא ממש מזכיר את בגין או רומז על מדיניות שלו? תשמע, זה לא פוליטיקה.. זה חומר מעניין על הפינק..

pink floydror

New member
"begin took beirut"

ואני מצטט :) מתוך get your filthy hands off my desert אגב, אמנם הפיינל קאט אינו פרוג מובהק או פרוג בכלל (לדעתי .. ציף אני בדעה שלך בקשר לזה שהם לא להקת פרוג) אבל פינק פלויד שייכת לזרם הרוק, וחלק מאלבומיה (הפיינל קאט, לדוגמא) מושפעים באופן משמעותי ממוזיקה קלאסית ומוטיביה. אז כשאנשים עושים "זרם רוק+השפעה קלאסית" ישר עולה להם המונח "פרוג" בלי לחשוב בכלל, וטועים לעיתים ורק רציתי להגיד ... שאולי פינק פלויד לא שייכת לזרם הפרוג .. אבל לדעתי המוזיקה שלה מתקדמת במובן של המילה (ולא במונח המוזיקלי), על אף שהיו גם להם כמה יציאות ממש פרוגיות.

ע ו ל ם

New member
אני מבין ש"שפרוגרסיב"..

זה רוק עם השפעות קלאסיות. "get your.........my desert" זה שם השיר..? איפה אני מוצא דיסקוגרפיה של זה?

"פרוג" היה רוק עם יומרות

ליצור סינתיזה בין ג'אז, מוסיקה קלאסית, ורוק - תוך התרחקות במודע מהשורשים העממיים של הרוק, בחיפוש אחר הכרה ממסדית. יוצרי פרוג לכן בד"כ ראו עצמם יותר "מתוחכמים" ואינטליגנטים מרוקיסטים מהשורה. ברוב המקרים, לפרוג לא היה כיסוי ליומרות האמנותיות שלו, ולטעמי הוא שיקף הבדלים מעמדיים יותר מאשר כל מימד מוסיקלי. (וזו הסיבה שיש הטועים לחשוב שפלויד הם פרוג: גם הם בני המעמד הבינוני, וניסו להרחיב את הרפרטואר שלהם מעבר לשירים בני 3 דקות). הז'אנר הזה היה פופולרי בתחילת שנות השבעים, בבריטניה ובאירופה (לארה"ב הוא מעולם לא הגיע בצורה משמעותית).

HelterSkelter1

New member
טעויות

""פרוג" היה רוק עם יומרות" זאת הגדרה טיפשית, תסלחי לי. אני לא רוצה להיכנס פה להגדרות פרוג, אבל להגיד שפרוג הוא רוק עם יומרות זה כמו להגיד שפאנק הוא רוק עם טימטום. זה הרי בולשיט. יומרות היו ויהיו להמון יוצרים, בעצם לכל יוצר. מעניין שאת זה אומרת מנהלת פורום פינק פלויד, להקה עם הרבה מאוד יומרות (לא שיומרות זה דבר גרוע כשלעצמו, להיפך). "תוך התרחקות במודע מהשורשים העממיים של הרוק," בקשר להתרחקות לשורשים העממיים - לא נכון, המון להקות שילבו פולק בפרוג שלהן. אם את מתכוונת ל"התרחקות מעממיות" שבאה לידי ביטוי במורכבות של הפרוג, אז זה משהו אחר, אבל הוא לא ממש רלוונטי. את הפרוג צריך לדעתי לשפוט יותר על פי הרמה המוסיקלית מאשר השיוך החברתי שלו או המעמד שלו. זה משהו שלא ממש מעניין או קשור למוסיקה, לדעתי. "בחיפוש אחר הכרה ממסדית." זה מאוד מעורפל. אם מדברים על הכרה ממסדית מהבחינה של פופולריות וניסיון להתאמה לטעמו של הקהל, את הרי יודעת שלגבי הרוב הגדול של הפרוג זה ממש שטויות. רוב הלהקות שעשו פרוג בשנים הגדולות שלו, וגם היום, ניסו להרחיב עוד ועוד את גבולות הרוק והמוסיקה, לרוב ללא התחשבות ממשית בטעם הקהל. אם מדברים על הכרה ממסדית בקשר ל"איכויות" המוסיקליות של הפרוג, והכיביכול ניסיון שלו להתקבל כמשהו שווה למוסיקה הקלאסית, אז זה באמת סתם מניפולציה ולא משהו רציני. זאת פרשנות של אנשים שחשבו כך על הפרוג, זה לא אומר בהכרח שאלו היו מטרותיו. התחנפות לממסד לרוב לא הייתה, ויש לכך הרבה דוגמאות. את יכולה להחשוב כך, כמובן, אבל להציג את זה כעובדה זה לא ממש רציני. "ברוב המקרים, לפרוג לא היה כיסוי ליומרות האמנותיות שלו" זאת לא רק הכללה בוטה, אלא גם דעה בלבד. על איזה כיסוי את מדברת? "ולטעמי הוא שיקף הבדלים מעמדים יותר מאשר כל מימד מוסיקלי." שוב, אם המוסיקה מורכבת זה לא אומר בהכרח שהיא שייכת למעמד הגבוה או הבינוני בלבד. זה ניתוח סוציולוגי שלא ממש קשור למוסיקה. לא חסרות דוגמאות של פרוגרים שהגיעו מלמטה, נמוך יותר אפילו מהמקום שממנו הגיע ג'וני רוטן-ליידון
. "הז'אנר הזה היה פופולרי בתחילת שנות השבעים, בבריטניה ובאירופה (לארה"ב הוא מעולם לא הגיע בצורה משמעותית)." בארה"ב הוא היה מאוד פופולרי, יחסית, לידיעתך. אומנם רוב הלהקות הפרוג הגיעו בשנים אלו מבריטניה ואירופה, אבל בארה"ב הן
היו פופולריות. לסיכום, הודעות מסוג זה הן לא ממש רציניות, לדעתי, ואת כל מה שכתבת אפשר להגיד על פינק פלויד או על הרבה להקות. אם לדעתך פינק פלויד הם לא להקת פרוג - לגיטימי.

HelterSkelter1

New member
../images/Emo172.gifאהה

ותסלחי לי אם ההודעה יצאה קצת בוטה מידי
, פשוט נתקלתי בהם בעבר לא פעם, וזה טיפה מעצבן אחרי כמה פעמים, אז אני מתנצל מראש.

ציףציף היא לא אינציקלופדיה

והתפקיד שלה הוא לא לתת הגדרה מדוייקת של פרוג ומה שהיא עשתה זה להגיד את דעתה האישית על הפרוגרסיב- אגב, דיעה שאני אישית לא מסכים איתה והתווכחנו על זה כבר פעם... אתה לא צריך להגיב בצורה כזאת וזה למרות שאני מסכים איתך בהרבה מהנקודות. פינק פלויד הם חריגים גם ברוק הרגיל וגם בפרוגרסיב וההשפעות שלהם על המוזיקה מרדיוהד ועד שלום חנוך (לדעתי) הם מדהימות!

HelterSkelter1

New member
את צודקת, אני מתנצל, והתנצלתי

באמת התנסחתי בבוטות, מה שאני בדרך לא עושה. אני עומד מאחורי הטענות כמובן, אבל הניסוח באמת מוגזם. שוב, אני מתנצל.

למעלה