תגידו לי מה דעתכם

מה עם

"אמהות ההמצאה"? כולם גברים, כזכורני (ואחד אינדיאני, אפילו). התחלתי לכתוב לך תשובה ארוכה, אבל מפאת הג'יפה שתקפתני, זה ייאלץ לחכות עד מחר, לכל המוקדם. בעצם, עכשיו כבר מחר...

brotos

New member
פרובניצאלי

הביטוי בא מהמילה פרובינציה- ביטוי רומאי למחוז מרוחק. משתמשים בביטוי כשרוצים לתאר אדם עם מנטליות כפרית, מרוחקת מהעיר הגדולה- שמרנות, חוסר הבנה של דברים חדשים. אולי למישהו יהיה פירוש טוב יותר לביטוי... הייתי בטוח שכולם יודעים מה זה... טוב.. לא נורא.

בד"כ אני נגד תרגומי שמות

אבל במקרה הזה, השם פשוט בא מביטוי באנגלית: necessity is the mother of invention אותו ניתן בקלות לתרגם לעברית: הנחיצות היא אם ההמצאה.

avivs

New member
מסכים איתך לחלוטין, יפה אמרת

ובכלל, נראה לי שציפציף שופטת את הפרוג לפי אי אלו סטיגמות שיש עליו, ולא לפי המוזיקה הממשית או לא לפי סטיגמות שהוכחו שהם רק סטיגמות (הקטע על המעמדות זאת דוגמא מצויינת). לא משהו אישי כלפי ציפציף 1000 כמובן.

SMILE 4 NOTHING

New member
יכוליות שאני טועה,

אבל זה נראה כאילו יש הסתייגות מלהגיד שפינק פלויד עשו פרוג. (ומפרוג בכלל... אבל זה לא קשור...) בין השאר פינק פלויד גם עשו פרוג. הם לא בדיוק להקת פרוג, זה נכון. אבל הם משוייכים לפרוג גם לא מהצד של "בני המעמד הבינוני" לדעתי, כי הם היו בין הראשונים שהתחילו את הז'אנר(the piper at the gates of dawn היה לדעת רבים בין האלבומים הראשונים שהוביל להתפתחות הפרוגרסיב). ושוב- זה רק לדעתי, אני לא מתיימרת לקבוע.

SMILE 4 NOTHING

New member
כן...

וואו,אין לי מה להוסיף על מה שענו לך. (ונראה לי שלא הבינו אותי נכון...) ובקשר לפוליטיקה, בכיף אני יגיד לך מה אני חושבת, אבל זה לא קשור לכאן.

למעלה