תגידו לי

תגידו לי

מה הקטע הזה של אלחנן טננבאום??? הבנאדם (כנראה) בסך הכל לא בדיוק נקי כפיים, נסע ללבנון כדי להביא דברים שלא בדיוק נחשבים ןלמשהו חוקי במדינה שלנו, היה מספיק טיפש כדי להיתפס (והוא עוד תת אלוף). עלה לנו בכמה וכמה מאות של אסירים משוחררים, עם דם על הידיים, שלוש שנים כולם בהיסטריה כדי לשחרר אותו, ועכשיו גם בכל תכנית טלוויזיה מדברים עליו בלי סוף. למה מה? כולה - פושע קטן עם מזל נאחס. ברזלים על הכתפיים כנראה לא אומרים שאתה דווקא בנאדם ישר, או שאתה מוגן מהחיזבאללה. ועכשיו מראיינים גם את החברה שלו... למה את מי זה מעניין בכלל? כן, הוא מסכן. וואלה יופי... עכשיו שנתיים נעקוב אחריו? אולי נשחרר במקום זה את רון ארד?

geostant

New member
הוא אל"מ לא תא"ל

ואת זה שהוא לא נקי כפיים זה כבר ידוע, הבעיה שהוא דובק בהצהרה שלו שהוא נסע ללבנון למצוא מידע על רון ארד. בנינו, איזה איש פרטי היה נוסע ללבנון או כל מדינה עויינת אחרת על מנת לברר מידע על משהוא שלא קשור למשפחתו ?

כרגיל במדינת "חלם" ההתנהלות לא משתנ

והחלמאים שאוחזים בחיינו מתנהגים כפי שזה משרת אותם כל אחד שם...בודק...כיצד יפעל כל מהלך לטובתו הוא ולא לטובת המדינה. לגבי טננבאום......עוד מקרה של מחדל אישי שמשפיע על עם שלם.. לדעתי הוא היה צריך להתבייש ולהתחבא בביבים.....פושע פשוט מן השורה התחתונה שמבזה את צה"ל ואת המדינה הלך לסחור בסמים ועוד עם מי....עם אוייבנו הערבים ועוד מצפה לקבל על זה פרס...אוי לבושה.....אוי למנהיגנו שמשתפים פעולה בעיניי זה משול לאותם ישראלים שמוכרים נשק ורכוש צה"ל למחבלים או כמו אותו אחד מפסגת זאב שהייתה לו מעבדה שלמה בביתו להכנת חגורות נפץ שאותן הוא מכר למחבלים שיבואו ויהרגו יהודים כמוהו המדינה שלנו מתפוררת למול עיננו מהשחיתות של מנהיגנו...הם טובים בים של כסף מכל נאד שהם מפריחים לאוויר ואנחנו מקיאים מהריח ובוכים מהתוצאות של החרה.

Choomba

New member
ההיבט הביטחוני

את/ה חייב/ת להבין שאותו אדם שהה בארץ אוייב והיה חשוב להוציא אותו משם מבחינת ההיבט הביטחוני. לך/י תדע/י מה הוא אמר לשובים? מה הוא גילה? איזה סודות מדינה כבר יש להם ממנו? או יכלו להיות... את/ה מבין/ה? יש כאן צד שהוא מאוד חשוב - ביטחון השדה של המדינה, ולכן היה הלחץ לשחררו. תנסה/י להבין את השיקולים המדיניים והביטחוניים שהובילו להחלטה זו. מאחורי כל החלטה עומד הסבר הגיוני מאוד.

noyya

New member
נו באמת.....בטחון שדה?????

אחרי 3 שנים לא דואגים לבטחון שדה כי את מה שהיה ניתן להוציא ממנו לבטח כבר הוציאו ואם לא הצליחו אז גם אחרי 10 שנים לא יעזור להם והם לא יצליחו להוציא, אבל להאמין שאחרי עינויי בני הבלייעל האלו הוא עוד שמר משהו , זה קשה להאמין. בקיצור, גורמי הבטחון תיארו לעצמם שכל מה שטננבאום יודע יש לשנות ולצאת מנקודת הנחה שהכל אבוד!! בשביל בטחון שדה החזירו אותו? ברור שלא, הוא היה פרט שולי בעיסקה והחזרת גופות החיילים היא שנתנה את הטון.

Choomba

New member
כן, בט"ש

היה חלק מהסיבות העיקריות שהחזירו אותו. נכון, לקח המון זמן אבל בכל הזמן נעשו המאמצים האפשריים להחזיר אותו. אם הייתה אפשרות להחזיר את רון ארד במקומו היו עושים את זה, אבל משום שביטחון המדינה וסודותיה היו כאן קצת יותר חשובים החזירו אותו כמה שיותר מהר. הוא ממש לא היה פרט שולי ואם היית קוראת קצת את הפרשנויות היית מבינה שהוא בהחלט לא פרט שולי.

xena2305

New member
לבטחון שדה אין קשר להחזרתו,

זה ברור לחלוטין שאחרי 3 שנים בשבי הוא כבר סיפר להם כל מה שרצו לדעת, החזירו אותו בגלל שהוא אזרח שנחטף עקב היותו ישראלי.

N E X

New member
אשדודית

סוגיית רון ארד כואבת מאוד וטננבאום אולי נבלה ולא חכם במיוחד ורחוק מלהיות מודל לחיכוי אך נראה כי סבל מספיק. שלש שנים במחיצת פראי אדם וכבודו אם היה לו כבר אבד לא משנהאם יענש על ידי השלטונות או לא את הסיוט הוא ישא עימו עד יומו האחרון

2לארה

New member
נקודה למחשבה

העובדה שהוא "פושע" עוד שנויה במחלוקת ולא אתה תהיה זה שיקבע את גורלו. שום פושע בעולם לא צריך לשבת בשבי החיזבאללה, אני מניחה שאין לך שמץ של מושג על כל מה שעבר עליו בשלוש השנים האחרונות. אל תהיה שופט, תהיה בן אדם. האדם הזה עבר סבל שלא הייתי מאחלת לגדולים שבשונאי. סוגיית החלפתו עם רון ארד, לא עמדה בכלל על הפרק.כמו כולם בארץ גם אני רוצה שרון יחזור לארץ, אבל להציע משהו כזה, זו פשוט נבזות.

noyya

New member
בואי ואספר לך איזה סבל עוברת

אמא לילד מסומם שנגרר לרעה בעקבות כל סוחרי הסמים למיניהם, לה אין את אריק שרון שיושיע, לה אין את כספי משפחת טננבאום כדי להריץ לובי שלם להצלת בנה, לה אין כוחות נפשיים להתמודד עם הוודאות לאבדון ולה אין שום כבוד לבוא ולהתראיין על סבלה ולבקש את עזרת הציבור! אז נכון שטרם הוכחו פשעיו אך זה ברור כי הוא נסע לסחור עם פושעים וכי במה יסחרו הנבלות???? אין לי דבר נגד מר טננבאום, אך להוציאו תמים ולהאמין שיצא בעקבות רון ארד, בואו לא נהיה עד כדי כך מטומטמים!!!

2לארה

New member
אני מציעה שתדברי עם קשר

אני לא מוציאה את טטנבאום תמים. אני פשוט טוענת שלאף אחד לא מגיע להיות שבוי אצל החיזבאללה, ואם זה עוזר לך אז גם אני לא מאמינה שהוא יצא לחפש את רון ארד, אבל זה בכלל לא רלוונטי. כמו כן האמא לילד מסומם אינה קשורה לנושא, דיברנו על שבויים לא על מסוממים. אל תחרצי את דינו של טטנבאום כסוחר סמים, את לא בית משפט. רק משמח אותי לדעת שלא את השופטת כי ברוע לבך עוד היית מחזירה אותו לחיזבאללה. תתביישי. ודרך אגב אני לא מטומטמת, אנשים מטומטים בעיני הם כאלה שחורצים את דינו של אדם לפני שהוכח כאשם.

xena2305

New member
אף אחד לא אמר שהוא נסע ללבנון...

לפני חילופי השבויים כולם אמרו שהוא נסע לדובאי ושם חטפו אותו ללבנון. התקשורת עשתה לו רצח אופי בצורה מפלצתית,האשימו אותו שהוא סוחר סמים בלי שום עובדות ממשיות. לכן במקום לקפוץ בראש תמתינו עד שיתבררו יותר פרטים או לפחות עד שנדע אם הוא נסע ללבנון או נחטף לשם כי זה לפי דעתי הפרט החשוב מכולם. נ.ב. למקינה ולכל אלו שהזכירו כאן את רון ארד-יש עוד 3 נעדרים ישראלים מתקופת מלחמת לבנון, אני בטוח שהם היו רוצים לחזור לישראל בדיוק כמו רון ארד אז אל תשכחו אותם בבקשה.

הכי אבל הכי

מעצבן שהחוצפן הזה שסיכן את עצמו ונסע למדינת אוייב (עפ"י גרסתו שלו) ע"מ לעשות כסף _גם כן עפ"י גרסתו) עוד רוכב על גל האהדה והכאב שיש למדינה הזאת כלפי רון ארד! איך הוא מעז לעשות את עצמו פתאום צדיק יפה נפש ולהגיד שבעת שהוא נמצא בחובות עצומים אחרי בילוי שעות נוספות בקזינו יריחו ושכל חייו התפוררו סביבו תעלומת רון ארד זה מה שהטריד את מוחו.. תעשו לי טובה..

xena2305

New member
תולי, דיברת איתו בטלפון?

הוא אמר לך שהוא נסע למדינת אויב? עד עכשיו הגירסה של אלחנן טננבאום לא פורסמה ואם את לא אחת מהחוקרים שלו אז כנראה שאת לא ממש יודעת מה בדיוק הוא אמר. ברור שהוא נסע למקום שהוא לא היה צריך להגיע לשם אבל, וזה אבל גדול מאוד, יש הבדל עצום בין נסיעה ללבנון שזו שטות גמורה לבין נסיעה לדובאי (שזו הגירסה הראשונה שדווחה בתקשורת) ומשם להחטף ללבנון.דובאי זו אומנם לא מדינה ידידותית אבל אנשי עסקים כן נוסעים לשם בויזת עסקים. טננבאום הוא לא הישראלי הראשון שמצוי בחובות וזאת בטח לא סיבה לתת לו להירקב בכלא.

לצערי אני לא...

אחת מהחוקרים, אבל זו הגרסא החדשה של אדון טננבאום. שהוא נסע ללבנון ע"מ לגלות פרטים על רון ארד - ביוזמה אישית. וזו היא גרסתו האחרונה, לבינתיים..

xena2305

New member
זו הגירסה שהוא מסר בטלוויזיה הערבית

זה די ברור שהתוכן של הראיון הוכתב לו ע"י החיזבללה. אני לא מבין למה את מנסה להדביק לו פרטים שלא אומתו עדיין,חכי עד לגמר החקירה ואז כולנו נהיה יותר חכמים.

אני לא מנסה כלום..

אנשים טיפשים (כמוהו) מעצבנים אותי
. חוץ מזה שנראה לי שאתה לא מעודכן. אמנם אני לא אחת מהחוקרות, אבל אמרו בתקשורת שהוא לא משתף פעולה עם החוקרים ושהוא דבק לגרסתו (ההזויה) שהוא נסע לשם ביוזמתו ע"מ לגלות פרטים על רון ארד! תבדוק את זה..

xena2305

New member
התקשורת מפרסמת מה שנוח לה..

ובמיוחד אמנון אברמוביץ שממש מוביל את מסע הדיסאינפורמציה לגבי טננבאום. עדיין לא ידוע אם הוא נסע ביוזמתו ללבנון וזה המידע הקריטי, אם כן אז הוא אכן טיפש ויכול להיות שכל עיסקת השבויים היתה מקח טעות,אם הוא נחטף ללבנון אזי הרבה מאוד אנשים יהיו חייבים לו התנצלות! תפסיקי להיות פתי מאמין ולבלוע ברעבתנות כל פיסת מידע שמפורסם בתקשורת, תשתמשי בשכל שלך ותנסי להפריד בין שמועות לעובדות.

נראה לי שנוח לך ..

לחיות בבועה הזאת (כל עוד אתה יכול) שטננבאום הוא איש עם לב זהב שפעל בתום לב.. קודם כל התקשורת מתה לפרסם את המידע שיש בידה, רק שיש צו איסור פירסום, כך שבמקום להגיד לנו במישרין מה קורה בחדר החקירות ומה זה כל הסיפור הזה, הם מדליפים טיפין טיפין קצת פה וקצת שם. חוץ מזה שאני לא מדברת על אמנון אברמוביץ. "לא משתף פעולה" זו תגובתם הרשמית של החוקרים. ואתה יודע מה.. אם כל זה לא נכון והכל שמועות מופרכות, באמת הרבה אנשים יהיו חייבים לאיש הזה התנצלות.. מסופקני שנגיע לזה..

xena2305

New member
איש עם לב זהב-בהחלט לא..

אבל מפלצת שצריך להשאיר אותה להירקב בשבי גם לא. אני בטח לא חי בבועה,אני רק רוצה לדעת מה העובדות לפני שאני נוקט עמדה וכרגע אף אחד לא מכיר את העובדות.

למעלה